Έλεος, χριστιανοί, έλεος…

Ο Σωκράτης Πιτυρής, μηχανικός, έχει απέλθει προ πολλού από τον μάταιο τούτο κόσμο. Το 2005 είχε αναλάβει, ύστερα από διαγωνισμό, την εκτέλεση έργου (ανάπλαση πεζοδρομίων) του Δήμου Αθηναίων.
Το περάτωσε, το παρέδωσε (28/9/06), έλαβε βεβαίωση παράδοσης και την αμοιβή του. Στη συνέχεια ζήτησε την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής των 62.500 ευρώ, η οποία επιβαρύνεται με έξοδα διατήρησης. Τον διαβεβαίωσαν ότι ταχέως θα γίνει αυτό, αφού προηγηθεί η ΕΠΙΣΗΜΗ παραλαβή του έργου, παρουσία δημάρχου και ιερέως!
Εκλιπάρησε, επί μήνες, ο εκλιπών χωρίς να ανταποκρίνονται οι αρμόδιοι, πέθανε και η χήρα του (με 2 τέκνα) συνέχισε το ίδιο πάλι χωρίς ανταπόκριση! Κατέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος με ΑΠ 8395/5/20/1/10 απόφασή του έδωσε εντολή να επιστραφεί η εγγυητική επιστολή αμέσως. Στην απόφαση αυτή σημειώνεται ότι το σκηνικό αυτό μαρτυρά κακοδιαχείριση και απαράδεκτη ομηρεία της οικογένειας του εκλιπόντος. Ο Συνήγορος του Πολίτη επανήλθε την 1/6/10 με το ΑΠ 8395/2008 έγγραφό του. Ουδεμία συγκίνηση στους αρμόδιους. Τι προσδοκούν ή τι περιμένουν οι αρμόδιοι με την αναλγησία τους αυτή; Χρειάζονται άλλα σχόλια;


Σχολιάστε εδώ