Σε μετωπική σύγκρουση οι ΚΑΕ και παίκτες λόγω της απεργίας

Η σκληρή στάση που κρατούν τα μέλη του ΠΣΑΚ, που επιμένουν στην απεργία, φέρνουν τους επαγγελματίες μπασκετμπολίστες σε μετωπική σύγκρουση με τις ΚΑΕ. Όσα συνέβησαν το τελευταίο τριήμερο επιβεβαίωσαν πλήρως τη διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι παίκτες θέλουν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, όπως τόνισαν και στη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότερες ομάδες τάχθηκαν ευθέως υπέρ της έναρξης του Πρωταθλήματος και κατέστησαν σαφές στους παίκτες ότι δεν θα δεχθούν συνέχιση της απεργίας. Τα μεγάλα σωματεία που αγωνίζονται στις διεθνείς διοργανώσεις, μάλιστα, έχουν βρει κώδικα επικοινωνίας με τους δικούς τους αθλητές, οι οποίοι εκτός απροόπτου θα κατέβουν να αγωνιστούν. Όπως, άλλωστε, ακούγεται στα μπασκετικά στέκια, «μοιάζει με τρέλα να απεργούν οι ίδιοι παίκτες στο ελληνικό Πρωτάθλημα και να αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα».
Σε πιο δύσκολη θέση φέρονται να βρίσκονται όσοι συμμετέχουν στο ΔΣ του ΠΣΑΚ με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον Νίκο Χατζηβρέττα. Τόσο ο
ΠΑΟΚ, όσο και ο Άρης προσανατολίζονται στη διεξαγωγή των αγώνων τους και οι δύο αθλητές μπορεί να βρεθούν στον αέρα, διότι πρόκειται από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Υπέρ των ομάδων έχει ταχθεί και η ΕΟΚ. Είναι, άλλωστε, ξεκάθαρο το χάσμα ανάμεσα στον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και, μάλιστα, στον έμπειρο παράγοντα αποδίδεται η υπόσχεση για σύμπλευση με τους αθλητές εάν αλλάξει ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ.


Σχολιάστε εδώ