στα ενδότερα των ομάδων

=Τελικά η Ελλάδα αποδεικνύεται δύσκολος τόπος ακόμα και για τους ισπανούς προπονητές. Αρκεί και μόνο ένα ματς για να έρθουν τα πάνω κάτω.
=Ότι είναι δύσκολοι καιροί για ισπανούς προπονητές το καταλάβαμε από το προηγούμενο Σάββατο. Τα όργανα άρχισαν με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και συνεχίστηκαν μία μέρα αργότερα με τον Μανόλο Χιμένεθ.
=Στον προπονητή του Ολυμπιακού χρεώθηκε η αδράνεια στις αλλαγές του Παναθηναϊκού που οδήγησαν τους «πράσινους» στην ανατροπή του 0-1 και στην επικράτησή τους με 2-1. Κι εδώ που τα λέμε, μόνο άδικο δεν έχουν οι επικριτές του Βαλβέρδε, διότι τον έδεσε κόμπο ο Νίκος Νιόπλιας.
=Το κακό για τον ισπανό προπονητή των «ερυθρολεύκων» είναι ότι εκφράζεται δυσαρέσκεια και μέσα στην ΠΑΕ. Μπορεί επίσημα να απέδωσαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού την ήττα στον Κάκο και τους βοηθούς του, αλλά στις μεταξύ τους συζητήσεις τα στελέχη της ομάδας στάθηκαν και στα λάθη που έκανε ο Βαλβέρδε και, κατά τη γνώμη τους, κόστισαν στο ντέρμπι.
=Κι αν για τον Βαλβέρδε υπήρχε το κακό προηγούμενο, με την ήττα από τον Ηρακλή που καταγράφηκε με τον ίδιο τρόπο, ο Χιμένεθ έπεσε από τα σύννεφα όταν διαπίστωσε ότι βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής μετά την γκέλα της ΑΕΚ κόντρα στον Πανιώνιο. Μέχρι την Κυριακή, άλλωστε, τον αποθέωναν παίκτες, οπαδοί, παράγοντες και Τύπος.
=Μετά τον αγώνα της Νέας Σμύρνης, όμως, ο Χιμένεθ έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων από όλους! Με αποκορύφωμα, βέβαια, τα βέλη που του έριξε ο Ράφικ Τζιμπούρ.
=Το ζήτημα με τον Αλγερινό είναι ιδιαίτερα λεπτό. Όσο παραμένει ανοικτό το θέμα επέκτασης του συμβολαίου του, ο ισπανός τεχνικός θα τον έχει από κοντά παρά την πρόθεσή του να στηριχθεί κυρίως στους Λατίνους.
=Φυσικά, ο Χιμένεθ εκτιμά ιδιαίτερα τον Τζιμπούρ και πιστεύει ότι μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αλλά όπως λένε όσοι συζητούν μαζί του, η κριτική του παίκτη τον ενόχλησε αφάνταστα.
=Έχει, όμως, πάρει ειδικές οδηγίες από τον Σταύρο Αδαμίδη, να είναι προσεχτικός απέναντι στον συγκεκριμένο παίκτη. Τόσο για να μην προκληθεί έκρηξη στα αποδυτήρια όσο και για να μην υπάρχει κάποια εμπλοκή στην υπογραφή του νέου συμβολαίου.
=Για να μην αδικήσουμε τους δύο Ισπανούς, πάντως, αξίζει να καταγράψουμε και τα θετικά σχόλια. Και για τον Βαλβέρδε, αλλά και για τον Χιμένεθ, λένε οι παίκτες τους και οι παράγοντες ότι για πρώτη φορά γίνεται τόσο καλή δουλειά στην τακτική.
=Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι δύο Ισπανοί διδάσκουν και τρόπους ανάπτυξης και, ασφαλώς, μεθόδους ανασταλτικής λειτουργίας. Και η δουλειά τους φαίνεται στο γήπεδο, στο οποίο όλοι οι παίκτες έχουν συγκεκριμένους ρόλους.
=Το αν παίξουν καλά ή αν έχει επιλεγεί το κατάλληλο σύστημα για έναν αγώνα, είναι άλλη υπόθεση. Η δουλειά όμως γίνεται και ίσως για πρώτη φορά βλέπουμε ομάδες με τακτική.
=Αλλά, επαναλαμβάνουμε, πέρασαν δύσκολες ώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι δύο Ισπανοί. Γι’ αυτό άλλωστε θέλησε ο Βαλβέρδε να υπερασπιστεί τη δουλειά του με δημόσια τοποθέτηση και ο Χιμένεθ έστειλε ανάλογο μήνυμα στους παίκτες που τον αμφισβήτησαν.
=Η λεκτική αντιπαράθεση του Τζιπρίλ Σισέ με τον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 Γιώργο Καραμέρο δικαίωσε όλους όσοι βλέπουν στο πρόσωπο του Γάλλου τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του Παναθηναϊκού. Μετά το πρωτοσέλιδο που αποκάλυψε τον διάλογο που είχαν ο παρουσιαστής και ο επιθετικός του «τριφυλλιού», πολλοί έσπευσαν να συγχαρούν τον παίκτη για τη στάση του.
=Ακόμα και στελέχη της ΠΑΕ, που θεωρούν ότι με τον Σισέ καλύπτεται το έλλειμμα που είχε ο Παναθηναϊκός σε ηγετικές φυσιογνωμίες. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που διέθεταν οι «πράσινοι» μια προσωπικότητα τέτοιου επιπέδου, που και τη διαφορά κάνει μέσα στο γήπεδο, αλλά και υπερασπίζεται χωρίς δισταγμό τα συμφέροντα της ομάδας.
=Γι’ αυτό και οι οπαδοί του «τριφυλλιού» έχουν ήδη συμπεριλάβει τον Σισέ στους κορυφαίους της ιστορίας, παρά τη μικρή θητεία του στην ομάδα. Οι οργανωμένοι, μάλιστα, έχουν ήδη ζητήσει από τον Νικόλα Πατέρα να φροντίσει από τώρα για την παραμονή του Γάλλου στον Παναθηναϊκό έως τη λήξη της καριέρας του.
=Εκείνος που δεν γνωρίζει αν θα μείνει στην ομάδα του έως τη λήξη του συμβολαίου του είναι ο Μάρκο Κέσελι. Ο σέρβος φόργουορντ μπήκε στο μάτι του Ντούσαν Ίβκοβιτς και το μέλλον του στον Πειραιά έχει αρχίσει να θεωρείται αβέβαιο.
=Ο Ντούντα είχε παράπονα από τον συμπατριώτη του, αλλά και από τον Παπανικολάου για την απόδοσή τους στον αγώνα με την Μπάμπεργκ. Ο νεαρός Έλληνας, φρόντισε στις προπονήσεις που ακολούθησαν, αλλά και στα δύο ματς με την ΑΕΚ και τη Μάλαγα, να κάνει πράξη τις οδηγίες του σέρβου κόουτς.
=Ο Κέσελι όμως φρόντισε να δώσει και άλλες αφορμές στον Ίβκοβιτς. Έτσι, είδε τον αγώνα με τη Μάλαγα από την εξέδρα και, όπως λένε στον Ολυμπιακό, εάν δεν φροντίσει να αλλάξει αμέσως τη διάθεση του Ντούντα, τότε δύσκολα θα βρει χρόνο συμμετοχής και στα επόμενα ματς των «ερυθρολεύκων», παρότι αποτελεί δική του επιλογή.
=Κι αν στο μπάσκετ ο Ίβκοβιτς λογικά θα βρει τη λύση στο πρόβλημα με τον Κέσελι, στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού αναζητούν απαντήσεις στον γρίφο του Ριέρα. Η πιο ακριβή μεταγραφή των «ερυθρολεύκων» κινείται έως τώρα σε ρηχά νερά με συνέπεια όλοι να ψάχνονται.
=Ακόμα και ο Βαλβέρδε αδυνατεί να δώσει απαντήσεις για το τι συμβαίνει με τον συμπατριώτη του μεσοεπιθετικό. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει συζητήσει τέσσερις φορές με τον Ριέρα στην προσπάθειά του να δει πώς μπορεί να τον αξιοποιήσει καλύτερα, αλλά έως τώρα δεν έχει βγει κάτι.
=Κάποιες εκλάμψεις του Ριέρα, κυρίως σε εντός έδρας αγώνες, δεν ικανοποιούν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που επένδυσαν πολλά στον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ. Προσωρινά, πάντως, κάνουν υπομονή και επιχειρούν μέσω επικοινωνιακών τρικ να στείλουν μήνυμα στους οπαδούς ότι ο Ισπανός θα βρει γρήγορα τον καλό εαυτό του!
=Στην Τρίπολη δεν έχουν παράπονα από τους παίκτες. Έστω και αν φροντίζουν να βάζουν τα γκολ και να παίρνουν τις νίκες εκτός έδρας.
=Αλλά φρόντισε να προκαλέσει αναστάτωση ο Βαγγέλης Βλάχος με τις δηλώσεις που έκανε τις προάλλες και υποστήριξε ότι δεν περνάει καλά στην πόλη της κεντρικής Πελοποννήσου. Στον Αστέρα έχουν αναθεωρήσει τις απόψεις τους για τον Βλάχο και γι’ αυτό σήμανε συναγερμός μετά τις δηλώσεις του έλληνα τεχνικού.


Σχολιάστε εδώ