Στη σκαλωσιά…

#«Οι συνδαιτυμόνες» του αξιότιμου αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου, οι «διεφθαρμένοι» και «αντιπατριώτες» του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου καλούνται σήμερα να ψηφίσουν με αυτοδιοικητικά (!) κριτήρια στις κρίσιμες τοπικές εκλογές. Ρημαγμένοι και υβριζόμενοι να στηρίξουν μια «προοδευτική πορεία» κατά τον κ. Φ. Κουβέλη. Προοδευτική πορεία με τους υποψήφιους της πιο ανάλγητης και νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης (τυχαία τη στηρίζει ο Κ. Μητσοτάκης;) που γνωρίσαμε μεταπολιτευτικά. Εκτός από την αυταπόδεικτη ιδεολογική αντίφαση, αν κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι και διαστροφή.
#«Συναίνεση και κατανόηση» είδε από την κοινωνία στο αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής ο κ. Παπανδρέου. Καλά, δύσκολο να μιλήσει με τον απλό κόσμο ο πρωθυπουργός, με τους υπουργούς του όμως δεν συνομιλεί; Ακόμη και οι επίσημοι και άτυποι προπαγανδιστές τής κυβέρνησης έχουν παγώσει, όμως εκεί, στα ψηλά, πέρα βρέχει.
#Από «βαρύ» κυβερνητικό βουλευτή το σχόλιο: «Αφού όλοι διαφωνούμε και πονάμε για τις συνέπειες του Μνημονίου σε βάρος του λαού, γιατί δεν παραιτούμαστε; Απλή η απάντηση: Ούτε απ’ έξω δεν θα μπορούμε να δούμε τη Βουλή…». Για άλλη μια φορά, ο Χάρης Καστανίδης ξεχώρισε – γιατί έλαβε πράγματι το μήνυμα.
#Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε «μάντεις κακών» το ΕΚΑΣ που έχει ανακοινωθεί ότι θα χορηγηθεί στους δικαιούχους στις 22 Νοεμβρίου, και τα επιδόματα-»ψίχουλα» εν όψει Χριστουγέννων, δεν τα βλέπουμε τόσο καλά… Κοντός ψαλμός αλληλούια…
#Σίγουρα δεν είναι στον αέρα οι (ευνοϊκές) ρυθμίσεις για τις μητέρες ανηλίκων τέκνων. Σε αυτό είναι κάθετος ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης.
#«Δύσκολη η ανάγνωση» της θέσης της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (μόνο ΠΑΣΚΕ) στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις εξαγγελίες της υπουργού Λούκας Κατσέλη για τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να αμείβουν το προσωπικό τους κάτω από όσα ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας [προηγήθηκε σχετικό αίτημα από τον κ. Δημ. Δασκαλόπουλο (ΣΕΒ) πριν από τη σχετική εντολή του Μνημονίου της ντροπής]. «Ναι», είπαν και υπέγραψαν οι κ. Γ. Παναγόπουλος και Στ. Ανέστης, ξεχωριστή επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στην υπουργό ο γεν. γραμματέας Βαγγ. Μπουζούλας (ΔΑΚΕ), οξύτατος ο αναπληρωτής πρόεδρος Γ. Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση), σκληρή η απάντηση του ΠΑΜΕ.
#«Τρέχει και δεν φτάνει» ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος. Τα έσοδα κατώτερα κάθε προσδοκίας, αν μειωθούν και οι εργοδοτικές εισφορές, όπως δρομολογεί η κυβέρνηση και από ό,τι θυμόμαστε και ο ίδιος εισηγήθηκε παλαιότερα, άντε το ΙΚΑ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Πόσα δισ. οφείλει το Δημόσιο στο ίδρυμα κανείς δεν θυμάται πια…
#«Περίεργες» συμμαχίες αλλά και αντιπαραθέσεις μάς καταγγέλλουν εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Πολλά μαθαίνουμε, πολλά δεν καταλαβαίνουμε, όμως οι συμβάσεις εκεί είναι τεραστίων διαστάσεων και συμφερόντων και ίσως τα «περίεργα» δικαιολογούνται, όμως επώνυμες οι πληροφορίες που διαρρέουν – για κάλυψη όλων μας.


Σχολιάστε εδώ