Φαβορί και στα Ιόνια ο αντάρτης του ΠΑΣΟΚ

Που όχι μόνο απειλούν τους επίσημους «πράσινους» υποψηφίους, αλλά θεωρούνται και φαβορί. Ήδη στην Περιφέρεια Αττικής το κλίμα είναι γνωστό, ο Γιάννης Δημαράς προχωρά προς τη μεγάλη νίκη.
Ίδιο το κλίμα και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου η επιλογή του Ηλία Μπεριάτου προκάλεσε αντιδράσεις πολλές, με αποτέλεσμα να ξεφυτρώσει ένας ισχυρός συνδυασμός από «αντιφρονούντες», με επικεφαλής τον πρώην Νομάρχη Κέρκυρας Γιώργο Καλούδη, που έχει φέρει τα πάνω κάτω και είναι σίγουρο ότι πάει για τον δεύτερο γύρο.
Με σύνθημα του συνδυασμού το «Οι Επτανήσιοι αποφασίζουν για τα Επτάνησα», που είναι μήνυμα για την Ιπποκράτους ότι για τα Επτάνησα δεν μπορεί να αποφασίζουν άλλοι. Λίγο πριν από την κατάθεση του ψηφοδελτίου της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης (στο κέντρο) και οι υποψήφιοι αντιπερειαφερειάρχες Κεφαλονιάς – Ιθάκης Μάκης Φόρτες, Ζακύνθου Γιάννης Αγαλιανός, Κέρκυρας Δημήτρης Πουλιέζος και Λευκάδας Γιώργος Κούρτης, φωτογραφήθηκαν συμβολικά έξω από την Ιόνιο Βουλή.
Είναι οι πρώτες εκλογές στα Επτάνησα μετά το 1860, δηλαδή έπειτα από 150 χρόνια!
Σκληρές μάχες και απρόοπτα
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κέρκυρα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι για τον Δήμο Κέρκυρας τρεις συνδυασμοί παλεύουν στα ίσια να μπουν στον δεύτερο γύρο, αλλά σημασία έχει ότι μέσα σ’ αυτούς δεν είναι ο συνδυασμός που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Σαρλής δεν κατάφερε να συγκροτήσει «γεμάτο» ψηφοδέλτιο αφού κατέθεσε λιγότερα από 300 άτομα, όταν οι τρεις επικρατέστεροι, δηλαδή ο εκλεκτός της ΝΔ Γιάννης Τρεπεκλής, του ΚΚΕ Χαρ. Χαραλάμπους και ο ανεξάρτητος Αλ. Αυλωνίτης κατέθεσαν ψηφοδέλτια άνω των 450 ατόμων.
Όμως το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πρωτοφανές γεγονός της αργοπορημένης κατά 15 λεπτά από την προβλεπόμενη τελική ώρα της 12ης νυχτερινής της 17ης Οκτωβρίου κατάθεσης του συνδυασμού του κ. Σαρλή στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να τίθεται ευθέως θέμα νομιμότητας της διαδικασίας και να υπάρχει ο κίνδυνος αποκλεισμού του συνδυασμού.
Η απόφαση των δικαστικών αρχών αναμένεται τις επόμενες ώρες και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, γιατί πιθανή αποχώρηση του κ. Σαρλή ευνοεί τον ανεξάρτητο μεν, αλλά προερχόμενο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αυλωνίτη, ο οποίος έχει συγκροτήσει ένα πράγματι αξιόλογο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν οκτώ (8) εν ενεργεία δήμαρχοι, δύο εν ενεργεία αντινομάρχες, πρώην δήμαρχοι και πολλοί εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ. Η μάχη προβλέπεται σκληρή χωρίς να αποκλείεται η μεγάλη έκπληξη που ακούει στο όνομα του Μπάμπη Χαραλάμπους (ΚΚΕ), ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο.
Πάει καλά o Σπύρου
Στην Κεφαλονιά περιόδευσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της ΝΔ Σπύρος Σπύρου. Μετά την επίσκεψή του στη ΒΙΠΕ Αργοστολίου δήλωσε: «Ένας βασικός λόγος που πολιτεύομαι είναι ακριβώς η επιθυμία μου να βρίσκομαι κοντά στους ανθρώπους οι οποίοι, ενώ έχουν διάθεση να εργαστούν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, ενισχύοντας την τοπική οικονομία, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από το γενικό πάγωμα της αγοράς».


Σχολιάστε εδώ