Τι παίζεται με το Ινστιτούτο Εργασίας;

Προς τι η ενόχληση στα ηγετικά κλιμάκια της ΓΣΕΕ από το δημοσίευμά μας που αφορούσε στη διάθεση 250.000 ευρώ για «διαφήμιση του έργου του ΙΝΕ /
ΓΣΕΕ»; Όταν μάλιστα διαδίδεται, όπως γράψαμε, ότι τα λεφτά για την πληρωμή των μισθών του προσωπικού φτάνουν μέχρι τον Δεκέμβριο… Στο προεδρείο του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας:
• Θα διατεθούν 6,5 εκατ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να στηθεί το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Εξελίξεων. Για τη στελέχωση του Παρατηρητηρίου το Ινστιτούτο Εργασίας (πρόεδρος ο Γ. Παναγόπουλος) έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού.
Η χρηματοδότηση για το Παρατηρητήριο του ΙΝΕ προέρχεται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα και είναι απορίας άξιον το αντικείμενο της εργασίας του. Μόνο αν επιχειρείται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας διά της τεθλασμένης, μπορούμε να αντιληφθούμε τη σκοπιμότητα της «νέας δομής». Γιατί, αν δεν κάνουμε λάθος, οι σημερινοί επιστήμονες στο Ινστιτούτο Εργασίας με τις οικονομικές εξελίξεις και τα δημοσιονομικά μεγέθη ασχολούνται.
Και η ΠΑΣΚΕ, όπως και οι εκπρόσωποι των άλλων συνδικαλιστικών χώρων (ΔΑΚΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση, αλλά και ΠΑΜΕ) ίσως έφτασε η ώρα να ενημερώσουν αναλυτικά και με σαφήνεια τι στην πραγματικότητα «παίζεται» με το Ινστιτούτο Εργασίας.


Σχολιάστε εδώ