MUSIC+MEDIA

// Αν αυτό συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα ανταγωνισμού και αντιπαροχών προς δισκογραφικές, κάτι το οποίο οι ίδιες το έχουν ανάγκη, καθώς φαίνεται ότι οι απευθείας κυκλοφορίες τους στα περίπτερα δεν απέδωσαν.
// Μετά τον Πέτρο Κωστόπουλο και τον Κώστα Καπετανίδη, η Έλλη Κοκκίνου θα είναι το τρίτο μέλος στην κριτική επιτροπή του «Greek Idol 2», το οποίο θα ξεκινήσει την προβολή του τον Μάρτιο στον Alpha.
// Η επιλογή αυτή όμως δεν φαίνεται να λύνει το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο δεν είναι άλλο από την έλλειψη συμμετοχών. Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι οι επίδοξοι τραγουδιστές που έχουν ενδιαφερθεί δεν ξεπερνάνε τους 100 (!), αριθμός που δεν αρκεί ουτέ καν για την πραγματοποίηση των οντισιόν του συγκεκριμένου παιχνιδιού.
// Και ενώ οι ιθύνοντες του Alpha είχαν αποφασίσει τα μέλη της κριτικής επιτροπής φέτος να είναι τρία, βλέπουν ότι χωρίς την παρουσία ενός συνθέτη τα πράγματα δυσκολεύουν γι’ αυτούς. Άλλωστε η προβολή του «Greek Idol 1» είχε στηριχθεί στο μότο «Εμείς έχουμε πολύ καλές φωνές» και σ’ αυτό ήθελαν να στηρίξουν και τη δεύτερη σεζόν του παιχνιδιού.
// Είναι κοινό μυστικό ότι τις «καλές φωνές» σ’ αυτού του είδους τα παιχνίδια ουσιαστικά τις φέρνει ο συνθέτης. Αυτός είναι που έχει τις γνωριμίες στη μουσική βιομηχανία, αλλά και ο μόνος που μπορεί να δώσει εγγυήσεις προστασίας σε ταλαντούχα παιδιά για να δηλώσουν συμμετοχή σ’ ένα τέτοιου είδους ριάλιτι. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα αλλά οι Γερμανοί φαίνεται ότι προσπαθούν να υποβαθμίσουν
τη σημασία του.
// Αξίζει να σημειώσουμε ότι η περίπτωση του Νίκου Καρβέλα έχει αποκλειστεί για τη συγκεκριμένη θέση για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι και μόνο το όνομά του «φοβίζει» τους επίδοξους τραγουδιστές και ο δεύτερος και κυριότερος ότι οι ιθύνοντες του Αlpha γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο εκκεντρικός συνθέτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους αφήσει ξεκρέμαστους – όπως ακριβώς έκανε και πέρυσι.
// Κάτι μας λέει ότι στον Alpha θα παρακαλάνε για τα περυσινά νούμερα τηλεθέασης των οντισιόν του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Το 22% με 25% που έκαναν οι οντισιόν του «Greek
Idol 1» είναι ένα νούμερο που φέτος δεν κάνουν ούτε οι οντισιόν του «Χ factor».
// Αξίζει να σημειώσουμε κάτι ακόμα: Οι Γερμανοί εξακολουθούν να βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο για το ότι πέρυσι υπέκυψαν στις πιέσεις του Καρβέλα, έδιωξαν τη Μανωλίδου, και από τότε τη βλέπουν όπου πηγαίνει να κάνει νούμερα!


Σχολιάστε εδώ