Δεν μας εκβιάζει κανείς

Στηρίζουμε όποιον έχει πρόγραμμα που θα μας παρέχει ασφάλεια στις γειτονιές, σωστή οικονομική διαχείριση, νέα έργα που θα δώσουν πνοή. Και αυτό πρέπει να γίνει απολύτως σαφές σε όλους.
Ένα λάθος δίλημμα θα δώσει λάθος αποτέλεσμα, το οποίο θα υποστούμε όλοι για τα επόμενα τριάμισι χρόνια. Ή, για να το πω πιο απλά, πριν ο καθένας μας ρίξει τον φάκελο στην κάλπη, ας σκεφτεί τη λαϊκή ρήση: το γινάτι βγάζει μάτι.
Δεν μας εκβιάζει κανείς. Με την ψήφο μας καλούμαστε να ταχθούμε υπέρ ή κατά του «Καλλικράτη». Καλούμαστε να γυρίσουμε σελίδα στην καθημερινότητά μας, να απαλλαγούμε από μια συγκεντρωτική διοίκηση, να αφήσουμε πίσω μας πελατειακές σχέσεις.
Αν ψηφίσουμε για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο Μνημόνιο, ναι μεν θα στείλουμε ένα μήνυμα, αλλά ουσιαστικά θα είναι μια κίνηση επιπόλαιη που δεν θα έχει αντίκρισμα. Δεν χρειάζονται εκλογές για να εκδηλωθεί η αντίρρηση στο Μνημόνιο, διότι πολύ απλά όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, το Μνημόνιο θα εξακολουθεί να υφίσταται.
Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την αντίθετη άποψη με έωλα και ανεπίκαιρα επιχειρήματα, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών.
Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε στην κάλπη να εκλέξουμε ικανούς τοπικούς άρχοντες και όχι να στείλουμε στείρο μήνυμα στην κυβέρνηση.
Στις δύσκολες ώρες που περνάμε δεν είναι ώρα για πειράματα. Είναι η ώρα που πρέπει να πάμε μπροστά με έργο. Από τους 11 υποψηφίους στην Αττική ο Γιάννης Σγουρός είναι ο μόνος που έχει επιτυχώς ασκήσει διοίκηση και μάλιστα στην αυτοδιοίκηση.
Ολοκληρώνει τη θητεία του στη Νομαρχία Αθηνών αφήνοντας έργο 550 εκατομμυρίων ευρώ και απόθεμα 217 εκατομμυρίων. Ταυτίζεται με τη γνώση, την εμπειρία, τα μετρήσιμα αποτελέσματα. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή η Αττική.


Σχολιάστε εδώ