στα ενδότερα των ομάδων

=Η φωτιά που άναψε στον κάμπο ο Κώστας Πηλαδάκης με τη φημολογία περί αποχώρησής του έσβησε γρήγορα. Αλλά όπως λένε όσοι ξέρουν τι συμβαίνει στα αποδυτήρια της Λάρισας, η συγκεκριμένη διαρροή είχε αποτέλεσμα.
=Εάν, μάλιστα, συνδυάστηκε και με ένα θετικό αποτέλεσμα στο χθεσινό ντέρμπι της Θεσσαλίας με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Μαγνησία, τότε ο πρόεδρος των «βυσσινί» θα έχει πετύχει διάνα. Διότι στόχος του ήταν να ταρακουνήσει τους παίκτες της ομάδας του και να τους δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για την… κλοπή του αγώνα.
=Έτσι χαρακτήριζαν στη Λάρισα την προοπτική θετικού αποτελέσματος στο Πανθεσσαλικό. Σαν… κλοπή, διότι εκτιμούσαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» του Σάκη Τσιώλη βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση.
=Κάποιος έχει ματιάσει τον Σίντνεϊ Γκοβού. Εκεί που πήγε να συνέλθει από τη θλάση που τον ταλαιπώρησε, ήρθε το τροχαίο που μπορεί να μην προκάλεσε κάποιο πρόβλημα, αλλά θορύβησε τον Γάλλο.
=Μέχρι που θα αρχίσει να πιστεύει στη… βασκανία. Όλα στραβά του πάνε του Γκοβού από τότε που ήρθε στην Ελλάδα.
=Κι άλλοι παίκτες,
όμως, εμφανίζονται προβληματισμένοι για την παρουσία τους στην Ελλάδα. Ο Πάντελιτς αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
=Ο Σέρβος περίμενε ότι θα έπαιζε βασικός στον Ολυμπιακό, αλλά βλέπει τον Ερνέστο Βαλβέρδε να προτιμάει τον Μιραλάς επειδή παίζει καλύτερα με την μπάλα και παράλληλα κινείται κι εκτός περιοχής. Προσωρινά ο Πάντελιτς κάνει υπομονή, αλλά κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τους ανθρώπους της πειραϊκής ομάδας ότι θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο.
=Άλλαξε τακτική ο
Έκτορ Κούπερ στον
Άρη μετά τη συντριβή της ομάδας του από την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός αποφάσισε να πάρει κεφάλια και έστειλε ήδη το μήνυμά του με την έξοδο από την ενδεκάδα του Νέτο.
=Για όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στη Θεσσαλονίκη, ο Βραζιλιάνος αποτελεί μία από τις αδυναμίες του Γιάννη Κόντη. Συνεπώς η αντιμετώπισή του από τον Κούπερ είναι κι ένα μήνυμα προς τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ.
=Ο Κόντης, πάντως, εμφανίζεται ελαφρώς αποστασιοποιημένος το τελευταίο διάστημα. Για πολλούς, η στάση του οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, άσχετους με το ποδόσφαιρο.
=Κάποιοι, όμως, εκτιμούν ότι έχει βρεθεί στο στόχαστρο των οπαδών και ενδεχομένως του αργεντινού τεχνικού. Κι επειδή ο Κούπερ είναι παλιά καραβάνα, φροντίζει να πάρει τις αποστάσεις του όταν… ζεματάει η πατάτα.
=Η φούσκα του ελληνικού αθλητισμού έχει σπάσει και απειλεί πλέον την πλειοψηφία των ομάδων και τη διεξαγωγή ακόμα και εθνικών Πρωταθλημάτων. Τα θεωρούμενα μεγάλα σωματεία αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα, με συσσωρευμένα χρέη από τις προηγούμενες χρονιές.
=Στον Ολυμπιακό σήμανε συναγερμός και κηρύχθηκε «ερυθρόλευκη» επιστράτευση για να ανανεωθούν οι συνδρομές των παλιών μελών και να εγγραφούν νέα, ώστε με τα έσοδα να καταστούν βιώσιμα τα τμήματα του σωματείου. Πολλοί από εκείνους που κατά καιρούς έσπευδαν να κερδίσουν το δικό τους πεντάλεπτο δημοσιότητας, λόγω της κρίσης αποτραβήχτηκαν.
=Σε τέτοιες εποχές, ασφαλώς, δύσκολα βάζει κάποιος το χέρι στην τσέπη. Αν κι εδώ που τα λέμε, πόσο δύσκολο είναι για 100 επώνυμους οπαδούς του Ολυμπιακού και άλλους τόσους του Παναθηναϊκού να βάλουν από 10.000 ευρώ;
=Θα μαζευόταν με απλές διαδικασίες 1 εκατ. ευρώ που θα αποτελούσε τη βάση για την εξόφληση των χρεών και για την εξυγίανση στο μέλλον. Αλλά κάποιοι αποδεικνύεται πώς αγαπάνε τη λεζάντα περισσότερο από την ομάδα.
=Γι’ αυτό και πολλές ομάδες στηρίζονται στην τρέλα συγκεκριμένων ανθρώπων. Για παράδειγμα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται εκεί που βρίσκεται χάρη στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.
=Όσο για τον Πρωταθλητή Ευρώπης στο μπάσκετ, να ‘ναι καλά ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Μόνοι τους στήριξαν τον Παναθηναϊκό, αλλά και το άθλημα γενικότερα όταν είχε γυρίσει την πλάτη του στην ΚΑΕ ο Σωκράτης Κόκκαλης.
=Στην πορεία, βέβαια, μπήκαν στον Ολυμπιακό και οι Αγγελόπουλοι. Με φοβερό μεράκι, που τους οδήγησε σε επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ χωρίς αντίκρισμα.
=Μέχρι και τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού συντηρούσαν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Αλλά κάποιοι τους έδιωξαν επειδή ήθελαν να κάνουν τους καμπόσους με τα λεφτά των άλλων.
=Όπως συνέβη και στον Παναθηναϊκό με τους Γιαννακόπουλους. Όταν αποχώρησε ο Θανάσης από τον Ερασιτέχνη, το σύμπαν κατέρρευσε.
=Πόσο, όμως, θα βάζουν το χέρι στην τσέπη συγκεκριμένα άτομα για να συντηρούν τις ομάδες επειδή τις λατρεύουν; Έτσι δεν υπάρχει υγιής αθλητισμός, διότι η αγορά δεν αντέχει τόσο μεγάλες επενδύσεις.
=Μοιραία φτάσαμε στη… φούσκα. Αν θυμάστε καλά, είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο από τον περασμένο Μάιο, αλλά χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μήνες για να το αντιληφθούν οι αρμόδιοι.
=Χαρακτηριστικό του Έλληνα. Τα αφήνει όλα την τελευταία στιγμή και παράλληλα κάνει την επίκλησή του στον Θεό, μήπως και πέσει το μάννα εξ ουρανού!
=Εδώ, βέβαια, δεν αντιληφθήκαμε όλοι εμείς την κρίση στον Τύπο. Μόνο το «Παρόν» έγραφε ότι οι εφημερίδες μετατράπηκαν σε σούπερ μάρκετ, αλλά ουδείς έδινε σημασία.
=Τα έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο Μάκης Κουρής και όλοι άρχισαν να σκέφτονται στη λογική της στερνής γνώσης που έλειπε την εποχή που τη χρειαζόμασταν. Αλλά εδώ, θα μου πείτε, βγήκαν τα «Νέα» και έγραψαν ότι υπήρχαν έλληνες δημοσιογράφοι που γνώριζαν από τον Αλμούνια για το πρόβλημα της χώρας, αλλά δεν το έγραψαν.
=Παρά ταύτα, δεν κουνήθηκε φύλλο… Πώς περιμένουμε μετά να ξυπνήσουν οι παράγοντες που, σε τελική ανάλυση, κάνουν το χόμπι τους, έστω και με λανθασμένο τρόπο;
=Κι ακόμα δεν έχουν έρθει οι πραγματικά άσχημες μέρες. Διότι κουτσά – στραβά θα αρχίσουν τα Πρωταθλήματα.
=Από κει και πέρα δεν ξέρουμε πώς θα τελειώσουν και με πόσες ομάδες. Διότι, όπως ακούγεται στην πιάτσα, μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ μπορεί να ολοκληρώσουν τη σεζόν όπως θα την αρχίσουν. Και αναφερόμαστε στις μεγάλες κατηγορίες. Διότι στις μικρότερες -και αυτών των αθλημάτων- θα ζήσουμε πολλές περίεργες καταστάσεις λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.


Σχολιάστε εδώ