Πώς έπεσαν οι «αντάρτες»

Ειδικά στην περίπτωση του Γ. Δημαρά η Ιπποκράτους την τελευταία εβδομάδα επιδόθηκε σε ένα «όργιο πιέσεων και εκβιασμών» εναντίον κρατικών αξιωματούχων, δημοσίων υπαλλήλων κ.ά. Πληροφορίες μιλούν για μια πρωτόγνωρη «επιχείρηση πόρτα-πόρτα» προκειμένου να αλλάξουν γνώμη όσοι είχαν εκφράσει την πρόθεση να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν τον κ. Δημαρά.
Παράλληλα, παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος οργάνωσαν έναν «πόλεμο λάσπης» εναντίον του με αφορμή μια συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά, προκειμένου να τον διαβάλουν στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αφού τον παρουσίαζαν να συνομιλεί με την «επάρατο Δεξιά». Από παράκεντρα του κυβερνώντος κόμματος έγινε η διασπορά φημών μέσω του διαδικτύου για την υποτιθέμενη ροπή του κ. Δημαρά στο αλκοόλ.
Το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, υπό το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης, ανακοίνωσε ότι την 1η Ιανουαρίου θα παραιτηθεί από βουλευτής. Απόφαση την οποία ορισμένοι απέδωσαν στην απογοήτευσή του για την ήττα στις εκλογές, ενώ άλλοι βλέπουν πίσω από αυτή μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες. Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, κυκλοφόρησαν σενάρια για την ίδρυση κόμματος που θα επιχειρήσει να στεγάσει το κομμάτι εκείνο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και θεωρούν ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει απεμπολήσει τις αρχές και τις αξίες του Κινήματος.
Οι 228.000 ψήφοι που πήρε ο συνδυασμός του στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για έναν ενδεχόμενο νέο πολιτικό σχηματισμό.
Άλλωστε η Ντ. Μπακογιάννη που πήρε 57.000 στην Κρήτη πιστεύει ότι πανελλαδικά μπορεί να ξεπεράσει τις 300.000 και το 5%!


Σχολιάστε εδώ