Fast track…

Επιτέλους, το μαχαίρι θα χωθεί κατευθείαν στην καρδιά της πάσχουσας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας. Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε μια κι έξω από τους νόμους και τους θεσμούς της, να απαλλαγούμε από τον μισητό στην αγορά και διεφθαρμένο, όπως μας ομολόγησε και ο σημερινός πρωθυπουργός, δημόσιο τομέα, με ένα γρήγορο και θανατηφόρο χτύπημα.
Καταργούνται επιτέλους όλες οι ενοχλητικές για τους επενδυτές ασφαλιστικές δικλίδες κατοχύρωσης της διαφάνειας και προάσπισης του περιβάλλοντος, διότι τους εμποδίζουν να μας βοηθήσουν για το καλό μας. Με τη βοήθεια του χαρισματικού μορφώματος «Επενδύστε στην Ελλάδα Ανώνυμη Εταιρεία», (Invest in Greece S.A.), και βέβαια με τη σοφία που «θεία χάριτι» κάθε υπουργός διαθέτει, θα μπορούν να αποφασίζουν γρήγορα και απρόσκοπτα για όλες τις σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις σε μικρά και μεγάλα έργα υποδομής, αλλά και ανάπτυξης. Οι δεκάδες χιλιάδες αρμόδιοι για τα θέματα αυτά δημόσιοι υπάλληλοι, παρά τη μακρόχρονη για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος διαδικαστική και ελεγκτική τεχνογνωσία τους, έχουν ήδη καταδικαστεί στην ευαίσθητη συνείδησή μας ως άχρηστοι ή και διεφθαρμένοι. Θα τους επιτραπεί όμως, στην καλύτερη γιʼ αυτούς περίπτωση, να περιμένουν ήσυχα τη συνταξιοδότησή τους.
Ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει επιτέλους και εδώ στα επιδέξια χέρια του τη διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς τους κανόνες που εμποδίζουν ανεπίτρεπτα τις ευφυείς επιδιώξεις των επενδυτών – αγοραστών να εκμεταλλευτούν, προς όφελός μας πάντοτε, τη δημόσια περιουσία μας και την πολιτιστική και περιβαλλοντική μας κληρονομιά.
Οι αναπτυξιακές μας προτεραιότητες θα καθορίζονται εύκολα έπειτα από εισήγηση των ιδιωτών-συμβούλων προς την εκάστοτε αρμόδια και, όπως αρμόζει, πάντοτε ανεύθυνη διυπουργική επιτροπή. Η δυσάρεστη, μερικές φορές, Βουλή θα έχει λόγο μόνο όταν κριθεί από τους συμβούλους ότι η άποψή της θα είναι ανώδυνη. Απελευθερώνονται επιτέλους και οι απαλλοτριώσεις υπέρ των ιδιωτών, ακόμη και για τις δημόσιες δασικές εκτάσεις. Άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν θέλουμε εμπόδιο στα πόδια μας ούτε τους δασικούς υπαλλήλους.
Εξυπακούεται ότι και οι καλές κοινόχρηστες παραλίες μας πρέπει να παραχωρούνται στον ιδιώτη επενδυτή. Είναι προφανώς πολύ πιο in να πληρώνεις για να απολαμβάνεις με τους οικονομικά άνετους φίλους σου τη θάλασσα, σε οργανωμένη ιδιωτική πλαζ. Τα μπάνια του λαού ήταν μια χυδαία εφεύρεση των τελευταίων 70 χρόνων, καιρός είναι να σταματήσουν και να επανέλθουμε στην ωραία εποχή του Μεσοπολέμου. Πρέπει βέβαια συγχρόνως να αλλάζουν κατά τις επιθυμίες επενδυτών και συμβούλων και οι όροι δόμησης ολόκληρων περιοχών, αρκετά υποφέραμε από αυτούς τους περιοριστικούς πολεοδομικούς κανονισμούς. Να καταργηθεί τέλος και ο ενοχλητικός έλεγχος νομιμότητας του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι άλλωστε πράγματι άχρηστος αφού το fast track θα ίπταται υπεράνω παντός νόμου.
Επιτέλους θα πάψουμε να ντρεπόμαστε για τη διεφθαρμένη και καθυστερημένη χώρα μας. Η Ελλάδα μας θα γίνει μπροστάρης στο παγκόσμιο όνειρο των αγορών, τον ασυγκράτητο νεοφιλελευθερισμό. Θα μπορούμε ελεύθερα και γρήγορα, χωρίς στενοκέφαλες αναστολές και μεμψίμοιρους περιορισμούς και ελέγχους, να πουλήσουμε και να πουληθούμε στους άξιους και καλούς αυτούς ανθρώπους που ταλαιπωρούνται τόσα χρόνια για να αγοράσουν την ατομική και δημόσια περιουσία μας. Άλλωστε θα έχουμε και την εγγύηση ενός διαλεγμένου από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία και αναμφίβολα εμπνευσμένου υπουργού της. Επιτέλους φάνηκε το φως στην άκρη του τούνελ, τα καλομαθημένα παιδιά μας μπορούν να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον τους!

Γ. Κ.
(Ένας ενθουσιασμένος εύπορος
ιδιώτης, φανατικά νεοφιλελεύθερος)


Σχολιάστε εδώ