διπλωματικά

3Φαίνεται ότι θετικά εξελίσσεται το θέμα της παράτασης της παραμονής στην υπηρεσία για κάποιους πρέσβεις.
3Μεταξύ αυτών και ο Α. Μητσιάλης στη ΜΑ ΟΗΕ.
3Καλά είναι τα μηνύματα από την ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ η οποία, ύστερα από περίοδο αποδιοργάνωσης υπό την καθοδήγηση πρέσβη και της γνωστής παρέας του, ξαναβρίσκει τον εαυτό της υπό τον νέο γενικό διευθυντή και έμπειρο περί τα αναπτυξιακά κ. Θεοδωράκη, ο οποίος ήδη έκανε σωστές κινήσεις και συνεργάζεται άριστα με όλο το στελεχιακό δυναμικό.
3Ανησυχία επικρατεί στο ΥΠΕΞ για τις συντάξεις. Παλαιός πρέσβης άκουσε σε κοινωνική εκδήλωση από υπουργό της κυβέρνησης να τα μασάει για το εάν θα ψαλιδίσουν και άλλο τις συντάξεις των διπλωματών. Φαίνεται ότι αυτό θα γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές που έρχονται και μάλιστα θα τεθεί και πλαφόν για τις υψηλότερες που θα κάνει αίσθηση.
3Ο περιορισμός των δαπανών στις πρεσβείες μας δεν αφορά και τον αριθμό των αυτοκινήτων που διαθέτει η κάθε Διπλωματική Αποστολή. Αυτές που έχουν τέσσερα, ας τα κάνουν δύο. Κάτι θα ωφεληθεί το κράτος.
3Απόντες οι διπλωμάτες μας από την ομιλία του ακαδημαϊκού Β. Μαρκεζίνη πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα. Φαίνεται πως δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν σκέψεις και απόψεις ενός αναγνωρισμένου κύρους επιστήμονος για την ελληνική εξωτερική πολιτική.
3Δε χρειάζεται να ακούσουν, αφού είδαμε πώς εφαρμόζεται με επιτυχία αυτή η πολιτική την τελευταία τριακονταετία.
3Άλλα τους ενδιαφέρουν. Και ιδιαίτερα πώς να λιβανίζουν την εκάστοτε ηγεσία τους για εξασφάλιση πόστου.
3Ακούστηκε μάλιστα από διπλωματικά χείλη το εξής αμίμητο: Έλα, τι να ακούσεις από ένα δασκαλάκο σαν τον Μαρκεζίνη!

***

3Παλαιός πρέσβης, που διετέλεσε και γ.γ. υπουργείου, επιθυμεί διακαώς να γίνει ακαδημαϊκός.
Του το ευχόμαστε! Μόνο που θα ανοίξει η όρεξη και σε άλλους!


Σχολιάστε εδώ