τα άνθη του κακού

cΑν ο Καραμανλής έφυγε νύχτα από το Μαξίμου, ο Γιωργάκης θα φύγει με αεροπλάνο C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας!
D«Δίνουμε τη μάχη για την απελευθέρωση της πατρίδας» διακήρυξε ο πρωθυπουργός. Ξύπνησε μέσα του ο Καραϊσκάκης και νομίζει πως είναι ο Ν. Σφακιανάκης.
cΡωτούσαν τον Γιωργάκη για την «τρόικα» κι εκείνος απαντούσε για τη δικτατορία. Ενώ για την ακρίβεια έλεγε για την πράσινη ανάπτυξη. Όχι πως βρίσκεται σε σύγχυση… Απλώς τα έχει χαμένα!
DΈτοιμοι για εκλογές δηλώνουν στη Ρηγίλλης! Με τον τρόμο στα μάτια, την καρδιά στον σβέρκο και την ψυχή στην Κούλουρη.
cΝα καταργηθούν οι… εκδρομές των ΚΑΠΗ ζητάει ο Προβόπουλος. Επίσης το τάβλι στα καφενεία, τα καλοκαίρια η ηλιοθεραπεία.
DΣυγγνώμη, αλλά αν η σωτηρία της χώρας εξαρτάται από το αν θα εκλεγεί ή όχι ο Σγουρός, ποτέ μη σώσει να σωθεί. Η… χώρα!
cΝτιμπέιτ πολιτικών αρχηγών ζητάει και ο Φ. Κουβέλης. Την… «ψώνισε» ο Λεβαδειακός και θέλει Τσάμπιονς Λιγκ.
DΣυμφώνησε φυσικά με τον εκβιασμό των εθνικών εκλογών και ο Πάγκαλος. Αντιπρόεδρος-εξαπτέρυγο αρμόδιος για τις… υποκλίσεις!
cΔιαψεύδει ο Χριστοφοράκος ότι έδινε χρήματα σε κόμματα κι ότι είχε σχέσεις με πολιτικούς. Ότι υφίσταται Ζήμενς είναι βέβαιο ή… παίζεται;
DΣτην Ινδονησία πρώτα έκανε σεισμό, μετά τσουνάμι και στη συνέχεια έσκασε το ηφαίστειο. Θυμάται κανείς αν είχε πάει πρόσφατα προς τα εκεί ο Μητσοτάκης;
cΑν και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είχαμε επιπλέον τρία ναυάγια, καμιά εικοσαριά θανατηφόρα τροχαία κι επιδημία χολέρας.
DΚύριον Γιωργάκη, ενταύθα: Πριν από τις εκλογές διλήμματα, μετά τις εκλογές τα μνήματα.
cΚατηγορεί ο πρωθυπουργός τη ΝΔ ότι εξυπηρετεί «αφανή συμφέροντα». Ενώ ο ίδιος ε; Τα… προφανή: ΔΝΤ, αγορές και τράπεζες.
DΟριστική είναι, λέει, η απόφαση της Ντόρας να ιδρύσει νέο κόμμα. Όπως λέει και το άσμα… θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό.
cΣυγκλονιστικό: Αποχωρεί από την πολιτική ο Μεϊμαράκης… προκειμένου να ασχοληθεί με το λαϊκό τραγούδι!
DΑν ζούσε σήμερα ο Καβάφης δεν θα έγραφε πιθανόν «και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους», αλλά χωρίς… Μεϊμαράκη.
cΦοβερή ατάκα Λαζόπουλου για τη συνέντευξη Παπανδρέου: «Χάσαμε το “Νησί” και είδαμε τον ναυαγό» (…που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό!).
DΗ στήλη χαιρετίζει το… «ξεκατίνιασμα» Άνθιμου – Μπουτάρη και εύχεται τα καλύτερα. Από τα λόγια να περάσουν και στις πράξεις.
cΏστε σας κάνει εντύπωση ότι έχει σταματήσει να μας απειλεί η Τουρκία; Μα, με υπουργό Άμυνας τον Βενιζέλο, είναι σαν να… κλέβει εκκλησία!
DΠαρεμπιπτόντως αυτόν τον Νικητιάδη τον έκαναν υφυπουργό Τουρισμού για να φέρει περισσότερους τουρίστες ή για να τους… διώχνει;
cΆντε και στην επόμενη καμπάνια να βάλουν ολόσωμη φωτό του. Τέτοιο τεκνό θα κάνουν «ουρά» στα σύνορα οι τουρίστριες για να τον συναντήσουν!
DΣημειολογικά αναφέρω ότι ο πρόεδρος των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού ονομάζεται… Χασομέρης.
cΔεν κατάλαβα καλά: Ο Μίκης θα κάνει Κίνημα αν ο Γιωργάκης πάει σε εκλογές ή αν ο Προβόπουλος κλείσει τα ΚΑΠΗ; Και οι ηλικιωμένοι έχουν ψυχή!

***

Ε, αφού λέει ο Μητσοτάκης ότι ο Σαμαράς δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, τότε… είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Ευχή η… κατάρα του «τρισκατάρατου».

***

Μα, γιατί ανησυχούν οι μικρομεσαίοι για την πολιτική Παπανδρέου; Δεν είδαν πόσο καλά τα κατάφερε ο ίδιος;

***

Διαβεβαιώνει ο Βενιζέλος ότι η κυβέρνηση δεν διολισθαίνει ούτε σπιθαμή από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Από… χιλιόμετρο και πάνω!


Σχολιάστε εδώ