Το ρίσκο του Αδαμίδη με Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Σκόκο

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τη λήξη της χρονιάς και ο προγραμματισμός της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν παραμένει στον αέρα. Οι λήξεις συμβολαίων το επόμενο καλοκαίρι απειλούν πλέον άμεσα τους «κιτρινόμαυρους» με απώλεια των πιο λαμπρών αστεριών τους. Τον Ιούνιο μένουν ελεύθεροι Τζιμπούρ, Σκόκο και Μπλάνκο, οι τρεις παίκτες που συνιστούν τα ακριβότερα περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης και από τις 31 Δεκεμβρίου μπορούν όχι μόνο να διαπραγματευθούν με άλλες ομάδες, αλλά και να υπογράψουν σε όποιον τους καταθέσει την καλύτερη προσφορά.
Ο Σταύρος Αδαμίδης έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά ρισκάρει με την καθυστέρηση κυρίως στην υπόθεση του Τζιμπούρ. Με τον Γαλλοαλγερινό υπήρξε κατ’ αρχάς συμφωνία, αλλά κόλλησαν οι υπογραφές στη διαφωνία για το ύψος της ρήτρας που θα μπει στο συμβόλαιο του παίκτη. Με συνέπεια, όπως ψιθυρίζεται ακόμα και μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, ο Τζιμπούρ να έχει επηρεαστεί ψυχολογικά και η απόδοσή του να θυμίζει εκείνη του Μπλάνκο πριν από έναν χρόνο, όταν ο Αργεντινός βίωνε ανάλογη κατάσταση. Με τον Σκόκο, βέβαια, είναι πιο μπερδεμένα τα πράγματα. Ο Αργεντινός έχει απορρίψει την αρχική πρόταση της Ένωσης και δείχνει φευγάτος, παρά την αισιοδοξία που εκφράζει ο Αδαμίδης.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ εκτιμά ότι όσο αιωρούνται οι τρεις υποθέσεις, οι παίκτες θα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προς όφελος της ομάδας. Μόνο έτσι, άλλωστε, θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον άλλων ομάδων ή θα πείσουν τον πρόεδρο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ να βελτιώσει τις προσφορές του, όπως τονίζουν συνεργάτες του 36χρονου δικηγόρου. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι αυτή. Ο Αδαμίδης, πάντως, διαβεβαιώνει ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και γι’ αυτό κάλεσε τον μάνατζερ του Σκόκο στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες.


Σχολιάστε εδώ