Αυτοχειριασμός μέσω διακαναλικής

Πριν καταπιαστώ με το σημερινό –και ζουμερό– θέμα του άρθρου μου, είμαι υποχρεωμένος να κάνω μια επανόρθωση. Την οφείλω στον εξαίρετο Γιάννη Καλαϊτζή της «Ελευθεροτυπίας» για την εκ μέρους μου λεκτική μεταφορά μιας καίριας γελοιογραφίας του, την οποία κατακρεούργησε ο περιλάλητος δαίμων του τυπογραφείου (ο οποίος με έχει καλομάθει διά της μέχρι τούδε απουσίας του). Έχοντας αναφερθεί στον κ. Παμπούκη και στην «εκκωφαντική έκρηξη της ΦΟΥΣΚΑΣ του Κατάρ», συνέχιζα ως εξής: «Έκρηξη που περιήλθε και στη δικαιοδοσία των γελοιογράφων με άλλους πρωταγωνιστές». Ερώτηση: «Τι πάθανε οι αδελφοί Παπανδρέου;». Απάντηση: «Επιστρέφουν απʼ το κυνήγι του αστακού». Η ερωταπόκριση αυτή συμπτύχθηκε συρρικνωθείσα στην ακαταλαβίστικη ερώτηση: «Τι πάθανε απʼ το κυνήγι του αστακού;»! (Τίποτα; Πολλά; Ποιοι; – ΑΓΝΩΣΤΟΝ!)

Μετά το δεδομένο ΦΙΑΣΚΟ του Κατάρ, ο ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ από τις δημοσκοπήσεις (και τις αστοχότατες επιλογές προσώπων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές) Παπανδρέου ο τρίτος αποφάσισε να δράσει… αποτελεσματικά ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ. Και –ω, της ανελλήνιστης… δεξιοτεχνίας του!– τα έκανε ρόιδο (σαν κορόιδο). Η σκηνοθετηθείσα διακαναλική με… καλεσμένο τον… οικοδεσπότη (!) και άλαλο τον… συντονιστή κ. Πεταλωτή (που το ντουέτο Λάκη Λαζόπουλου – Χάρρυ Κλυνν μετέτρεψε την Τρίτη το επώνυμό του διά πολλαπλών επαναλήψεων με ξεκαρδιστικά γέλια στο υπʼ αριθμόν ένα ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΟ καλαμπούρι των ημερών) ποιανού ανεγκέφαλου συμβούλου υπήρξε φαεινή ιδέα; Πιθανολογώ ότι σύμπαντες οι σύμβουλοι και σύμπαντα τα ΠΑΣΟΚικά στελέχη είναι αθώα του εγκλήματος. Ο ίδιος ο Παπανδρέου ο τρίτος, διαθέτων καντάρια φιλαυτίας και (διάτρητης για κάθε αντικειμενικό παρατηρητή) αυτοπεποίθησης, έλαβε τη… μεγάλη και ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΙʼ ΑΥΤΟΝ απόφαση. Απόφαση, ούτε λίγο ούτε πολύ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.

Στον πριν από τις κατά το πλείστον ΗΠΙΕΣ ερωτήσεις πρόλογό του είπε ότι θα μιλήσει «με απόλυτη ειλικρίνεια» (όπως το… κάνει πάντα, προσθέτω εγώ), διατράνωσε ότι «έκανα το πατριωτικό μου καθήκον» (!), κάλεσε σε «προσκλητήριο ευθύνης», επέμεινε «στις μεγάλες αλλαγές» (που θα πραγματοποιηθούν με… επιτυχία) και χρησιμοποίησε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ την έκφραση «της νέας Ελλάδας», θυμίζοντας –ελπίζω ασυναίσθητα– Ιωάννη Μεταξά.

Στο κυρίως «μενού» των ερωτήσεων ΑΠΕΦΥΓΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, συμπεριλαμβανομένων και των εκάστοτε συμπληρωματικών τοιούτων. (Η… αδελφή ψυχή του, ο συντονιστής κ. Πεταλωτής, θα όφειλε να του υπενθυμίζει ότι δεν απαντούσε, διευκολύνοντάς τον ίσως…) Για τις ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Αρκεί να σημειώσει κανείς ότι σε ερώτηση τι θα κάνει αν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι θετικό για το ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ έριξε τη βόμβα της διεξαγωγής εθνικών εκλογών ΚΑΙ την ξαναπήρε πίσω! (Η ακριβής του έκφραση ήταν «θα καταφύγω στον λαό».)

Το αστείο είναι ότι θα καταφύγει στον λαό, έναν λαό του οποίου ένα σημαντικό τμήμα έχει ξεζουμίσει, σκορπίζοντας απόγνωση, και από ένα άλλο έχει αφαιρέσει με το έτσι θέλω ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΣΟΔΑ που υπερβαίνουν το 35% ετησίως! Πιστεύει ότι αυτός ο λαός θα τον… ανταμείψει υπερψηφίζοντάς τον; Ας μην πλανάται. Ούτε στις 7 ούτε και στις 14 Νοεμβρίου θα τον υπερψηφίσει ούτε στις ενδεχόμενες λίγο αργότερα εθνικές εκλογές, με τις οποίες απειλεί τους Έλληνες, ζητώντας ουσιαστικά λευκή επιταγή και υπαινισσόμενος έμμεσα «ή εγώ ή το χάος»! Αφήνω που δεν θα του επιτρέψει η παντοδύναμη «τρόικα» να πραγματοποιήσει την κούφια απειλή του για λόγους προφανέστατους. Την εκτόξευση δηλαδή στα ύψη του χρέους και των ελλειμμάτων με την ταυτόχρονη μείωση των εσόδων του Δημοσίου. Ήδη το απέκλεισαν κατηγορηματικά παράγοντες του ΔΝΤ, κι ας δήλωσαν επισήμως (και υποκριτικότατα), όπως και εκπρόσωποι της Κομισιόν, ότι δεν αναμειγνύονται ΔΗΘΕΝ «στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδος»!

Ο Παπανδρέου ο τρίτος γνωρίζει άριστα –βλέπει άλλωστε, όπως όλοι οι Έλληνες, ότι τα spreads πήραν την ανηφόρα- ότι την ίδια στιγμή που θα ανακοινωνόταν (ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ) η προκήρυξη εθνικών εκλογών, τα περιβόητα spreads θα υπερέβαιναν ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ τις ΧΙΛΙΕΣ μονάδες βάσης! Τουτέστιν πλήρης καταστροφή. Παρά ταύτα, ο μέχρι στραγγαλισμού κηδεμονευόμενος από την «τρόικα» και απόλυτα υποτελής στα διαλαμβανόμενα στο Μνημόνιο πρωθυπουργός, επιμένει –τα επανέλαβε αυτά και στη Θεσσαλονίκη– στις απειλές και τους εκβιασμούς περί διεξαγωγής εθνικών εκλογών!

Πρέπει να θεωρεί ο… πανέξυπνος αυτός άνθρωπος όλους τους Έλληνες ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΒΟΝ! Ότι δηλαδή δεν αντιλαμβάνονται την ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ΜΠΛΟΦΑ ΤΟΥ. Μια μπλόφα που ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ εθνικές εκλογές –οι οποίες, το επαναλαμβάνω, δεν πρόκειται να γίνουν– αλλά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές, για να περιστείλει, εάν περιστείλει κάπως, ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥ. Άλλωστε την πολιτική ατζέντα την έχουν καθορίσει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Οι κινδυνολογίες του εγγονού και υιού Παπανδρέου, ενός άδειου πουκάμισου που το μοναδικό προσόν του είναι το ΕΠΩΝΥΜΟ του, δεν θα πιάσουν τόπο. Και δεν θα πιάσουν τόπο διότι το καταλυτικό και μη επιδεχόμενο αμφισβήτηση επιχείρημα του Σαμαρά, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, που το υιοθετεί η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, είναι ότι, εάν δεν αποτύχουν παταγωδώς οι πλείστοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, θα επιβληθούν και νέα ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ. Σημειώνω ότι η ενθουσιώδης επικρότηση των ασυνάρτητων φληναφημάτων του Παπανδρέου του τρίτου εκ μέρους του αρχιαποστάτη Μητσοτάκη πριν καλά καλά τελειώσει η διακαναλική, έχουν εξοργίσει τα μέγιστα τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τρέμουν επιπλέον, πλην των δυσβάστακτων μέτρων, ΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2021! Γεγονός που θα επιφέρει την τελεσίδικη καταστροφή της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Ο εξακολουθών να αρνείται την επιβολή νέων μέτρων εγγονός και υιός Παπανδρέου βλέπει τώρα να του χαλάει τη μανέστρα με τις διάφορες, πρόσθετα ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΕΣ, προτάσεις του ο πολύς (και αμφιλεγόμενος) Προβόπουλος. Αυτός είναι ο λόγος που έβαλε ορισμένα έμπιστα στελέχη του να πουν ότι «οι προτάσεις του κ. Προβόπουλου δεν σημαίνει ότι θα υλοποιηθούν από την κυβέρνηση». Ορθόν. Αλλά το ορθόν ως δήλωση δεν συνεπάγεται ΔΕΣΜΕΥΣΗ. Και από δεσμεύσεις που ανατράπηκαν ή απλώς… ξεχάστηκαν, έχουμε χορτάσει μέχρι βαρυστομαχιάς εκ μέρους της… ανεπίληπτης κυβέρνησής μας.

Η ΝΔ, έχοντας να αντιπαλέψει τα προκατειλημμένα και κακόπιστα φιλοΠΑΣΟΚικά κανάλια, έχει κάνει δύο σημαντικά λάθη. Στελέχη της, ερήμην μάλιστα του Αντώνη Σαμαρά, κατάπιαν αμάσητη την καραμέλα ότι θα υπάρξουν μετά τις αυτοδιοικητικές και… εθνικές εκλογές! Εθνικές εκλογές που στη σημερινή συγκυρία θα ήταν σκέτη παραφροσύνη. Μα τόσο αφελή είναι να υιοθετούν αβασάνιστα μετά τα όσα ήδη εξήγησα (κατηγορηματική άρνηση παραγόντων του ΔΝΤ και της Κομισιόν) την ΜΠΛΟΦΑ ΟΛΚΗΣ του παραπαίοντος Παπανδρέου του τρίτου; Το δεύτερο λάθος τους είναι ότι δεν ξεκόβουν μια κι έξω ότι δεν θα επιδιώξουν εθνικές εκλογές μετά την αναμενόμενη σαφή ήττα του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές. Ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ είναι υπεραρκετό. Δεν χρειάζεται η αυτονόητη επισήμανση ότι στο πρωθυπουργοκεντρικό μας σύστημα μόνο ο εκάστοτε πρωθυπουργός έχει αυτό το δικαίωμα, πέφτοντας στη λούμπα της στρεψόδικης φλυαρίας της Τρέμη, του Πρετεντέρη και άλλων αιμοδοτών του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Τέταρτη (και όχι τελευταία) επωδός εν όψει της 7ης Νοεμβρίου: Προσοχή! «Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου». Μαύρο, λοιπόν, κατάμαυρο στους θιασώτες του εγκληματικού και καταστροφικού για την πατρίδα μας Μνημονίου!


Σχολιάστε εδώ