Οι βουλευτές ερωτούν

• «Οι τέσσερις στους δέκα φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων καθυστερούν ή έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους, ενώ το ποσοστό των αποφοίτων ανέρχεται μόλις σε 9,8% κατατάσσοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Επιπλέον, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, τα τμήματα με τους περισσότερους “αιώνιους” φοιτητές είναι τα Νομικά, τα Οικονομικά, αλλά και τα Φυσικομαθηματικά, στα οποία εισάγονται αριστούχοι…», παρατηρεί ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος και ερωτά την υπουργό Παιδείας αν υπάρχει λεπτομερής καταγραφή των «αιωνίων» φοιτητών και ποιος είναι ο αριθμός τους ανά σχολή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

• Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Καστελλόριζου με την υπόλοιπη Ελλάδα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως τονίζουν, το Καστελλόριζο, εκτός από ντεκόρ για πρωθυπουργικά διαγγέλματα, είναι και ένα ακριτικό νησί, με πολλά πραγματικά προβλήματα και με πραγματικούς κατοίκους, οι οποίοι έχουν ανάγκη την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα.

• Κυβερνητικές παλινωδίες στο ζήτημα της μερικής μεταφοράς υδάτων από τον άνω ρου του Αχελώου, διαπιστώνει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Ερωτά την υπουργό Περιβάλλοντος αν συνεχίζει να κρατά αποστάσεις από την επίμαχη αίτηση για την άρση του παγώματος στα έργα του Αχελώου ή αν θα εφαρμοστεί η γραμμή του υπουργείου Υποδομών.


Σχολιάστε εδώ