Το ντέρμπι που καθορίζει το μέλλον για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και… Νιόπλια

Όπως διαμορφώνονται οι βαθμολογικές και όχι μόνο ισορροπίες στη Σούπερ Λίγκα, ο κερδισμένος θα αποκτήσει ένα αβαντάζ στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, ενώ ο χαμένος θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Έτσι ουσιαστικά η χρονιά θα τελειώσει πρόωρα σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που χάσουν οι «κιτρινόμαυροι» θα μείνουν οκτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή. Ουσιαστικά, δηλαδή, θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα πλέι οφ, ώστε να διεκδικήσουν εκεί το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και βεβαίως στο Κύπελλο. Από την άλλη πλευρά, αν οι «πράσινοι» χάσουν θα μπουν σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, ο Νιόπλιας θα βρεθεί στο επίκεντρο της αμφισβήτησης και το ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό θα εξελιχθεί σε κύκνειο άσμα για τον Πρωταθλητή, καθώς δύσκολα σηκώνει κεφάλι μια μεγάλη ομάδα μέσα σε μία εβδομάδα που αρχίζει με ήττα σε ντέρμπι και έχει άλλο ένα κολλητά.
Ματς που πάει στη… μέση
Η κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες σε συνδυασμό με τις πολλές απουσίες τους κάνουν το Χ να μοιάζει με αυτοσκοπό. Όπως, άλλωστε, λένε και στην… πρέφα, εάν δεν μπορείς να κερδίσεις μία παρτίδα, τότε προσπάθησε να μην τη χάσεις. Πρόκειται επί της ουσίας για την παλιά νοοτροπία των Ιταλών που με το κατενάτσιο επεδίωκαν πρώτα απ’ όλα την αποφυγή της ήττας. Βολεύει, δηλαδή, σε ένα βαθμό η ισοπαλία, κυρίως τον Παναθηναϊκό που παίζει θεωρητικά εκτός έδρας.
Αν είχε υγιή τον Σκόκο, ο Μανόλο Χιμένεθ θα έπαιρνε ρίσκα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Ισπανός, άλλωστε, δείχνει ότι μπορεί και διαβάζει πολύ καλά τον αντίπαλο. Ακόμα και στο Βέλγιο, μέχρι τον τραυματισμό του Αργεντινού, η ΑΕΚ ήλεγχε τον ρυθμό παρά τις άλλες απουσίες της.
Σύμφωνα με το πλάνο του Χιμένεθ, οι «κιτρινόμαυροι» θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα του Τζιμπούρ στο «ένας με έναν» και θα προσπαθήσουν να τον βγάλουν πολλές φορές σε θέση βολής, καθώς ο Ισπανός εκτιμά ότι ο Αλγερινός μπορεί να προκαλέσει πολλά ρήγματα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του «τριφυλλιού». Παράλληλα, θα επιδιώξει να απλώσει το παιχνίδι στις πτέρυγες, διότι θεωρεί ότι οι χαφ του Παναθηναϊκού δεν έχουν τις δυνάμεις να μαρκάρουν σε τόσο μεγάλες αποστάσεις.
Ο Νιόπλιας, από την πλευρά του, θέλει να αξιοποιήσει τη φόρμα του Σισέ. Θεωρεί ότι απέναντι στον Δέλλα ο Γάλλος με την ταχύτητά του μπορεί να κάνει ζημιά στην ΑΕΚ και θα το επιχειρήσει με κάθετες μπάλες από την αρχή του αγώνα. Ίσως επειδή εκτιμούν στην Παιανία ότι αν προηγηθούν, δύσκολα θα υπάρξει απάντηση από την Ένωση και λόγω της απουσίας του Σκόκο, ο οποίος έχει παράδοση σκοραρίσματος απέναντι στο «τριφύλλι».


Σχολιάστε εδώ