Εκλογικές ασκήσεις επί χάρτου

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με έγκυρες πηγές:

• Η ηγετική «ελίτ» του ΠΑΣΟΚ θεωρεί αναπότρεπτη την προσφυγή στις κάλπες το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο λόγω σοβαρών εξελίξεων που ήδη σοβούν και θα οδηγήσουν ενδεχομένως σε σοβαρή αμφισβήτηση των κυβερνητικών επιλογών.

Όπως ανέφερε πρωτοκλασάτος υπουργός σε κομματικούς παράγοντες στο περιθώριο εκδήλωσης την περασμένη Τετάρτη, στις επόμενες λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε νέα και οδυνηρότερα μέτρα, «καθώς τα πράγματα ήδη εφάπτονται των ορίων ελεγχόμενης χρεοκοπίας»!

Και οι λαϊκές αντιδράσεις προβλέπονται ιδιαίτερα έντονες.

Όπως αποκαλύπτεται, σε νέες αλλεπάλληλες συσκέψεις του πρωθυπουργού με στενούς (και εξ απορρήτων) συνεργάτες του αποφασίσθηκε υποβάθμιση των συγκρουσιακών τόνων στο εσωτερικό και προσπάθεια για συναινετικές προσεγγίσεις προς άλλες πολιτικές δυνάμεις, και ιδιαίτερα προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επ’ αυτού ειδικότερα:

• Προς την ίδια κατεύθυνση υπήρξαν συστάσεις και από παράγοντες που σχετίζονται με την «τρόικα» και συγκεκριμένα από ευρωπαϊκούς κύκλους που συνέστησαν «την υποβοήθηση συναινετικού μετώπου» προκειμένου να υπάρξουν οι ελάχιστοι δυνατοί κραδασμοί από τα μέτρα.

Και αυτήν τη φορά τα μέτρα θα επηρεάσουν αισθητά και τον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνο σε επίπεδο φορολογικών επιβαρύνσεων, οι οποίες θα αυξηθούν, αλλά ενδεχομένως και σε θέματα που θα αφορούν συμβάσεις εργασίας και μισθούς.

Πέραν αυτών, η κυβέρνηση ανησυχεί και για παράλληλες εξελίξεις στα εθνικά θέματα, τα οποία θα αποκτήσουν νέα δυναμική και κινητικότητα, ιδιαίτερα όσον αφορά το Αιγαίο και το Κυπριακό.

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, διαμορφώνονται εξίσου κρίσιμες τροπές σε ό,τι αφορά το τοπίο των διακομματικών διαγκωνισμών και αντιπαραθέσεων. Και σε αυτό το πλαίσιο κινούνται ήδη σενάρια διαχείρισης και από την κυβέρνηση και από άλλους παράγοντες, ένα από τα οποία είναι αυτό που αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή το «ΠΑΡΟΝ» για κινήσεις σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας αποδοχής (όχι οικουμενική) με την επιστράτευση εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων.

Κάποιες από τις οποίες μάλιστα έχουν βολιδοσκοπηθεί ευθέως, πλην ανεπιτυχώς, όπως πληροφορούμαστε, οπότε και το σενάριο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εμφανίζεται ως το επικρατέστερο.


Σχολιάστε εδώ