«Δεν εγκαταλείπουμε το σκάφος»

Η ΕΣΗΕΑ, για μια ακόμη φορά, αντέδρασε μία ημέρα μετά, για να καταγγείλει απλώς την εργοδοσία. Η κατάσταση φυσικά είναι πολύ δύσκολη, καθώς απαιτείται πλέον ισχυρό νομικό οπλοστάσιο για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους αλλά και τις αποζημιώσεις που θέλει να αποφύγει ο ιδιοκτήτης Κ. Σαραντόπουλος. Ο τίτλος της εφημερίδας έχει μπει ενέχυρο για τα δάνεια από τράπεζα, το κτίριο ανήκει στο Ίδρυμα Μπότση και, σύμφωνα με τη διαδικασία, θα πρέπει να οριστεί εκκαθαριστής για τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της εφημερίδας, από τον οποίο πρώτοι απ’ όλους δικαιούνται να λάβουν οι εργαζόμενοι και ακολουθούν οι υπόλοιποι πιστωτές. Οι εργαζόμενοι της «Απογευματινής» κατήγγειλαν τον Κ. Σαραντόπουλο για συνεχείς «παλινδρομήσεις», θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κατάρρευση της ιστορικής εφημερίδας, αφού «στην πράξη αποδείχθηκε ότι δεν λειτούργησε ποτέ ως εκδότης και δεν αντιλήφθηκε ποτέ τις ιδιαιτερότητες μιας επιχείρησης του Τύπου».
Καταλογίζουν επίσης ευθύνες σε πολλούς «»σωτήρες» και… διάττοντες αστέρες, η γνώμη των οποίων επικράτησε πολλές φορές των προειδοποιήσεων των συντακτών».
Οι εργαζόμενοι που παραμένουν στο κτίριο της οδού Φειδίου αναζητούν νομική κάλυψη πέραν αυτής που θα προσφέρει η νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ, ενώ υπάρχει πρόταση να εκδώσουν το δικό τους φύλλο, όπως είχαν κάνει πριν από ενάμιση χρόνο οι απολυμένοι του «Ελεύθερου Τύπου».
Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε πρώτη φάση αρνήθηκαν να στηρίξουν οικονομικά τους εργαζομένους της «Απογευματινής» για να βρουν δικηγόρο, θεωρώντας πως έτσι μπορεί να αμφισβητηθεί η νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ! Σε ανακοίνωσή τους η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλουν τον Κ. Σαραντόπουλο και ζητούν από την κυβέρνηση «να σταματήσει να παρακολουθεί ως Πόντιος Πιλάτος τις εξελίξεις και να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ΜΜΕ. Να αντιληφθεί ότι τα ειδικά προνόμια που απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ χρησιμοποιούνται για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και όχι για την ενημέρωση του πολίτη».


Σχολιάστε εδώ