στα ενδότερα των ομάδων

=Μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα είμαστε! Από τη μία οι συνεχείς διαρροές για τα στημένα παιχνίδια, από την άλλη οι απίστευτες καταγγελίες στη Σούπερ Λίγκα για όσα κάνουν οι παράγοντες.
=Με… γαρνιτούρα τους σωματοφύλακες, που έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη οντότητα ακόμα και από τους προέδρους, τους οποίους συνοδεύουν. Κάποτε εμφανίζονταν με συνοδούς μόνο ο Σωκράτης Κόκκαλης, άντε και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης.
=Στις μέρες μας, όμως, μέχρι και ο Σταύρος Αδαμίδης έχει προσωπική φρουρά. Με συνέπεια, βέβαια, να του κάνουν τη σχετική πλάκα οι διάφορες στήλες των καθημερινών εφημερίδων, ότι ο πρόεδρος της
ΑΕΚ επιδιώκει να δείξει ισότιμος του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Νικόλα Πατέρα.
=Άραγε η φιλία των δύο εφοπλιστών εξακολουθεί να υφίσταται; Διότι τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν απίστευτα λόγια από το στόμα του πρώτου και γράφτηκαν φοβερές απαντήσεις με την έγκριση του δεύτερου.
=Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το κάνουν για τα μάτια του κόσμου. Κάποιοι άλλοι, όμως, επιμένουν ότι η μετωπική σύγκρουση όχι μόνο είναι αναπόφευκτη, αλλά θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στους δύο παράγοντες.
=Η προσωπική σχέση τους, πάντως, έχει ήδη κλονιστεί. Το αντιλαμβάνονται όσοι μιλούν με τον έναν ή με τον άλλον.
=Είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται από την κατάκτηση του τίτλου. Πέρα από το οικονομικό, υπάρχει ασφαλώς και το πρεστίζ, αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι όλα γίνονται για το… μαρούλι.
=Αλλά ποιος μπορεί να αδικήσει έναν παράγοντα, όταν στον Πρωταθλητή δίνονται εκ του ασφαλούς πάνω από 20 εκατ. ευρώ; Σε περίοδο κρίσης, το ποσό μοιάζει εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα.
=Ακόμα, όμως, και αν μισήσει κάποιος το χρήμα, δεν μπορεί να πράξει το ίδιο και με τη δόξα. Διότι όσοι αψηφούν τα ευρώ, δίνουν μεγάλη σημασία στο επικοινωνιακό χτίσιμο του προφίλ τους και οι δύο παράγοντες μοιάζουν να δίνουν μεγάλη σημασία στην εικόνα τους.
=Ο Μαρινάκης θέλει να επαναλάβει ό,τι έχουν πετύχει μέχρι σήμερα μόνο ο Στράτος Γιδόπουλος και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Να πάρει τίτλο την πρώτη χρονιά εμπλοκής του σε μία ομάδα.
=Κάτι τέτοιο δεν έχει καταφέρει ούτε ο καπετάνιος ούτε ο Κόκκαλης ούτε ο Πατέρας. Ο νυν πρόεδρος του Παναθηναϊκού τα κατάφερε τη δεύτερη σεζόν και με τον Κόκκαλη ουσιαστικά νοκ άουτ, καθώς είχε αφήσει στο πόδι του τον Δημήτρη Θεοδωρίδη.
=Ο Δημητράκης, πάντως, τώρα δικαιώνεται. Με την απόκτηση του Μιραλάς, για τον οποίο τον έκραξαν πολλοί όταν έκανε τη μεταγραφή μία μέρα πριν κλείσει η συμφωνία Κόκκαλη και Μαρινάκη για τη μεταβίβαση της πειραϊκής ΠΑΕ στον δεύτερο.
=Ο Βέλγος, όμως, βγάζει μάτια και λάμπει σε όλα τα ματς του Ολυμπιακού. Πρόκειται αναμφίβολα για τη μεταγραφή του καλοκαιριού και για τον εν δυνάμει ηγέτη των «ερυθρολεύκων» τα επόμενα χρόνια, καθώς ο Μαρινάκης προσπαθεί να τον κρατήσει για ολόκληρη την τετραετία που προβλέπεται στην αρχική συμφωνία.
=Έχει βάλει πολλά λεφτά, ίσως και πάνω από 100 εκατ. ευρώ μέσα σε πέντε μήνες ο Μαρινάκης και σχεδιάζει να τονώσει την επένδυσή του και με άλλα χρήματα. Προσδοκά, βεβαίως, την κατάκτηση του τίτλου που θα τον βάλει στο πάνθεον της ιστορίας του Ολυμπιακού και, ασφαλώς, θα φέρει τα 20-25 εκατ. ευρώ στο ταμείο της ΠΑΕ.
=Από την άλλη πλευρά, ο Πατέρας έχτισε πέρσι το προφίλ του πανίσχυρου παράγοντα, που είναι γνώστης του παρασκηνίου και μπορεί να ηγηθεί στα όνειρα των οπαδών. Γι’ αυτό, άλλωστε, του έδωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης την άδεια να επιστρέψει στην προεδρία του «τριφυλλιού».
=Κινδυνεύει, όμως, να χάσει τα σκήπτρα από τον κολλητό του. Με συνέπεια να ακούει διάφορα σχόλια περί… εξυπηρέτησης στον Μαρινάκη και να γίνεται πιο κόκκινος και από τη φανέλα του «αιώνιου» αντιπάλου του.
=Παράλληλα ο Πατέρας γνωρίζει ότι οι «πράσινοι» χρειάζονται τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα 20-25 εκατ. ευρώ είναι ζωτικής σημασίας για να οριστικοποιηθεί η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ.
=Γι’ αυτό αποφάσισε να τραβήξει το σχοινί, έστω και με κίνδυνο να το σπάσει. Φέρεται, μάλιστα, αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα και γι’ αυτό προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη και, μάλιστα, έβαλε ευθύς εξαρχής στο παιχνίδι τον αθλητικό εισαγγελέα, στον οποίο κοινοποίησε το εξώδικο που έστειλε στη Σούπερ Λίγκα.
=Γενικά, όμως, η περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ. Η περιπέτεια που περνά ο Κώστας Τσακίρης στον Πανιώνιο επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
=Ο εφοπλιστής έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι θα καταθέσει τις μετοχές του στο Πρωτοδικείο εάν δεν βρει η ομάδα τον δρόμο της δίχως έξτρα χρήματα. Γι’ αυτό και προχώρησε ο Ηλίας Λιανός στην πρόσληψη του Γιώργου Παράσχου, αν και προτιμούσε τον Τάκη Λεμονή αρχικά και τον Γιόζεφ Μπουμπένκο στη συνέχεια.
=Ο Λεμονής, όμως, ζήτησε 600.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο Σλοβάκος γύρω στα 350.000 ευρώ. Φυσικά μαζί με τις αποδοχές των συνεργατών τους, αλλά ακόμα και έτσι αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν στον Πανιώνιο, ο οποίος θα πορευθεί με τον σαφώς φθηνότερο Παράσχο.
=Στην Τρίπολη έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον Βαγγέλη Βλάχο. Ο έλληνας τεχνικός εξέφρασε δημόσια τον προβληματισμό του για την ψυχολογική κατάστασή του.
=Μέχρι τώρα μόνο ο… Γρηγόρης Γεωργάτος είχε βγάλει δημόσια τόση νοσταλγία για τον αττικό ουρανό. Αλλά ο «καραφλός» βρισκόταν τότε στο Μιλάνο και εκτός όλων των άλλων του έλλειπε και το… φραπόγαλο.
=Στην Καβάλα έχουν άλλου είδους προβλήματα. Αρκετά πιο σοβαρά σε όλους τους τομείς, αν και ο Μάκης Ψωμιάδης ισχυρίζεται σε όλους τους συνομιλητές του ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
=Το γεγονός, ωστόσο, ότι ψάχνεται για να πάρει κάποια άλλη ομάδα, ίσως κάτι σημαίνει. Ειδικά αν υπολογίσουμε και το γεγονός ότι στην Καβάλα έχει και επιχειρηματικά συμφέροντα.
=Οι περιπέτειες της Καβάλας αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι σταδιακά θα αρχίσουν να παίζονται στοιχήματα ότι θα ‘ναι η πρώτη ομάδα που θα υποβιβαστεί από τη Σούπερ Λίγκα, παρά το καλό υλικό της και το εξαιρετικό ξεκίνημά της.
=Πρώτος θα κληθεί να εγκαταλείψει το σκάφος ο Οκούκα. Ο Βόσνιος θα πληρώσει το μάρμαρο επειδή το αφεντικό της ομάδας θέλει να αποδώσει σε αυτόν την κοιλιά που έκανε η Καβάλα στις τελευταίες αγωνιστικές, κυρίως επειδή οι παίκτες της έχασαν την εκρηκτικότητα που τους διέκρινε τις πρώτες αγωνιστικές.


Σχολιάστε εδώ