MUSIC+ MEDIA

// Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι δισκογραφικές είχαν ποντάρει στην αλματώδη ανάπτυξη των ψηφιακών πωλήσεων, πριμοδότησαν λύσεις που μπορεί να φαίνονταν παρανοϊκές και έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να επισπεύσουν τον διαφαινόμενο θάνατο του cd.
// Το στοίχημα αυτό φαίνεται όμως ότι τελικά το χάνουν, καθώς οι ψηφιακές πωλήσεις σε όλο τον πλανήτη έχουν συναντήσει οροφή, η οποία είναι πολύ χαμηλότερη από αυτήν των φυσικών πωλήσεων.
// Βλέπουμε λοιπόν μια συνολική στροφή στη στρατηγική των δισκογραφικών, οι οποίες εμφανίζονται πλέον αποφασισμένες να στηρίξουν το λιανεμπόριο με κάθε τρόπο, υιοθετώντας λογικές άλλων εποχών.
// Όμως τη στιγμή που γίνεται αυτό, σε μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές αγορές, αυτήν της Βρετανίας, μια νέα διαμάχη φαίνεται να ξεσπά με έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στο λιανεμπόριο, την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco.
// Ο κλάδος των σούπερ μάρκετ προσφέρει το 25% των πωλήσεων των δισκογραφικών, και καθώς η Tesco είναι ο κύριος παίκτης, έχοντας επενδύσει όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της μουσικής, πιέζει προκειμένου να ανταποκριθεί σ’ αυτό που οι καταναλωτές θέλουν και οι δισκογραφικές δεν προσφέρουν.
// Η Tesco επιθυμεί να δίνει το δικαίωμα σε κάθε καταναλωτή που αγοράζει το cd από τα καταστήματά της να κατεβάζει δωρεάν και ψηφιακή μορφή των τραγουδιών, την οποία να μπορεί να μεταφέρει χωρίς ταλαιπωρία στην ψηφιακή συσκευή του.
// Οι δισκογραφικές θεωρούν ότι αυτό θα ζημιώσει τις ήδη χαμηλές πωλήσεις ψηφιακής μουσικής, όμως δεν φαίνεται να κατανοούν ότι όσο δεν αγκαλιάζουν μια τέτοια λύση, εμφανίζονται σαν να τιμωρούν τους πιο πιστούς καταναλωτές τους, βάζοντάς τους πολύ περισσότερους περιορισμούς από ό,τι αντιμετωπίζει κάποιος που κατεβάζει ένα πειρατικό τραγούδι.
// Η Tesco είναι αποφασισμένη μέχρι και να αποσυρθεί από τον κλάδο της μουσικής αν δεν βρει συναινετική λύση με τις δισκογραφικές.
// Έπειτα από σωρεία δημοσιευμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, ο Alpha έσπευσε να ανακοινώσει την κριτική επιτροπή και την παρουσιάστρια του «Greek Idol 2», προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για εξαιρετικά χαμηλό αριθμό συμμετοχών και θέλοντας να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς με την προετοιμασία του δεύτερου κύκλου του τάλεντ σόου.
// Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική, αφού, όπως μαθαίνουμε, οι συμμετοχές όχι μόνο δεν ανέβηκαν, αλλά η ροή τους σταμάτησε απότομα!
// Ο λόγος είναι προφανής (εκτός για τους ανθρώπους του Alpha): οι επίδοξοι τραγουδιστές είδαν ότι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τους κρίνει για το ταλέντο τους στο τραγούδι είναι η Έλλη Κοκκίνου, αφού οι άλλοι 3 συντελεστές της εκπομπής καμία σχέση δεν έχουν με τη μουσική…
// Και όλα αυτά όταν στο αντίπαλο σόου, το «X Factor», οι τέσσερις από τους πέντε συντελεστές έχουν άμεση σχέση με το τραγούδι. Μαθαίνουμε ότι η ανησυχία στην ομάδα παραγωγής του σόου είναι τόσο μεγάλη που έχουν φτάσει στο σημείο να ψάχνουν στο
youtube και στο facebook επίδοξους τραγουδιστές και να τους παρακαλάνε να δηλώσουν συμμετοχή στο παιχνίδι!


Σχολιάστε εδώ