Στη σκαλωσιά…

#Για επαχθείς όρους του Μνημονίου, για «ελπίδα απελευθέρωσης από την επιτήρηση» αναφέρθηκε στη διακαναλική συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για να ζητήσει στη συνέχεια επιβράβευση (!) των επιλογών του, διαφορετικά θα χρεοκοπήσουμε. Και ακόμη ο κ. Παπανδρέου με πολύ πόνο μάς είπε ότι το Μνημόνιο θα τηρηθεί απαρέγκλιτα. Κάτι δεν δένει στους πρωθυπουργικούς συλλογισμούς.
#Και βεβαίως λέξη δεν είπε ο πρωθυπουργός για την υπεξαίρεση μισθών και συντάξεων από την κυβέρνησή του ούτε αν σκοπεύει να επιστρέψει τα κλεμμένα (τους κόπους μιας ζωής) από εργαζόμενους και συνταξιούχους. Το «κάποτε θα πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι σε αυτόν τον τόπο» παραπέμπει στο «ζήσε Μάη μου».
#Το πραγματικό (;) έλλειμμα της χώρας θα ανακοινωθεί από τη Eurostat στις 22 Νοεμβρίου (μια βδομάδα μετά τον βʼ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών). Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου γνωρίζει το ύψος του ελλείμματος, γιατί από εδώ το δίνουμε στην ευρωπαϊκή υπηρεσία. Δηλαδή οι υπηρεσίες του κ. Παπακωνσταντίνου επεξεργάζονται (μαγειρεύουν) τα στοιχεία και δίνουν στην ΕΕ το ύψος του ελλείμματος. Και όμως αρνείται ο κ. υπουργός να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό το έλλειμμα, γιατί «αρμόδια να το πει είναι η Eurostat»! Ο φόβος των αυτοδιοικητικών εκλογών φυλάει τα έρμα…
#Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο Γ. Μανώλης με το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια. Με τον Γ. Δημαρά η Κατ. Πιπιλή, αλλά και ο «ντορικός» Χρ. Κουρούσης. Περίεργες καταστάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
#Ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ Γ. Πέρρος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο ψηφοδέλτιο «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θαν. Παφίλη. Με τον Αλ. Μητρόπουλο – «Αττική Συνεργασία» υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημ. Τσουκαλάς, μαζί με τον καθηγητή Ν. Μαριά (και οι δύο πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ) και η συνδικαλίστρια Λία Φράγκου (Αυτόνομη Παρέμβαση).
#Ο πρόεδρος στο σωματείο των σεκιουριτάδων που υπέγραψαν σύμβαση εργασίας κάτω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανήκει στη ΔΑΚΕ, ο γραμματέας του, σημειωτέον, είναι της ΠΑΣΚΕ. «Ατυχές το γεγονός» ότι πρωτοστάτησαν στο σπάσιμο της ΕΓΣΣΕ; Και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βαγγ. Μπουζούλας θα περιοριστούν μόνο στην καταδίκη και τις διαμαρτυρίες;
#Δεν μασάει τα λόγια του ο Δημ. Τσουκαλάς: Δεν ανήκει στο ψηφοδέλτιο του Γ. Δημαρά γιατί «είναι απολύτως διαβρωμένο από την οικογένεια Μητσοτάκη. Όλοι του κλίματος Μπακογιάννη – άρα υπέρ του Μνημονίου…». Για 23 υποψήφιους μιλά ο κ. Τσουκαλάς, που πάντα ξέρει τι λέει.
#«Ναι» στο αίτημα των μεταλλεργατών ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.200 ευρώ, είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας σε συνάντηση που είχε με τους «καταληψίες». Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του οργανισμού Μ. Κοντοπάνος έσπευσε να παρέμβει λέγοντας πως για να χορηγηθεί το βοήθημα απαιτείται έγκριση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Άρα;
#Ανεφάρμοστο και ουτοπικό χαρακτήριζαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το περιεχόμενο της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών (επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού, συντάξιμος χρόνος η διάρκεια της ανεργίας, πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων και των οικογενειών τους, μειωμένα τιμολόγια για τους ανέργους από ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΕΥΔΑΠ κ.λπ.). Τόσα δισ. ευρώ πήγαν στις τράπεζες και στους επιχειρηματίες, πού να περισσέψουν λεφτά για τους ανέργους.
#Πρώτη εμφάνιση του υφυπουργού Βασ. Κεγκέρογλου σε ημερίδα για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, όπως και για τον ρόλο του ΣΕΠΕ. Μίλησε κιόλας ο υφυπουργός για την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί (;) μια εθνική στρατηγική και πολιτική για θέματα ασφάλειας και υγείας στον χώρο της εργασίας. Ποια δουλειά, ποιος χώρος εργασίας όταν οι άνεργοι πλησιάζουν τον αριθμό των εργαζόμενων, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…


Σχολιάστε εδώ