Διπλή ευκαιρία έχουν σήμερα οι Πειραιώτες

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας στο «Π» δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, για τρεις κυρίως λόγους.
Ο ένας είναι από το κλίμα που συναντά κατά τις περιοδείες του στις γειτονιές του Πειραιά. Όπως λέει, δεν έχει συναντήσει αντιπάθεια ή άρνηση. Αντιθέτως οι περισσότεροι Πειραιώτες του δηλώνουν τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.
Ο δεύτερος λόγος είναι αυτοδιοικητικός. Γιατί ο κόσμος του Πειραιά έχει πειστεί πλέον πως ο Γιάννης Μίχας ως νομάρχης «υπονόμευε» συστηματικά ό,τι καλό πήγαινε να γίνει στην πόλη για να μη φανεί πως έκανε κάτι ο Φασούλας. Όλοι έχουν καταλάβει πλέον πως για τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στον Πειραιά σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει ο κ. Μίχας. Επί 8 χρόνια ήταν νομάρχης Πειραιά. Αν όντως ήθελε, θα είχε μπει μπροστάρης σε μια παμπειραϊκή εκστρατεία διάσωσης και ανάπτυξης της πόλης. Δεν το έκανε όμως γιατί –προφανώς– σχεδίαζε να εμφανιστεί ως… σωτήρας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Ο τρίτος λόγος είναι πολιτικός. Το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του Πειραιά είναι βιοπαλαιστές, μικροεπιχειρηματίες ή βιοτέχνες, μισθωτοί και συνταξιούχοι. Είναι δηλαδή οι άνθρωποι που υποφέρουν πιο πολύ απʼ όλους εξαιτίας των μέτρων που μας έχει επιβάλει η κυβέρνηση με την υπογραφή του Μνημονίου. Ως εκ τούτου είναι αδιανόητο να δώσουν ψήφο στήριξης στα μέτρα αυτά που τους έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και την εξαθλίωση. Ίσα ίσα που περιμένουν πώς και πώς να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που έχουν γίνει… θηλιά στον λαιμό τους και να στείλουν στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο…
Βέβαια, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, κανένας δεν γνωρίζει τι θα λειτουργήσει στον κόσμο και με ποια κριτήρια θα ψηφίσει. Γιʼ αυτό κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα «βγάλουν» οι κάλπες. Εμείς πάντως είμαστε αισιόδοξοι ότι οι Πειραιώτες θα μας εμπιστευθούν την ψήφο τους. Κάναμε τον αγώνα μας, παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας, ξεκαθαρίσαμε ποιοι θα είναι οι συνεργάτες μας με τον συνδυασμό που κατεβάζουμε και ελπίζουμε ότι το μήνυμά μας «πέρασε» στον λαό και θα εκτιμηθεί.
Το δίπολο πάντως στο οποίο θα στηριχθεί η παρουσία στον δήμο, εφόσον οι Πειραιώτες με εμπιστευθούν, τόνισε ο Β. Μιχαλολιάκος –πέρα φυσικά από την καθαριότητα της πόλης η οποία θα έχει ολοκληρωθεί στις 60 πρώτες μέρες της θητείας μου, όπως έχω υποσχεθεί– είναι: Στοργή στους αδύνατους, τους απροστάτευτους, τα παιδιά, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους και ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα!
Δεν θα υπάρχει στον Πειραιά άνθρωπος που να μην έχει να φάει και να κοιμηθεί. Θα ενισχύσουμε τα προγράμματα της Μητρόπολης και θα διασφαλίσουμε τροφή και στέγη για όσους δεν έχουν. Επίσης θα ιδρύσουμε όσους βρεφονηπιακούς σταθμούς χρειάζονται ώστε όλα τα παιδιά να βρίσκουν θέση και να μη γίνονται κληρώσεις για να μείνουν κάποιοι εκτός. Όσον αφορά την τρίτη ηλικία, συνέχισε ο Β. Μιχαλολιάκος, οφείλω να πω ότι τη σέβομαι απεριόριστα και υποκλίνομαι, γιατί τα άτομα που περιλαμβάνει μας έχουν δώσει πάρα πολλά, τόσο στο έθνος όσο στις τοπικές κοινωνίες και στις οικογένειες και τους έχουμε δώσει ελάχιστα. Εμείς θα ενισχύσουμε τον θεσμό των ΚΑΠΗ, θα διασφαλίσουμε δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε όσους έχουν ανάγκη και δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. Ο Πειραιάς είχε πάντα το προνόμιο να είναι η πόλη της αλληλεγγύης, γιʼ αυτό και θα φροντίσουμε να ξαναγίνει…
Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να αναπτυχθεί ο Πειραιάς, σύμφωνα με το δικό του σκεπτικό, ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα «πακέτο» δράσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν από την πρώτη στιγμή της εκλογής του. Κατʼ αρχάς, όπως είπε, όλοι οι ελεύθεροι χώροι που βρίσκονται στον Πειραιά θα αξιοποιηθούν ανεξάρτητα αν ανήκουν στον δήμο ή το Δημόσιο. Δεν θα υπάρχουν εγκαταλελειμμένοι χώροι. Όλοι θα αξιοποιηθούν υπέρ των Πειραιωτών και των επισκεπτών της πόλης. Ακόμα και οι αρχαιολογικοί χώροι θα καθαριστούν με ευθύνη του δήμου, αλλά υπό την επίβλεψη των αρχαιολόγων, θα αναδειχτούν και θα αξιοποιηθούν. Τα αρχαία του Πειραιά θα πάψουν να είναι άγνωστα ή… θαμμένα. Θα έρθουν στο φως, θα αναδειχθούν και θα αξιοποιηθούν για να φέρουν πόρους στην πόλη (μέσω επισκέψεων, συνεδρίων κ.ά.).
Δεν μου έλειψαν τα αξιώματα, μας είπε, καταλήγοντας ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ούτε φιλοδοξώ να αποκτήσω άλλα. Εκείνο που θέλω είναι να βοηθήσω τον Πειραιά. Θέλω να τελειώσω την πολιτική μου καριέρα έχοντας προσφέρει στην πόλη που με ανέδειξε. Όταν ολοκληρωθεί η θητεία μου, θέλω να είμαι περήφανος τόσο εγώ όσο και ο υψηλής ποιότητας συνδυασμός μου. Ο Πειραιάς ήταν πάντα πανίσχυρος. Είχε μεγάλη οικονομική οντότητα και λάμψη. Είχε όλα τα πλεονεκτήματα και τη μαγεία που έχει ένα λιμάνι. Γιʼ αυτό η πόλη αυτή ουσιαστικά δημιουργήθηκε από ανθρώπους που ήρθαν απʼ όλα τα μέρη της χώρας. Ήταν η πόλη που μπορούσε να τους δώσει δουλειές, χρήματα, ευημερία. Κυρίαρχη πόλη στην Ελλάδα και σε όλη τη Μεσόγειο ήταν ο Πειραιάς. Ήταν η πόλη που στήριζε την οικονομία της χώρας. Έτσι πρέπει να ξαναγίνει. Κι αυτό φιλοδοξώ να κάνω! Αρχής γενομένης από αύριο…


Σχολιάστε εδώ