Τι κρύβει ο Αστακός;

Οι λόγοι που προβλήθηκαν για την ξαφνική ματαίωση της πολυδιαφημισμένης επένδυσης στον Αστακό από τους εμίρηδες του Κατάρ ήταν γνωστοί από καιρό στην πιάτσα. Είχαν μάλιστα υπάρξει και σχετικά δημοσιεύματα. Είναι δυνατόν όμως να μην ήξερε ο πρωθυπουργός ότι υπάρχουν προβλήματα; Αν δεν γνώριζε ότι αυτά είχαν ξεπεραστεί ή θα ξεπερνιόνταν, δεν θα διακινδύνευε να εκτεθεί η αξιοπιστία του, διαβεβαιώνοντας δύο εικοσιτετράωρα πριν την ελληνική Βουλή ότι η επένδυση θα γίνει.
Εύλογο λοιπόν το ερώτημα για όλους. Τι ξαφνικά συνέβη; Και ανέτρεψε τα πάντα; Μήπως έχει σχέση με τη συνάντηση, που έγινε πριν από λίγες μέρες, του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν με τον ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι; Ότι για λόγους γεωπολιτικούς δεν θέλουν (ή ο ένας εκ των δύο, πιθανότατα ο Πούτιν) να έρθει μέσω Ελλάδας από το Κατάρ η πρώτη ύλη για τη μονάδα που θα γινόταν στον Αστακό, το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG);
Καταγράφουμε τις πληροφορίες αυτές που έχουμε από αξιόπιστες πηγές και η συνέχεια με τον Αστακό θα δείξει αν έχουν βάση ή όχι.
Πάντως ο θυμός που έδειχνε ο Χάρης Παμπούκης, όταν έκανε τις δηλώσεις για την εμπλοκή, δεν έπειθε ότι ήταν κάτι που ανέμενε… Επομένως κάποιο ξαφνικό, απρόσμενο γεγονός συνέβη. Και ασφαλώς εκείνοι που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν μπορεί να μη το γνωρίζουν.


Σχολιάστε εδώ