Αποστολικά και… άλλα

=Αν ζούσε ο Αντρέας, δεν θα μιλούσε για νίκη, αλλά για μη ΗΤΤΑ.
=Του άλλου Αντρέα, της Υγείας, δεν του ταιριάζει ο ρόλος του κόφτη στο πολιτικό παιχνίδι. Θέλει να μοιράσει την μπάλα και θα το κάνει.
=Από Π…ΗΤΤΑ που δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν καεί στην κάλπη…
=Βαγγέλη, τα ‘μαθες τα νέα; ΝικΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ…
=Απ…ΟΧΙ και τα μυαλά στην κάλπη.
=Κάλπικη κυβέρνηση, κάλπικη αντιπολίτευση, όλα κάλπικα σε τούτη την εποχή, γι’ αυτό η πόλη γουστάρει δήμαρχο Μπουτάρη. Καλή επιτυχία, μπαρμπα-Γιάννη.
=Υπάρχει πάντως ένα κοινό σημείο μεταξύ Βαγγέλη Βενιζέλου και ΝΔ. Ο Βενιζέλος μιλάει για χάρτη δικαιώματος εξόδου από την κρίση και η ΝΔ για χάρτη αποτελεσμάτων των εκλογών. Ρε, μπας και γίναμε χαρτομάνι και δεν το πήραμε χαμπάρι;
=Κάτω τα χέρια από τις νίκες των αντισυμβατικών δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μην τους κάνετε σαν τα μούτρα σας, σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ και σύντροφοι της πολυδιασπασμένης Αριστεράς.
=Ο λαός ζεσταίνει και παγώνει όποτε γουστάρει… Δυστυχώς, γαλάζιοι σύντροφοι, ο πάγκος θα σας κάνει καλό. Μέχρι να μπείτε αλλαγή θα χρειαστεί χρόνος πολύς.
=Φέρτε μου ένα καμίνι να πάω να καώ, δεν πρόκειται ν’ αντέξω τέτοιο διασυρμό.
=Καλά θα κάνουν όσοι πράσινοι πιστεύουν ότι θα έλεγαν στον Καμίνη για διάφορα έργα και περίεργα κόλπα, να κάψουν από τώρα τις όποιες προσπάθειες στο Καμίνι του μυαλού τους.
=Θα τις πληρώσουν ακριβά οι πράσινοι ανεγκέφαλοι τις καμινομπουταρικές επιλογές. Να μου το θυμηθούνε, γιατί οι δήμαρχοι που δεν έχουν εξαρτήσεις δεν σβήνουν κλήσεις, δεν κάνουν επεκτάσεις πεζοδρομίων για να πίνουν καφέδες, δεν κάνουν χώρο στα τραπεζάκια έξω.
=Πολύ Νικ…ΗΤΤΑΣ κλάμα έπεσε στη Ρηγίλλης. Μάλλον έσκασαν από τα γέλια για το κάζο του Κακλαμάνη.
=Πυρ… Καμίνη και Ανεξαρτησία έφεραν τη ΝικΗΤΤΑ…
=Απ’ τον ένα απαλλαχθήκαμε.
Ώρα να απαλλαγούμε και απ’ τον άλλον, μου έλεγε γαλάζιος πρώην υπουργάρας.
=Παρόλο που έχει λίγο καιρό στο πόστο του γραμματέα ο Μιχάλης Καρχιμάκης, πίστεψε, πάλεψε και βοήθησε όσο λίγοι για να πρασινίσει ο χάρτης την περασμένη Κυριακή. Ο Μιχάλης δεν το ‘βαλε ποτέ κάτω και με το ξεροκέφαλο κρητικό κεφάλι του τα κατάφερε.
=Σαν ερωτευμένα πιτσουνάκια ήταν το βράδυ των εκλογών. Μόνο χεράκι που δεν πιάστηκαν.
=Η μεγάλη χαμένη με τη νίκη Καμίνη είναι η Φώφη…
=Γιατί τα ‘σπασε η Ντόρα με τον Νικήτα;
=Δυστυχώς, δεν υπάρχει ελπίδα κι εκείνη που τάχατες φάνηκε την πρώτη Κυριακή έσβησε τη Δευτέρα.
=Κλαίει, κλαίει ο Νικήτας
Με την πρώτη του την Ήττα
Το φυσάει, δεν κρυώνει
Το γιαούρτι απ’ τη σκόνη.
Έχει βαρυστομαχιάσει
Με μια μόνο κουταλιά
Είχε βάλει στο κοκτέιλ
Λάθος μείγμα με πυτιά.
=Πώς το είπε ο υπουργάρας; Τρίτη και φαρμακερή η άτιμη η δόση, γιατί τέταρτη δεν θα υπάρξει.
=Υπάρχει ελπίδα για ΕΜΑΣ, τους Βενιζελικούς. Αφού κατάφερε ο φίλος μου ο Τάσος Χειβιδόπουλος να γίνει αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος του Τατούλη σε δύσκολους καιρούς, μπορεί και ο Ευάγγελος να γίνει πρωθυπουργός των δύσκολων καιρών… Τασούλη μου, συγχαρητήρια…
=Εκείνη η αιματοβαμμένη σημαία που θα παρέδιδαν στο προεδρείο της Βουλής, πάει, ξεχάστηκε κι αυτή.
=Δεν βλέπει με καλό μάτι ο Παπατσάρος της οικονομίας την ενεργοποίηση του Λουκά Παπαδήμου δίπλα στον Γιώργο.
=Ένας πεθαμένος δεν σώζεται με τεχνητές αναπνοές.
=Δασκαλό…πουλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις… Δεν καταλαβαίνεις ότι αν πάψουν να ψωνίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα βγεις στην παγανιά για ζητιανιά;
=Επειδή ακούγονται πολλά μετά τις εκλογές περί καβάλα στο μουλάρι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, να προσέξουν γιατί αν πέσουν από το μουλάρι θα χτυπήσουν σοβαρά και μπορεί να τσακιστούν κιόλας. Ενώ αν ήταν πιο κοντά στο ΠΕΖΟ…δρόμιο, το πολύ πολύ να στραμπούλαγαν το πόδι τους.
=ΑΝΤΡΕΑΣ Μη Νίκη και τα μυαλά στα μνήματα.
=Φίλε Νίκο, ξέρεις ΕΣΥ… Τον ηγέτη της παγκόσμιας ακτινοβολίας.
=Φοβάμαι γιατί είναι πιο ραδιουργική και μου διαπερνά όλο το κορμί.
=Τι γαλαντόμοι οι «τροϊκανοί»… Θα μας αφήσουν να αναπνέουμε λίγο αέρα. Τους ευχαριστούμε βαθύτατα.
=Ο προϋπολογισμός αναθεωρείται πριν ακόμα ψηφιστεί, θυμηθείτε το.
=Έρχεται ανασχηματισμός οικουμενικός.
=Γιώργο, τι γίνεται στο Αιγαίο; Τα ψάρια κάτι περίεργο ψελλίζουν.
=Πριν μειώσετε το κράτος, μειώστε τους μισθούς σας, υπουργάδες μου.
=Ο Σγουρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Ψωμιάδης επίσης, ο Μπουτάρης το ίδιο. Κι ύστερα σου λένε ότι τα καρντάσια είναι αδικημένα. Τουλάχιστον περιφερειακά κυβερνούν την Ελλάδα.
=Φιλάκια θ’ αρχίσει να στέλνει η κυβέρνηση στη ΝΔ για συναίνεση. Μην ελπίζει ότι θα βρει εύκολο το γαλάζιο μάγουλο, γιατί ο Αντώνης γνωρίζει από φιλάκια του παρελθόντος.
=Το Συμβούλιο της Επικρατείας κάνει πολιτική ως μη ώφειλε. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απονέμει δικαιοσύνη ή αίσθηση δικαιοσύνης. Λάθος, κύριοι του Συμβουλίου, στις νομικές θέσεις για την απόρριψη του Μνημονίου. Το δίκαιο πρέπει να έχει και το περί κοινού δικαίου αίσθημα και όχι το κυβερνητικό δίκαιο.
Όταν ο λαός απορρίπτει το Μνημόνιο, οι ανώτατοι δικαστές δεν πρέπει να σιωπούν.
=Η Ιρλανδία κάνει αντιμνημονιακό πόλεμο. Για ρώτα γιατί, κύριε Καρατζαφέρη. Τότε ίσως καταλάβεις γιατί θα βλέπεις τη Βουλή σε λίγο με το κιάλι.
=Όταν ήσουν υπουργός Συγκοινωνιών, κύριε αντιπρόεδρε, γιατί δεν άλλαζες το μοντέλο των μεταφορών; Τότε δεν υπήρχαν πολλαπλά μοντέλα, κύριε Πάγκαλε;
=Ο Παμπούκης τα κατάφερε. Όχι μόνο έκανε το Fast Track, αλλά πήρε και ευρύτερη συναίνεση. Άμα έχεις τη χάρη,
όλα γίνονται Χάρη…

Σοφός λαός, σοφές πράξεις. Τη μια Κυριακή στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση, την άλλη στην αντιπολίτευση. Με τον ίδιο ταχυδρόμο, την κάλπη…

Για ποιον υπουργό λένε ότι δεν είναι αστέρι, αλλά έχει ΑΣΤΡΟ στη ζωή του;


Σχολιάστε εδώ