ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Όπως τόνισε στο «Π», αυτό που εισπράττει από τις τελευταίες περιοδείες του στον Πειραιά είναι μόνο εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει τον Πειραιά. Ο κόσμος, συνέχισε, στηρίζει το πρόγραμμά μας και σε όλους τους τόνους μας δηλώνει τη στήριξη και την εκτίμησή του. Σ’ όλες τις γειτονιές, από τα Μανιάτικα και τα Καμίνια, μέχρι τον Προφήτη Ηλία και την Καλλίπολη οι Πειραιώτες λένε ότι θα είναι σήμερα μαζί μας και θα μας δώσουν την ευκαιρία να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για τον Πειραιά που μας αξίζει. Να σημειώσουμε ότι σ’ όλο το επιτελείο του Μιχαλολιάκου επικρατεί αέρας νίκης, υπάρχει θετική ψυχολογία και όλοι λένε ότι θα δώσουν μεν σήμερα με πίστη και φανατισμό τον αγώνα τους, αλλά έχουν τη βεβαιότητα ότι τελικά, εύκολα ή δύσκολα θα νικήσουν.

Στο γραφείο αλλά και στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου παρέλασαν τις τελευταίες μέρες πολλά τοπικά στελέχη της ΝΔ και παράγοντες του Πειραιά, ενώ είδαμε και το σύνολο των υποψηφίων του Π. Μαντούβαλου… Όλες οι μανιάτικες οικογένειες έχουν επίσης δηλώσει τη στήριξή τους, ενώ προχθές δήλωσε ότι συντάσσεται και στηρίζει τον Β. Μιχαλολιάκο, ο πειραιώτης πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης. Επίσης δήλωσε ότι τον στηρίζει και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Βασ. Αθανασόπουλος.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο Β. Μιχαλολιάκος δήλωσε:

«Από την αρχή αυτής της πορείας, είχα επισημάνει πως για να δημιουργήσουμε τον Πειραιά των ονείρων μας, χρειάζεται η συμμετοχή και η βοήθεια όλων των δυνάμεων της πόλης.

Για τον λόγο αυτό, αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που ο πειραιώτης πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κ. Βασίλης Κορκίδης, αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια και συντάσσεται μαζί μας. Τον ευχαριστώ από καρδιάς. Θέλω, επίσης, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη στήριξη του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, κ. Βασίλη Αθανασόπουλου. Έχει μεγάλη σημασία για μένα να με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για τα ιδανικά της πατρίδας μας».

Πανικός και κατήφεια
στο επιτελείο του Μίχα

Στην απέναντι όχθη, στο επιτελείο του Γ. Μίχα, επικρατεί εκνευρισμός επειδή οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ δεν πείθονται να στηρίξουν τον υποψήφιο του Κινήματος, καθώς θεωρούν μεγάλη προσβολή το «φτύσιμο» που επιφύλαξε για τους δικούς τους ανθρώπους, που τους στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή τους συμβούλους του Τατούλη. Αρκετοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή Μίχα, δηλώνουν πως σήμερα δεν θα πάνε να ψηφίσουν, γιατί την περασμένη Κυριακή πήγαν μόνο και μόνο γιατί είχαν υποχρέωση σε κάποιους υποψήφιους. Στο μεταξύ, γκρίνια υπάρχει και από ορισμένους υποψήφιους συμβούλους του Μίχα που καταποντίστηκαν την περασμένη Κυριακή, επειδή, όπως υποστηρίζουν, ο υποψήφιος δήμαρχος είχε δώσει «γραμμή» να σταυροδοτηθούν οι «δικοί» του υποψήφιοι. Οι αποτυχόντες θεωρούν ότι ο Μίχας τους… έκοψε τον δρόμο προς το δημοτικό συμβούλιο και δηλώνουν πως σήμερα θα του… κόψουν και αυτοί τον δρόμο προς τον δημαρχιακό θώκο!

Επίσης ο κόσμος του Πειραιά, που στερείται τα πάντα εξαιτίας του Μνημονίου, βλέποντας την Παρασκευή τη χλιδάτη προεκλογική φιέστα του Μίχα, αγανάκτησε αφού -όπως διέρρευσε- τόσο ο Χατζηγιάννης όσο και το συγκρότημά του χρυσοπληρώθηκαν! Δηλαδή ο Μίχας με την αλαζονεία που τον διακρίνει έδωσε ένα κάρο λεφτά για να κάνει την προεκλογική φιγούρα του τη στιγμή που θα μπορούσε να τα διαθέσει για να βοηθήσει κάποιους Πειραιώτες που δεν έχουν να πάρουν ούτε… σουβλάκι!

Όπως έλεγαν παράγοντες της πόλης, αυτό δείχνει την αναλγησία του υποψηφίου δημάρχου, αλλά και δικαιολογεί την επιμονή του να υιοθετηθούν τα απάνθρωπα μέτρα της «τρόικας» όπως και την προσήλωσή του σ’ αυτά. Και βέβαια έναν τέτοιο άνθρωπο που δεν σκέπτεται τον κόσμο που υποφέρει προκειμένου να «περάσει» την κομματική του γραμμή, κανένας δεν θα τον ήθελε για δήμαρχο. Δεν μένει, λοιπόν, παρά να αποδειχτεί αυτό σήμερα…


Σχολιάστε εδώ