αμυντικά θέματα

Πάλι τα πυρομαχικά αρμάτων

ξ Ο νέος ΓΔ Εξοπλισμών Δ. Γεωργιόπουλος εξέδωσε τη 10η Νοεμβρίου το Φ 604/237/96236 έγγραφο, με το οποίο ζητάει από το σύνολο των ελληνικών βιομηχανιών (ΣΕΒ, ΣΕΚΠΥ, ΣΚΑΥΒΕ κ.ά.) να γνωρίσουν προθέσεις συμμετοχής στην κατασκευή βλημάτων για τα άρματα LEOHEL. Σωστό, σωστότατο.
Παρατηρώ όμως τα εξής:
• Απουσιάζουν από τη λίστα
τα χρεοκοπημένα ΕΑΣ. Γιατί;
• Δεν διευκρινίζεται αν η συμμετοχή αφορά
και την έκτακτη παραγγελία 12.000 βλημάτων
στη Γερμανία.
• Ορίζει χρόνο υποβολής προτάσεων τη 19η Νοεμβρίου. Δηλαδή, αν υποθέσουμε ότι οι παραλήπτες θα πάρουν το μήνυμα στις 12 Νοεμβρίου, αν αφαιρέσουν το Σαββατοκύριακο των εκλογών, τότε δεν απομένουν παρά 5 μόνο ημέρες για να «ψαχθεί» το θέμα και να γίνουν προτάσεις. Είναι δυνατόν;

***

Ξύπνησαν οι πάντες
ξ Εκεί που οι Γάλλοι ήταν σίγουροι ότι θα πουλήσουν στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα 62 μαχητικά RAFALE (προς αντικατάσταση ισαρίθμων MIRAGE 2000-9) και ετοίμαζαν τα «καλά τους» για να μπουν υπογραφές, έσκασε η βόμβα.
s Οι Άραβες ζήτησαν προσφορά από την BOEING για F-18 SUPER HORNET.
ξ Ο γάλλος υπουργός Άμυνας κ. Morin και ο διευθύνων σύμβουλος της DASSAULT κ. C. Edelstenne δεν έκρυψαν την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά τους.
s Παζάρι κάνουν οι άνθρωποι και θα δείτε τι κωλοτούμπες θα κάνουν οι Γάλλοι με μειώσεις τιμών κ.λπ.
ξ Εμείς εδώ είμαστε ευπατρίδες, όπως παλαιότερα οι γάλλοι βαρόνοι και κόμητες. Δεν καταδεχόμαστε τις διαπραγματεύσεις και τα παζάρια. Κάνουμε απευθείας αναθέσεις για να ικανοποιήσουμε «συμμάχους» και για άλλους λόγους φυσικά.

Ωραία και παστρικά
ξ Ο πρόεδρος του ΔΣ του ρημαγμένου ΜΤΣ διορίζεται από τον κ. υπουργό (αντιστράτηγος εξ ανακλήσεως). Καλώς.
s Ο κ. πρόεδρος εισηγείται στο ΔΣ (μέλη ex officio) σκληρά, απαράδεκτα και προκλητικά μέτρα για «οικονομία» (όπως π.χ. κατάργηση των εξόδων κηδείας κ.ά.), τα οποία απορρίπτονται με μειοψηφούντα μόνο τον πρόεδρο, ο οποίος ούτε θέλει να ακούσει για άλλα μέτρα, ήπια και ανεκτά.
ξ Κύριοι της Ένωσης Αποστράτων, ψαχθείτε μήπως υπάρχουν ποινικές ευθύνες και προχωρήστε κι αφήστε τον κ. υπουργό να προστατεύει τους προκατόχους του και να περνάει στις «φιλικές πένες» ότι παίρνετε πολλά.

Γιατί, κύριοι βετεράνοι;
ξ Υπάρχουν βουλευτές παντός χρώματος (όπως π.χ. οι κ. Αλευράς / ΠΑΣΟΚ, Λεονταρίδης / ΝΔ, Γεωργιάδης, Αϊβαλιώτης, Κοραντής / ΛΑΟΣ, Παφίλης / ΚΚΕ) καθώς και δημοσιογραφικές στήλες, που μάχονται για εσάς με ερωτήσεις στη Βουλή, σχόλια κ.ά.
s Γιατί τους αγνοείτε και τους αποθαρρύνετε, μη αφιερώνοντας ούτε μία γραμμή, για ενημέρωση των μελών σας, στα πολυσέλιδα έντυπα που κυκλοφορείτε, αλλά παραδίδετε τις σελίδες τους σε απόστρατους για να αναδείξουν το όψιμο συγγραφικό τους ταλέντο;
Έχουμε διαβάσει εκατοντάδες κειμένων για τη στρατηγική αξία του Αιγαίου, τη μάχη των Δερβενακίων κ.ά. Τώρα μάχεστε για τη διάσωση των κατακρεουργημένων συντάξεών σας, για τα στρατιωτικά νοσοκομεία, για την αξιοπρέπειά σας. Εκεί πρέπει να αφιερώνετε τις σελίδες σας, και είναι τόσο πολλές, και σε αυτούς που σας βοηθούν.
ξ Μάθατε ότι σας ετοιμάζουν κατάργηση του βοηθήματος κηδείας; Εις υγείαν σας…

Εκλογικά
ξ Δύο καλοί φίλοι της στήλης, που άφησαν ωραίες εντυπώσεις στο υπουργείο Άμυνας, ο τ. ΥΦΕΘΑ Λάζαρος Λωτίδης (ΠΑΣΟΚ) και τ. αρχηγός ΑΤΑ πτέραρχος Γιάννης Πατσαντάρας (ΝΔ) αγωνίζονται σήμερα για να κερδίσουν τους Δήμους Εορδαίας και Δελφών αντίστοιχα.
s Καλή επιτυχία…
Μπεγλίτης καλεί
Ουάσινγκτον
ξ Ταξίδι αστραπή πραγματοποίησε στην αμερικανική πρωτεύουσα ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτης.
s Μεταξύ των άλλων, συζήτησε με τον αρχηγό των Μεικτών Επιτελείων, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν, τα θέματα της προκλητικής και επιθετικής συμπεριφοράς των Τούρκων στο Αιγαίο και του παρέδωσε πακέτο τεκμηρίων. Πήρε διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα απασχολήσει το Πεντάγωνο… Τη Δευτέρα έγινε όργιο στο Αιγαίο από παραβάσεις – παραβιάσεις.
ξ «Στρατηγική ψυχραιμία» συνιστά ο κ. Βενιζέλος.
s Ο κ. ΑΝΥΕΘΑ δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις σε Αφγανιστάν (ISAR) και Κόσοβο (K FOR) θα παραμείνουν ως έχουν.
ξ Εντούτοις, σημειώνω ότι ο κ. Μπεγλίτης, άφθαρτος εισέτι, προσπαθεί, τώρα μάλιστα που έπαυσε να δέχεται ιογόνους εισηγήσεις.


Σχολιάστε εδώ