Επικαιρότητα

Έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι είμαστε ενάντια στην τρομοκρατία, είτε αυτή ασκείται από διεθνείς σπείρες τρομοκρατών είτε από οργανώσεις και αντιεξουσιαστικές ομάδες της χώρας μας. Οι τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες με την αποστολή εκρηκτικών σε ταχυδρομικούς φακέλους φαίνεται να εκτελέστηκαν από τη γνωστή αντιεξουσιαστική οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την πληθώρα των συνεργατών και των συμβούλων που διαθέτει, θα πρέπει να προβληματιστεί για το ποιοι πραγματικά είναι αυτοί που συνέλαβαν το σχέδιο αποστολής αυτών των τρομοκρατικών δεμάτων και σε τι αποβλέπουν. Γιατί, κατά τη γνώμη μας, τέτοιου είδους ενέργειες δεν αποδυναμώνουν την εξουσία. Αντιθέτως, προκαλούν την ενδυνάμωσή της και τη σκλήρυνσή της, που τελικά αποβαίνει εις βάρος των ελευθεριών του λαού. Είναι τυχαίο άραγε το ότι αυτές οι ενέργειες εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών; Ποιοι έχουν συμφέρον να αποσταθεροποιήσουν και να προκαλέσουν αναστάτωση μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές; Αφού όλοι ξέρουμε ότι όταν ο πολίτης αισθάνεται ανασφαλής, προσκολλάται στην εξουσία και στην κυβέρνηση που την ασκεί. Είναι τυχαίο το ότι σε κανέναν πολιτικό αρχηγό Έλληνα δεν εστάλη δέμα με εκρηκτικά; Τι πέτυχαν οι αντιεξουσιαστές με την ενέργειά τους αυτή; Πέτυχαν, ή μάλλον προσπάθησαν να πετύχουν, τον αποπροσανατολισμό των ψηφοφόρων από το καυτό πρόβλημα της οικονομίας. Και η αποστολή δεμάτων σε πρεσβείες και ηγέτες της ΕΕ προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, την άμεση αντίδραση της Μέρκελ και του προέδρου της Κομισιόν Μπαρόζο. Η Μέρκελ ζήτησε την εφαρμογή αυστηρών μέτρων στις μεταφορές προσώπων και υλικών. Ο δε Μπαρόζο δήλωσε ότι η Κομισιόν θα επεξεργαστεί αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα εισηγηθεί στην προσεχή σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου, ώστε οι μεταφορές, χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές, να γίνουν περισσότερο ασφαλείς. Άρα λοιπόν η εξουσία ενδυναμώθηκε με τις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες και οι αντιεξουσιαστές πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Γιʼ αυτό έχουμε τη γνώμη ότι αυτά τα παιδιά που συνελήφθησαν ως εκτελεστές του σχεδίου πρέπει να πειστούν από τις δικαστικές αρχές να κατονομάσουν αυτούς που τους παρέσυραν στην εκτέλεση των τρομοκρατικών ενεργειών, εκμεταλλευόμενοι τον νεανικό ενθουσιασμό τους.

2 Οι εκλογές στις ΗΠΑ για τη μερική ανανέωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Γερουσίας και των κυβερνητών ορισμένων πολιτειών κατέληξε σε ήττα του Δημοκρατικού Κόμματος, που είναι προσωπική ήττα του Προέδρου Ομπάμα. Ο Ομπάμα ανέλαβε την ευθύνη της ήττας αυτής, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα, η ηγεσία του οποίου ουσιαστικά ευθύνεται για το δυσμενές αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, το απέδωσε στην αύξηση της ανεργίας, στην κακή πορεία της αμερικανικής οικονομίας και στην ατολ-μία του Ομπάμα απέναντι στην Κίνα. Όμως ο Ομπάμα ένα λάθος διέπραξε: ότι δέχτηκε ως συνεργάτες του στα κυριότερα υπουργεία ανθρώπους του Μπους ή άτομα συμπλεκόμενα με συμφέροντα του οικονομικού κατεστημένου των ΗΠΑ και της Wall Street. Δέχτηκε, με την πίεση του Δημοκρατικού Κόμματος, να παραμείνουν στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Άμυνας οι υπουργοί της κυβέρνησης Μπους. Επίσης δέχτηκε να παραμείνει επικεφαλής της FED (Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ) ο διορισθείς από τον Μπους καθηγητής Μπερνάνκι. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρος σχεδόν ο οικονομικός τομέας δόθηκε σε ανθρώπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που στην ουσία ήσαν άνθρωποι διαπλεκόμενοι με το διεφθαρμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ. Έτσι όμως η οικονομική πολιτική παρέμεινε η ίδια επί ημερών Ομπάμα. Οι αποφάσεις του Ομπάμα, τουλάχιστον οι περισσότερες, αν όχι όλες, συνέτριψαν τα οράματα και του ίδιου του αμερικανού Προέδρου και της διεθνούς κοινής γνώμης, που πίστεψε ότι θα μπορούσε να φέρει αλλαγή και στην αποτυχημένη εξωτερική πολιτική του Μπους.
Η συμπεριφορά των ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν παρέμεινε αναλλοίωτη. Το ίδιο και η συμπεριφορά στον ταραχοποιό της Μ. Ανατολής, δηλαδή στο Ισραήλ. Κι αυτά πρέπει να καταλογιστούν κυρίως εις βάρος της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος. Στη διετή ενάσκηση της εξουσίας, ο Πρόεδρος Ομπάμα το μόνο που πέτυχε ήταν η ψήφιση από το Κογκρέσο της τροποποίησης του ασφαλιστικού συστήματος των ΗΠΑ. Και οι αδύναμοι ευεργετηθέντες πολίτες θα πρέπει να σηκώσουν τη σημαία στήριξης του Προέδρου Ομπάμα.


Σχολιάστε εδώ