στα ενδότερα των ομάδων

=Είναι να σε θέλει η τύχη! Τότε μπορείς να πετύχεις τα πάντα και μάλιστα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα!
=Καλή ώρα, σαν τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο
ισπανός τεχνικός έχει ό,τι έλειπε από τον προκάτοχό του, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς:
έχει τύχη!
=Εντάξει, δεν τα ισοπεδώνουμε όλα. Ο Χιμένεθ είναι ικανός, έξυπνος, δουλεύει σωστά και με πλάνο, αλλά ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει και τύχη;
=Σε αντίθεση με τον Μπάγεβιτς, ο οποίος πήγε στην Ομόνοια και βλέπει τους παίκτες του να σπάνε κάθε ρεκόρ του κυπριακού Πρωταθλήματος στα… δοκάρια. Όπως συνέβη πέρσι στον αγώνα Κυπέλλου Θρασύβουλος – ΑΕΚ, όταν ο Καραμαλίκης και ο Κατσίκης πέταξαν την Ένωση εκτός διοργάνωσης, παρά τις ευκαιρίες και τα δοκάρια των «κιτρινόμαυρων».
=Στην Κομοτηνή, με τον Χιμένεθ στον πάγκο του, ο «Δικέφαλος» έβρισκε στόχο σε κάθε επιθετική προσπάθειά του. Κάθε σουτ, δηλαδή, κατέληγε σε γκολ!
=«Με τον Μπάγεβιτς αποκλείεται να γινόταν κάτι τέτοιο», σχολίαζε στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ την ώρα που παρακολουθούσε τον αγώνα με τον Πανθρακικό. Ανάλογα σχόλια γίνονταν και μέσα στα αποδυτήρια από παίκτες που βλέπουν ότι τα πράγματα τους πάνε καλά και αρχίζουν σταδιακά να ανακτούν ή, καλύτερα, να αποκτούν αυτοπεποίθηση.
=Τύχη, όμως, έχει και ο Βαλβέρδε. Μέχρι και ο καιρός… συνωμότησε για να πάει ο Ολυμπιακός στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δίχως ξαφνικά προβλήματα τραυματισμών.
=Η αναβολή του αγώνα Κυπέλλου με την Ηλιούπολη, βέβαια, έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να ξεθάψουν το τσεκούρι του πολέμου. Τα τύμπανα ήχησαν στην Παιανία με προφανή στόχο τη μέγιστη συσπείρωση των παικτών, αλλά και του κόσμου που αμφισβητεί ευθέως τις φετινές δυνατότητες της
ομάδας.
=Ο Βαλβέρδε, όμως,
έκανε τη δουλειά του. Κράτησε ξεκούραστους τους παίκτες του την ώρα που οι «πράσινοι» ταξίδευαν στη Βόρειο Ελλάδα για τον αγώνα με την Κοζάνη σε ένα ματς που, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα για τον Παναθηναϊκό.
=Αλλά οι κακές εμφανίσεις και η ήττα από την ΑΕΚ έδωσαν διαφορετικό τόνο στην αναμέτρηση με την Κοζάνη που αγωνίζεται στην παλιά Γ’ Εθνική ή Φούτμπολ Λιγκ 2 όπως ονομάζεται στις μέρες μας. Κάτι που φάνηκε και από το σχήμα το οποίο χρησιμοποίησε ο Νίκος Νιόπλιας.
=Μόνο η τριάδα της μεσαίας γραμμής, δηλαδή οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης και Καραγκούνης έμειναν εκτός. Αντίθετα, ο Τζιπρίλ Σισέ μπήκε από το πρώτο λεπτό και αποχώρησε μόνο όταν καθάρισαν οι «πράσινοι» την πρόκριση.
=Σε αντίθεση με τους Ισπανούς, η τύχη φαίνεται ότι γυρίζει την πλάτη στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Η ομάδα-μοντέλο που είχε χτίσει ο Αργεντινός στον Άρη άρχισε να τρίζει και ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια πού και πότε θα σταματήσει η κατηφόρα.
=Το πρόγραμμα, βέβαια, στρώνει για τους «κίτρινους». Αλλά όταν μια ομάδα δείχνει αδύναμη κόντρα σε αντίπαλο μικρότερης κατηγορίας, όπως συνέβη την Τετάρτη στα Τρίκαλα, τότε ο καθένας αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος.
=Τύχη φαίνεται να έχει και ο Μάκης Χάβος. Ο ΠΑΟΚ δείχνει σαφή σημάδια βελτίωσης το τελευταίο δεκαήμερο κι αυτό πιστώνεται στον νεαρό τεχνικό που τείνει να γίνει μονιμότερος του προσωρινού.
=Η βελτίωση του «Δικέφαλου του Βορρά» βέβαια δεν έχει γίνει αισθητή στην απόδοσή του. Κυρίως στον ψυχολογικό τομέα φαίνεται ότι κάτι άλλαξε στην Τούμπα και έτσι πάλεψε ο ΠΑΟΚ το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ, έβαλε τρία γκολ στον Πανιώνιο και πήρε την πρόκριση επί του Εορδαϊκού στο 119ʽ.
=Ο ΠΑΟΚ του Δερμιτζάκη ενδεχομένως να περίμενε μοιρολατρικά τη λήξη της παράτασης και τη διεκδίκηση της πρόκρισης στα πέναλτι. Με τον Χάβο, όμως, όλοι οι παίκτες έδειξαν θέληση και προσπάθησαν μέχρι το σφύριγμα της λήξης, παρά την αδιαμφισβήτητη κόπωση.
=Το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης είναι ορατό στις ομάδες που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης αρχίζουν να εμφανίζουν σημάδια κατάρρευσης.
=Τα τρεξίματα αποτελούν είδος… πολυτελείας και για τους τρεις. Σε κάπως καλύτερη κατάσταση δείχνει ο Άρης, χάρη κυρίως στο ροτέισον του Κούπερ, αλλά όσο περνάνε οι μέρες γίνεται και στους «κίτρινους» εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση.
=Στην Παιανία, βέβαια, προσπαθούν να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων μέσα από τη δουλειά του Έμπεν. Αλλά η ηλικία κάποιων βασικών παικτών και τα απανωτά παιχνίδια προκαλούν έντονο προβληματισμό στους διοικούντες την ΠΑΕ, οι οποίοι έχουν καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η καλοκαιρινή προετοιμασία έγινε με τον πλέον λανθασμένο τρόπο.
=Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον Πανσερραϊκό. Κυρίως στις επιλογές παικτών και στην αγωνιστική νοοτροπία της ομάδας.
=Οι «ερυθρόλευκοι» προβάλλουν ως το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική, αλλά ο Πέτρος Θεοδωρίδης εξακολουθεί και στηρίζει τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς, αν και η πλειοψηφία των συνεργατών του επιθυμεί την αλλαγή προπονητή. Αλλά ο σέρβος τεχνικός
αποδεικνύεται εφτάψυχος.
=Οι λόγοι είναι δύο: Αφενός η απορία του Θεοδωρίδη «ποιον να πάρω και να είναι σίγουρα καλύτερος» και αφετέρου η στήριξη του Κοκότοβιτς από τον μοναδικό άνθρωπο που εξακολουθεί να τον
εμπιστεύεται.
=Άνθρωπος που μπορεί και επηρεάζει στον μέγιστο βαθμό το αφεντικό τής σερραϊκής ομάδας. Ο Θεοδωρίδης, μάλιστα, σχεδιάζει την ενίσχυση του Πανσερραϊκού με βάση τις εισηγήσεις του Κοκότοβιτς.
=Την ίδια ώρα ο Αλέξης Αλεξανδρής περιμένει πάνω από το κινητό του την κλήση από τον έμπειρο παράγοντα για να ανηφορίσει στις Σέρρες. Διότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία του νεαρού προπονητή με τον Θεοδωρίδη.
=Συμφωνία που έγινε πριν αρχίσει το… ψηστήρι ο υποστηρικτής του Κοκότοβιτς και πριν χωρίσουν οι δρόμοι του ΠΑΟΚ με τον Παύλο Δερμιτζάκη. Διότι ο Καβαλιώτης αποτελεί τον έτερο μνηστήρα για τον πάγκο του Πανσερραϊκού, όταν αποφασίσει ο Θεοδωρίδης να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Αν το αποφασίσει…
=Στη Νέα Σμύρνη, ο Κώστας Τσακίρης αποφάσισε, μετά το διαζύγιο με τον Γιώργο Κιντή, να στείλει στην πατρίδα του και τον Μίκαελ Στόρε. Με τον αντικαταστάτη του Σουηδού να αποτελεί επί της ουσίας το τελευταίο χαρτί του Τσακίρη να σώσει την παρτίδα.
=Κάτι που εξελίσσεται και σε προσωπικό στοίχημα για τον μεγαλομέτοχο του Πανιωνίου, ειδικά μετά τη ραδιοφωνική επίθεση που δέχθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο. Αυτόματα ξέχασε ο Τσακίρης τις σκέψεις που έκανε για αποχώρηση και ψάχνει τρόπο να σώσει την ομάδα του τη φετινή σεζόν «και το καλοκαίρι βλέπει τι θα κάνει», όπως λένε οι εναπομείναντες συνεργάτες του.


Σχολιάστε εδώ