Έκκληση της ΠΑΣΚΕ/ΓΕΝΟΠ στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Κραυγή βοήθειας απευθύνει η ΠΑΣΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ –χωρίς όμως, μέχρι στιγμής, να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη ανταπόκριση (εξάλλου οι σχέσεις μεταξύ της παράταξης τόσο με τα κομματικά όσο και τα κυβερνητικά επιτελεία είναι ανύπαρκτες) οπότε και οι βουλευτές, ακόμη και αν συμφωνούν προτιμούν να σιωπούν (οι λόγοι ευεξήγητοι). Η ΠΑΣΚΕ στον χώρο της ΔΕΗ με επικεφαλής τον Ν. Φωτόπουλο, προειδοποιεί για κινητοποιήσεις, γνωρίζοντας πάντως, ότι ο πόλεμος κατά των εργαζομένων θα ξεκινήσει για άλλη μια φορά, με απόδοση σκοπιμοτήτων, ώστε να αποδυναμωθεί η αντίσταση και ο αγώνας τους.

Αποκαλυπτικό και σκληρό το περιεχόμενο της επιστολής που απηύθυνε η ΠΑΣΚΕ/ΔΕΗ, που φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη της ΓΣΕΕ σε περίπτωση που η κλαδική Ομοσπονδία αποφασίσει κινητοποιήσεις. Προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η ΠΑΣΚΕ/ΔΕΗ γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Σύντροφοι βουλευτές,

• Σας ενημερώνουμε ότι το θράσος των κυρίων της «τρόικας», που συμπεριφέρονται ως να είμαστε αποικία τους, έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που σε συνεννόηση με τα ντόπια συμφέροντα ζητούν τα τεχνικά στοιχεία όλων των μονάδων της ΔΕΗ, ώστε να απαλλοτριώσουν τις καλύτερες και αποδοτικότερες!

• Οι κάτοικοι της Κοζάνης, της Φλώρινας, και της Αρκαδίας δεν είναι πολίτες ενός κατώτερου θεού. Εδώ και τώρα, αφού μιλάμε για ανάπτυξη, και για να υπάρξει επιτέλους ανάπτυξη, να δημοπρατηθούν τα δημόσια κοιτάσματα που δεν έχουν παραχωρηθεί στη ΔΕΗ».

Σύμφωνα με την ΠΑΣΚΕ/ΔΕΗ τελευταίες πιέσεις των κυρίων της «τρόικας» που εκπροσωπούν τους ιδιώτες είναι:

«α) Να τους νοικιάσουμε-χαρίσουμε τρεις λιγνιτικές μονάδες (900 mw) μέχρι το 2027, με πρώτη και καλύτερη τον Άγιο Δημήτριο. Μέχρι πριν από λίγες μέρες απαιτούσαν μια μονάδα 300 mw (Αγ. Δημήτριο V) μέχρι τη λήξη της ζωής της και άλλες δύο (600 mw) μέχρι το 2020 (Άγιο Δημήτριο ΙΙΙ και IV).

β) Να έχουν δικαίωμα (option), εάν αυτοί το επιθυμούν, να παρατείνουν και μετά το 2027 για άλλα 5 χρόνια την ενοικίασή τους και

γ) Να έχουν επίσης το δικαίωμα (αυτό και εάν είναι εξωφρενικό) εάν μετά το 2013, που θα συνυπολογίζεται το πλήρες κόστος του CO2, οι μονάδες που θα νοικιάσουν, χάσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, να μας τις επιστρέψουν πακέτο».

Ενεργειακό αδιέξοδο

Τον κίνδυνο να υπάρξει πρόβλημα στις ηλεκτροδότηση της χώρας εξαιτίας των σημαντικών καθυστερήσεων που παρουσιάζει το πρόγραμμα εξόρυξης λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία επισημαίνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης. Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασιάδης ερωτά την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη:

• Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος να ανταποκριθεί στην ανάγκη για ταχύτατη προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών, για να υπάρξει και η έγκαιρη συντέλεση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων.

• Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μην υπάρξει ακινητοποίηση των μετώπων των ορυχείων και αδυναμία τροφοδότησης των ατμοηλεκτρικών σταθμών με λιγνίτη στις αντίστοιχες πιο πάνω χρονικές στάθμες.

• Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μη μείνει σύντομα η χώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.


Σχολιάστε εδώ