Το παρασκήνιο της εμφάνισης των αράβων επενδυτών στον ΠΑΟΚ

Ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει βρει υποψήφιο επενδυτή για τον ΠΑΟΚ σάς το έχουμε αποκαλύψει εδώ και καιρό. Ότι ο επίδοξος μέτοχος του «Δικέφαλου του Βορρά» προέρχεται από το Κατάρ ή γενικότερα από τον αραβικό κόσμο το μάθαμε το προηγούμενο Σάββατο υπό τη μορφή φημολογίας, η οποία ωστόσο επιβεβαιώθηκε με επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ. Το ερώτημα ποιος ακριβώς είναι ο μυστηριώδης επιχειρηματίας που θέλει να βάλει χρήματα στον «Δικέφαλο του Βορρά», πάντως, παραμένει αναπάντητο. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα του Ζαγοράκη στην προσπάθειά του να κερδίσει χρόνο. Διότι ακούστηκε κι αυτό!
Επί της ουσίας, τα αραβικά κεφάλαια έχουν άμεση σχέση με τις επενδύσεις που κάνει το Κατάρ στο ποδόσφαιρο στην προσπάθεια της συγκεκριμένης χώρας να διεκδικήσει μεγάλες διοργανώσεις. Γι’ αυτό, άλλωστε, μπήκε η βασιλική οικογένεια της χώρας στη Μάντσεστερ Σίτι και προσπαθεί να φτιάξει ένα δίκτυο δημοφιλών ομάδων, οι οποίες όμως έχουν χρόνια να γευθούν τη χαρά των τίτλων.
Στον ΠΑΟΚ, βέβαια, η επένδυση δεν θα μοιάζει με την αντίστοιχη στη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι άλλωστε κι ένας όρος του Ζαγοράκη να μην αποκτήσουν οι Άραβες τον πλήρη έλεγχο της ΠΑΕ. Αντίθετα, ο νυν πρόεδρος θέλει να διατηρήσει το τιμόνι, επιθυμώντας να μην αλλάξει η φιλοσοφία του «Δικέφαλου του Βορρά» και όσα αυτός πρεσβεύει. Έτσι, οι συζητήσεις γίνονται στη βάση της απόκτησης μετοχών 6 εκατ. ευρώ που μπορεί να γίνουν 5, ώστε με τη διαφορά να πληρωθεί το ανάλογο ποσοστό στην εφορία και ο Ζαγοράκης να παραμείνει στην προεδρική καρέκλα.


Σχολιάστε εδώ