Σχήμα ευρύτερης αποδοχής συμβουλεύει ο Μητσοτάκης!

Aυτό αποκαλύπτουν άριστα ενημερωμένοι πολιτικοί κύκλοι, αναφέροντας επιπροσθέτως ότι: Αυτό προηγήθηκε των τηλεοπτικών εμφανίσεών του, οι οποίες δεν ήσαν καθόλου τυχαίες. Και οι οποίες δεν θα είναι οι μόνες, όπως φαίνεται, καθώς οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν συναφώς ότι:
• Τον κ. Μητσοτάκη επεστράτευσαν συγκεκριμένοι παράγοντες -μεταξύ των οποίων κι εκδοτικοί- με τους οποίους ο επίτιμος βρίσκεται σε συνεχή επαφή για τις εξελίξεις, εν όψει σοβαρών εξελίξεων που διαφαίνονται στο αμέσως επόμενο διάστημα. Και οι οποίες αφορούν ενεργοποίηση νέων και κρισιμότερων μέτρων στο πλαίσιο του Μνημονίου.
Οι ιδέες-συμβουλές Μητσοτάκη, συνοψίζονται στην αντίληψη για νέες σοβαρές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ώστε να επιστρατευθούν συγκεκριμένες προσωπικότητες «κοινής αποδοχής». Οι οποίες μάλιστα «θα είναι πειστικότερες» στους επιτηρητές της οικονομίας. Και οι οποίες θα επωμισθούν το βάρος ριζικότερων πολιτικών επιλογών, που προθεωρούνται αναπόφευκτες.
Κι αυτό γιατί και η πρωθυπουργική απειλή για πρόωρες εκλογές, απορρέει από την ανάγκη να επαναστηριχθεί με νέα εντολή ο Παπανδρέου, προκειμένου να προχωρήσει σ’ αυτές τις αναπότρεπτες (και πλέον επώδυνες) όπως θεωρούνται από τους ίδιους παράγοντες επιλογές.
Υπό το φως αυτών των δεδομένων, οποιοδήποτε και αν είναι τελικά το αποτέλεσμα της αυτοδιοικητικής κάλπης, θα σημειωθούν μετεκλογικές εξελίξεις, που μάλλον θα είναι ραγδαίες. Και οι συνέπειές τους δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθούν, δεδομένων των επειτεινόμενων αδιεξόδων. Αλλά και των λαϊκών αντιδράσεων. Οι οποίες σημειώνονται τώρα εντονότερα κι εντός του ιδίου του ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ