Ο Σαμαράς πέτυχε αυτό που δεν πίστευε κανείς

Οι κάλπες την περασμένη Κυριακή απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να βάλεις στόχους, να έχεις στρατηγική, να πιστέψεις ότι αυτό που κάνεις είναι σωστό, να πείσεις τον κόσμο ότι πραγματικά αγωνίζεσαι γιʼ αυτόν, να δώσεις μάχες, να μη συμβιβασθείς, να μην υποκύψεις σε πιέσεις, και σίγουρα θα έρθει η δικαίωση.
Σήκωσε όλο το βάρος μόνος του. Πέρασε μέρες και ώρες απέραντης μοναξιάς όταν πήρε τη μεγάλη απόφαση να καταψηφίσει το Μνημόνιο. Αφόρητες οι πιέσεις. Και από μέσα και από έξω. Άντεξε. Πήρε ένα κόμμα τριχοτομημένο. Με καθημερινές τις υποκινούμενες εσωτερικές αναταραχές. Και αμφισβητήσεις. Με συνεχείς τις… προβλέψεις ότι η ΝΔ βουλιάζει. Ότι ο λόγος του Σαμαρά δεν περνάει, δεν ενώνει, ότι θέλει το κόμμα, Πολιτική Άνοιξη.
Γύρισε όλη την Ελλάδα, μια και δυο φορές. Και έφερε τη ΝΔ σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ. Τις 10,5 μονάδες τις έκανε 2! Και σήμερα διεκδικεί η ΝΔ αριθμό περιφερειών που όταν ξεκίνησε η μάχη των εκλογών δεν ήταν ούτε καν όνειρο για τη Ρηγίλλης.
Όπου κι αν ανήκει πολιτικά κανείς, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι ο Σαμαράς ήταν ο νικητής της περασμένης Κυριακής. Έσυρε στην ατζέντα του τον Παπανδρέου, ο οποίος, βλέποντας τον κίνδυνο κατάρρευσης, κατέφυγε στο εκβιαστικό δίλημμα: «Γιώργος ή χρεοκοπία». Και παρά ταύτα έχασε. Και σήμερα απειλείται με μεγαλύτερη ήττα. Ακόμα και οι «απέναντι» μέσα στη ΝΔ παραδέχονται ότι ήταν μια καθαρά προσωπική επιτυχία του Σαμαρά. Δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν λάθη. Ότι οι επιλογές υποψηφίων δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Όμως η βασική στρατηγική αποδείχθηκε πως ήταν απόλυτα σωστή. Αν και σήμερα το αποτέλεσμα είναι στην ίδια ρότα με τον πρώτο γύρο, θα έχει καταγραφεί, με την εγκυρότητα της κάλπης, ότι η ΝΔ αποτελεί πλέον εναλλακτική λύση. Που σημαίνει για τον Αντώνη Σαμαρά ότι τα δύσκολα δεν τελείωσαν…

Κ.


Σχολιάστε εδώ