Η ώρα της κρίσης για τον Πειραιά

Στη σημερινή «μάχη» ο Γ. Μίχας έχει ένα πλεονέκτημα και τρία μειονεκτήματα.

Το πλεονέκτημα είναι πως βρίσκεται μπροστά με 6 μονάδες. Τα μειονεκτήματα είναι: α) ότι του έχουν γυρίσει την πλάτη οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, αλλά και πολλά κορυφαία τοπικά στελέχη, β) ότι κανένας δεν έχει πειστεί πως στα 8 χρόνια που ήταν νομάρχης, έκανε κάτι περισσότερο στον Πειραιά (αναλογικά) απ’ ό,τι στα… Κύθηρα ή στα Μέθανα και γ) ότι ανήκει στον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ που μας… φόρτωσε το Μνημόνιο, το οποίο οδήγησε τον κόσμο στον οικονομικό μαρασμό και στην εξαθλίωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μίχας σε ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία δεν βρήκε να πει έναν λόγο συμπάθειας και συμπόνιας στους Πειραιώτες, που βλέπουν να μειώνεται το εισόδημά τους, να χειροτερεύει η ζωή τους.

Από την άλλη πλευρά, ο Β. Μιχαλολιάκος έχει ένα μειονέκτημα και τρία πλεονεκτήματα.

Το μειονέκτημα είναι πως βρίσκεται 6 μονάδες πίσω από τον αντίπαλό του. Τα πλεονεκτήματά του όμως είναι: 1) η συσπείρωση του κόσμου της ΝΔ που πέτυχε, κάτι που δεν κατάφερε ο αντίπαλός του με το κόμμα του, αφού το ΠΑΣΟΚ έφτασε στις εκλογές διασπασμένο. 2) Η ενισχυμένη παρουσία κι άλλων συντηρητικών συνδυασμών (με πρώτο και καλύτερο τον Μαντούβαλο που πήρε 19% και δεύτερο τον Καλογερόγιαννη που πήρε 3%), οι ψηφοφόροι των οποίων θα στηρίξουν Μιχαλολιάκο (ο Π. Μαντούβαλος, ως γνωστόν, έκανε δήλωση απόλυτης στήριξης). 3) Η οδηγία των αριστερών κομμάτων στους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο, κάτι που σημαίνει ότι ο Γ. Μίχας δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα πάρει ψήφους από άλλους χώρους.

Με τα δεδομένα αυτά και με απόλυτους αριθμούς ο Β. Μιχαλολιάκος φαίνεται να κερδίζει τον δήμο.

Την περασμένη Κυριακή πήρε 15.771 σταυρούς και ο Γ. Μίχας 20.233. Ο Μαντούβαλος πήρε 12.866 σταυρούς και ο Καλογερόγιαννης (ανεξάρτητος από τον χώρο της ΝΔ) 2.351. Με βάση την αριθμητική ο Μίχας δεν έχει τύχη. Υπό την προϋπόθεση ότι η κάλπη θα επιβεβαιώσει την πρόσθεση, έστω σε ποσοστό πάνω από 50%.

Σίγουρος βέβαια δεν μπορεί να είναι κανένας. Ωστόσο τα μηνύματα από τον κόσμο όλη αυτήν την εβδομάδα δείχνουν ότι ένα ποσοστό -πάνω από το 55%- του Μαντούβαλου θα πάει στον Μιχαλολιάκο, όπως και ένα 60% του Καλογερόγιαννη, επιβεβαιώνοντας τον παραπάνω υπολογισμό.

Έτσι διαμορφώνονται τα πράγματα στον Πειραιά λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Το σίγουρο είναι πως σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη θα έχει όποιος περιορίσει την αποχή από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων που διαθέτει. Οι δύο μονομάχοι έχουν βγάλει τα όπλα τους και ετοιμάζονται να πατήσουν τη σκανδάλη. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε εκείνος που δεν θα είναι… νεκρός να είναι ο Πειραιάς!

Καλή ψήφο!


Σχολιάστε εδώ