Μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας

Μπροστά μας έχουμε δύσκολα χρόνια. Ήδη πολλοί συμπολίτες μας υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. Το Μνημόνιο έφερε εξαθλίωση που τη συναντάς όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου. Οφείλουν οι δήμοι με τα μέσα που διαθέτουν να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική και να συμβάλουν στην οικονομική ανακούφιση των δημοτών τους. Για να υπάρξει έμπρακτη οικονομική ενίσχυση στον εμπορικό κόσμο της Αθήνας, απαιτείται να:
1) Προωθηθεί η δράση «Ψωνίζω Αθήνα» που θα περιλαμβάνει: α) δημιουργία διαρκούς διαβούλευσης με τους επαγγελματίες και τους εμπόρους της Αθήνας για την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας μέσω:
i) προβολής σε μέσα του δήμου (9,84, ηλεκτρονικές οθόνες, κ.λπ.)
ii) εκστρατείας προς προμηθευτές για φθηνότερες τιμές
iii) ενίσχυσης της ελκυστικότητας των εμπορικών περιοχών της πόλης με γεγονότα και εκδηλώσεις σε δρόμους και πλατείες, καθώς και
iv) πάταξης του παρεμπορίου σε συνεργασία με τους εμπόρους της πόλης και τη βοήθεια της τεχνολογίας.
2) Εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες στους εμπορικούς δρόμους με αύξηση μεικτών περιπολίων ΕΛΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας.
3) Μειωθούν τα δημοτικά τέλη και προωθηθούν οι ενισχυτικές δράσεις των αναπτυξιακών εταιρειών του δήμου.
4) Αναδειχθεί αποτελεσματικά το τουριστικό προϊόν της Αθήνας υπέρ του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου των δημοτών με: α) διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ιστορία, ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο, ώστε να αναδειχθεί η Τουριστική Αθήνα των 12 μηνών, β) προσέλκυση διεθνών στελεχών επιχειρήσεων με κατάλληλα κίνητρα σε συνεργασία με την κυβέρνηση.
5) Αξιοποιηθεί ενεργητικά η ακίνητη περιουσία του Δήμου Αθηναίων.
Εφόσον οι δημότες της Αθήνας με τιμήσουν με την ψήφο τους, δεσμεύομαι να εργαστώ συστηματικά και προς αυτήν την κατεύθυνση, με εμπειρία στα κοινά, πιστοποιημένη επαγγελματική γνώση και έμπρακτη διάθεση για προσφορά.


Σχολιάστε εδώ