Κάτω στον Πειραιά

m Η άστοχη πρόταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για κατάργηση των ΚΑΠΗ έχει γίνει πρώτο θέμα συζήτησης σε όλα τα ΚΑΠΗ του Πειραιά. Όλοι οι ηλικιωμένοι τόνιζαν με οργή και θυμό ότι τα κέντρα αυτά είναι το μοναδικό αποκούμπι τους και όποιος τολμήσει να τα καταργήσει θα βρεθεί απέναντί τους! Την πρόταση του κ. Προβόπουλου προσπάθησαν δύο υποψήφιοι του Μίχα να την εξουδετερώσουν, όταν πήγαν με γλυκά και αναψυκτικά να κεράσουν τους γέροντες σε ΚΑΠΗ του κέντρου. Ευτυχώς που πρόλαβαν κι έφυγαν, γιατί οι φιλοξενούμενοι εκεί θα τους τα έψαλλαν άγρια! Άντε μετά οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ να προσβλέπουν στην ψήφο των ατόμων της τρίτης ηλικίας…

o Ένα ωραίο είπε ο Β. Μιχαλολιάκος προχθές κατά τη διάρκεια ομιλίας του: Όταν είχε τεθεί θέμα να πάρει ο Δήμος Πειραιά κάποιες μετοχές της ΟΛΠ ΑΕ, τον καιρό που είχε γίνει η μετοχοποίηση του πρώτου οργανισμού, ως αντισταθμιστικό όφελος προς τον δήμο για τις φθορές που του προκαλεί η λειτουργία του λιμανιού, ο κ. Μίχας, ως μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ, όχι μόνο δεν ψήφισε τη διάθεση μετοχών στον δήμο, αλλά έπεισε και άλλα μέλη του τότε ΔΣ να μην την ψηφίσουν. Και έρχεται τώρα να ζητήσει την ψήφο των Πειραιωτών για να σώσει την πόλη! Μη χειρότερα…

m Όποιος είχε την ευκαιρία να κάνει μια βόλτα στα πέντε Διαμερίσματα του Πειραιά την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, θα διαπίστωνε πως το Δ΄ Διαμέρισμα (Καμίνια), το Ε΄ (Μανιάτικα) και η γειτονιά Σούδα του Γ΄ Διαμερίσματος ήταν γεμάτα γαλανόλευκες. Σε κάθε σπίτι υπήρχε και μια σημαία! Αντίθετα, στις «αναβαθμισμένες» περιοχές του κέντρου και της Καστέλλας, σημαίες είχαν μόνο το δημόσια καταστήματα! Φαίνεται ότι κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν «μπανάλ» το να δείχνουν ότι είναι Έλληνες… Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες φτωχογειτονιές που κρατάνε ψηλά τα λάβαρα και τις σημαίες. Μαζί με τις αξίες και την περηφάνια μας…

o Θλιβερή ήταν η εικόνα του πολυχώρου «Απόλλων» την περασμένη Δευτέρα, που έγινε η παρουσία των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών Πειραιά και Νήσων από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό. Χωρίς υπερβολή, αν εξαιρέσουμε τους υποψηφίους, δεν θα ήταν πάνω από 100 άτομα. Παγωμένη ατμόσφαιρα και απαισιοδοξία παντού. Είναι φανερό πως ο Πειραιάς έχει στρέψει το ενδιαφέρον του αλλού… Προς Δημαρά μεριά.

o Το «καλό χαρτί» του Γ. Δημαρά στον Πειραιά είναι η πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Σταυρούλα Καρύδη, που κατεβαίνει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος. Η Σταυρούλα Καρύδη, γνωστή όσο λίγοι υποψήφιοι στον Πειραιά, παθιασμένη με την πόλη, ικανή και χαρισματική, συστρατεύτηκε με τον Γιάννη Δημαρά στο ψηφοδέλτιο της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και ήδη κάνει τη διαφορά. Τέτοιες υποψηφιότητες έκαναν το «Άρμα Πολιτών» άρμα νίκης…

m Το βαρύ πυροβολικό πάντως του «Άρματος» του Δημαρά είναι ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευόπουλος. Άνθρωπος με τεράστια εμπειρία, γνώση αλλά και διείσδυση σε όλους τους χώρους, είναι η εγγύηση για την καλή πορεία του Δημαρά στην περιφέρεια Πειραιά. Ενδεικτικό του χαρακτήρα του είναι το γεγονός ότι την περασμένη Τετάρτη, ανήμερα της γιορτής του, εγκατέλειψε και τον προεκλογικό αγώνα και τον κόσμο που ήθελε να του ευχηθεί, και πήγε στην Κοζάνη, στην κηδεία του πατέρα ενός επιστήθιου φίλου του. Και μόνο γι’ αυτό αξίζει τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλων.

o Ένας καλός συνάδελφος, Καμινιώτης, παλιός πρωταθλητής του στίβου και προπονητής στον Ηρακλή Πειραιά και στον Πανιώνιο, κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Πειραιά με τον συνδυασμό «Αττική Γη» του Γρηγόρη Ψαριανού. Πρόκειται για τον Μανώλη Λαμπράκη, που θέλει να προσφέρει και αναζητά την ευκαιρία.

m Με τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και τον δυναμισμό που τον διακρίνουν συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του Μιχαλολιάκου, Γιώργος Δαβάκης. Την περασμένη εβδομάδα περιόδευσε στο Α΄ και Β΄ Διαμέρισμα και γνώρισε την επιδοκιμασία και τη στήριξη του κόσμου, που ξέρει να ξεχωρίζει τους έντιμους και τους ικανούς, που είναι πάντα χρήσιμοι για την πόλη απ’ όποιο μετερίζι κι αν βρίσκονται.

o Στον ίδιο συνδυασμό πολύ δυνατή είναι και η υποψηφιότητα της Πασχαλίνας Καλαγιά. Την περασμένη εβδομάδα η Π. Καλαγιά περιόδευσε στο Β΄ Διαμέρισμα και γνώρισε την αποθέωση. Ο κόσμος αναγνωρίζει και θυμάται…

m Ο γνωστός και έγκριτος δικηγόρος του Πειραιά Σπύρος Δριμυλής κατεβαίνει υποψήφιος σύμβουλος με τον Μιχαλολιάκο στο Γ΄ Διαμέρισμα. Έμπειρος, δημιουργικός και αποφασιστικός, θεωρείται από τα «ατού» του Μιχαλολιάκου στην προσπάθειά του να πάρει τον δήμο.

o Με τον συνδυασμό του Γιάννη Μίχα κατεβαίνει υποψήφιος ένας παλιός φίλος και ακούραστος εργάτης της θάλασσας. Ο ναυπηγός Γρηγόρης Ψαρομμάτης, που αποτελεί τον ομφάλιο λώρο του συνδυασμού με τη ναυτιλία. Ο Γρ. Ψαρομμάτης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ειλικρινής και αποτελεσματικός, που έχει και μπορεί να προσφέρει πολλά στον Πειραιά. Γι’ αυτό αξίζει τη στήριξή μας.

m Αύριο το βράδυ στον ΝΑΣ θα κάνει την κεντρική προεκλογική της εκδήλωση η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γ. Μίχα, Αθηνά Αφεντούλη, που σήμερα είναι πρόεδρος του Γ΄ Διαμερίσματος. Για την Α. Αφεντούλη δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Βιογραφικό και παρακαταθήκη της είναι το απαράμιλλο έργο της. Γι’ αυτό όλοι στο Νέο Φάληρο στηρίζουν την υποψηφιότητά της ανεπιφύλακτα.

o Πολλά ζευγάρια παπούτσια έχει λιώσει η υποψήφια με τον συνδυασμό του Β. Μιχαλολιάκου στο Α΄ Διαμέρισμα, Αμαλία (Μαρίνα) Φύκια, που καθημερινά περιοδεύει σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Στις επαφές της με τον κόσμο δείχνει τη διάθεσή της να προσφέρει και επισημαίνει πως ο Πειραιάς δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει άλλο.

m Σε μια εντυπωσιακή «γιορτή νίκης» εξελίχθηκε το πάρτι που οργάνωσε για τις γυναίκες και τη νεολαία το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στο «Club Free» του Πειραιά, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιάννης Μαρωνίτης. Πολλές εκατοντάδες δημότες της πόλης, ενθουσιασμός και κλίμα αισιοδοξίας χαρακτήρισαν τη βραδιά. Ο Γιάννης Μαρωνίτης, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, έδωσε το πολιτικό στίγμα της εκδήλωσης, αλλά και της όλης προσπάθειας που έχει αναλάβει ο ανεξάρτητος συνδυασμός του: «Σήμερα», τόνισε, «εσείς είστε οι πρωταγωνιστές! Εσείς θα είστε οι πρωταγωνιστές και αύριο, όταν με τη δική σας θέληση θα είμαστε στη δημοτική αρχή. Γιατί εσείς, όπως κι εγώ, δεν συμβιβαζόμαστε με την παρακμή και με τους εκπροσώπους της. Δεν συμβιβαζόμαστε με την υποταγή στα μεγάλα συμφέροντα. Δεν συμβιβαζόμαστε με έναν δήμο των κολλητών και της αδιαφάνειας. Εμείς θέλουμε να απελευθερώσουμε τις τεράστιες δυνάμεις που έχει αυτή η πόλη και οι άνθρωποί της. Στα πρόσωπά σας βλέπω την ελπίδα. Στη φωνή σας ακούω τον δυναμισμό. Στα βλέμματά σας ζει το αύριο που θέλουμε και που μας αξίζει. Κι αυτό το αύριο θα καταφέρουμε να το χτίσουμε! Πιστέψτε το! Πιστέψτε στις δυνάμεις σας! Εμείς, η ”Σύγχρονη Πόλη”, είμαστε το ”καθαρό” ψηφοδέλτιο. Εμείς είμαστε η ”καθαρή” πρόταση, για μια καθαρή πόλη».

o Έτοιμος για μια εντυπωσιακή παρουσία είναι ο υποψήφιος της ΝΔ στον Κορυδαλλό Βασίλης Βουγιουκλάκης. Με συνδυασμό που έχει συγκεντρώσει τα καλύτερα στελέχη της ΝΔ στην περιοχή και με συγκροτημένο και αδιάκοπο αγώνα, ο Β. Βουγιουκλάκης έχει πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση για τον Κορυδαλλό. Αυτό έχουν κατανοήσει και οι Νεοδημοκράτες της περιοχής, που έχουν συσπειρωθεί γύρω του και ετοιμάζονται για ένα πραγματικά ηχηρό αποτέλεσμα που θα δρομολογήσει νέες εξελίξεις στον πολιτικό ορίζοντα του δήμου.

m Αυτό που γίνεται στη Νίκαια πάντως δεν έχει προηγούμενο. Όλο το επιτελείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έχει πέσει πάνω στους αντάρτες! Μόνο που οι αντάρτες δεν έχουν πάρει θέση για το Μνημόνιο. Αν πουν ότι είναι αντίθετοι, τι θα κάνει ο βουλευτής; Θα δηλώσει κι αυτός αντίθετος ή θα κάνει την… πάπια;

o Δύο σημαντικές παρουσίες στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Κασιμάτη στον Κορυδαλλό. Είναι ο πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Γιώργος Χρηστάκος, με αξιοζήλευτη παρουσία και δράση, και η νεαρή δικηγόρος Ιωάννα Καλομπράτσου που με τα νιάτα και τη λάμψη της φιλοδοξεί να φέρει αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης στο δημοτικό συμβούλιο.

m Τον Δημαρά στηρίζει και ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Λαλιώτη Τάκης Κασκαμπάς.

o Τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ της Β΄ Πειραιά, της οποίας είναι μέλος και μάλιστα πολύ δραστήριο, θα εκπροσωπήσει στο ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού στον Πειραιά η Χρυσούλα Μαρούλη.

m Χαμός στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας από ένα έγγραφο των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Δραπετσώνα Χρονόπουλου, Αξυπόλιτου και Κατσαντώνη, με το οποίο κατηγορούν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Χρυσό για υπερχρέωση του Δήμου Δραπετσώνας στον οποίο είναι δήμαρχος. Ο Χρυσός βέβαια απάντησε, σηκώνοντας αμέσως το γάντι που του πέταξαν, ωστόσο το τοπικό ΠΑΣΟΚ φαίνεται να του… κουνά μαντίλι, καθώς ήδη έχει συνταχθεί με τον αντάρτη Λουκά Τζανή!

o Ένας Κεφαλονίτης εκπαιδευτικός, που ζει και προσφέρει επί σειρά ετών στα Καμίνια, διευθυντής στο Δ΄ ΕΠΑΛ Πειραιά (πρώην ΣΚΥΠ) κατεβαίνει υποψήφιος με τον Γιάννη Μίχα. Πρόκειται για τον Δημήτρη Δελλαπόρτα, ο οποίος έχοντας πολλές περγαμηνές ως εκπαιδευτικός, αλλά και τις καλύτερες συστάσεις ως πολίτης του Πειραιά, θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω για την πόλη όπου ζει και δραστηριοποιείται. Δεν έχουμε παρά να του δώσουμε την ευκαιρία να το πετύχει!

mΣε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, μεγαλύτερη από εκείνη της προηγούμενης τετραετίας, με ανεπανάληπτο παλμό και πάθος, ο λαός του Κορυδαλλού έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Σταύρο Κασιμάτη, που στο διάστημα της τετραετίας που διοίκησε τον δήμο έδειξε τι πρέπει να κάνει ένας δήμαρχος για να πετύχει. Η συγκέντρωση έγινε με την ευκαιρία της παρουσίασης του συνδυασμού τού δημάρχου, που περιλαμβάνει ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η κοινωνία του Κορυδαλλού. «Συνάντηση νίκης και ανανέωσης της εντολής του κορυδαλλιώτικου λαού» χαρακτήρισε τη συγκέντρωση ο Σταύρος Κασιμάτης. «Μας εξουσιοδοτείτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, να βαδίσουμε πάνω στον δύσκολο δρόμο που χαράξαμε μαζί εδώ και τέσσερα χρόνια. Να πορευτούμε αυτοδύναμα, αυτόνομα, ανεξάρτητα».


Σχολιάστε εδώ