ο δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Δυνατά στην κούρσα για τη δημαρχία του Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης – Ψυχικού τρέχει ο συνδυασμός «Μια Όαση» του παλαίμαχου άσου του Παναθηναϊκού και έγκριτου νομικού Αριστείδη Καμάρα. Αυθεντικά ανεξάρτητος από κομματικά ή άλλα συμφέροντα, με σοβαρότητα και σύστημα, ο Αριστείδης Καμάρας πείθει όλο και περισσότερους δημότες των τριών προαστίων να τον υποστηρίξουν. Γνωρίζοντας ότι τα δύσκολα αρχίζουν στις 14 Νοεμβρίου, ήδη το επιτελείο του συνδυασμού «Μια Όαση» προγραμματίζει την επόμενη μέρα. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχει ο γνωστός και πετυχημένος επιχειρηματίας και manager Στέλιος Σταυρίδης, με μεγάλη διοικητική εμπειρία και αποτελεσματικότητα.
QQQ Πολλές ανατροπές θα έχουμε την Κυριακή των εκλογών, αφού, όπως μαθαίνουμε, και στο Ίλιον ένα κατεστημένο τριάντα ετών (συνεχώς δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ) φαίνεται να φτάνει στο τέλος του. Μπαρουτοκαπνισμένος από τη μάχη της Β΄ Αθηνών πέρυσι, ο Γιώργος Βερναδάκης πιθανότατα αυτήν τη φορά να τα καταφέρει.
QQQ Στη Νέα Σμύρνη ο συνδυασμός του κ. Σταύρου Τζουλάκη φαίνεται ότι έχει σοβαρότατο προβάδισμα για να βγει νικητής, όπως έδειξε έρευνα της GPO που δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο. Είναι γεγονός ότι ο συνδυασμός διαθέτει στελέχη με μεγάλη εμπειρία στα δημοτικά και επιπροσθέτως ενισχύθηκε με αξιόλογα νέα πρόσωπα από την τοπική κοινωνία. Μεταξύ αυτών η κ. Δέσποινα Τζεφρίου – Χατζηγεωργίου, μαθηματικός με Msc στη Διδακτική των Μαθηματικών. Έχει διδάξει για περίπου 20 χρόνια σε γυμνάσια της Νέας Σμύρνης και έχει διατελέσει 5 χρόνια διευθύντρια της Ευαγγελικής Σχολής. Μπορεί να προσφέρει πολλά στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας.
QQQ Με τον συνδυασμό του Νίκου Μπάμπαλου στο Νέο Ηράκλειο κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος η γνωστή δικηγόρος Μαίρη Χατζημιχάλη. Πρόκειται για μια ξεχωριστή υποψηφιότητα, αφού η κ. Χατζημιχάλη έχει ολοκληρώσει με επιτυχία όποιον τομέα κι αν ακολούθησε, ως φοιτήτρια ή ασκούμενη δικηγόρος και τώρα διακρίνεται και στον δύσκολο στίβο της μαχόμενης δικηγορίας. Η δικηγόρος έχει ασχοληθεί με σειρά θεμάτων που άπτονται των δικαιωμάτων του πολίτη, θέματα περιβάλλοντος και ζητήματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.
QQQ Με καθημερινές περιοδείες στις γειτονιές της Αγίας Βαρβάρας, όπου μεγάλωσε και ανδρώθηκε, συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο Γιώργος Καπλάνης. Ο δήμαρχος είναι φυσικά και πάλι υποψήφιος, καθώς έχει πολλά ακόμα να κάνει στην Αγία Βαρβάρα. Συναντά στους δρόμους και τις πλατείες γνωστούς και φίλους, παλιούς συμμαθητές του στο σχολείο και στο φροντιστήριο και εισπράττει από όλους εμπιστοσύνη και αποφασιστικότητα, αφού όλοι θέλουν στην επόμενη τετραετία να είναι στο τιμόνι της πόλης τους ένας απ’ αυτούς, ο δικός τους άνθρωπος, που θα έχουν το θάρρος να του χτυπήσουν την πόρτα και να του πουν το όποιο πρόβλημα έχουν. Επειδή αυτή η σχέση δεν συναντάται σε πολλούς δήμους και επειδή ο Γ. Καπλάνης την έχει καλλιεργήσει και την έχει αναπτύξει, θεωρείται σίγουρη η νίκη του στις 7 Νοεμβρίου.
QQQ Μια εκλεκτή συνάδελφος η δημοσιογράφος Μανίνα Μπαζαίου, κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στα Βριλήσσια με τον συνδυασμό «Τα Βριλήσσια των πολιτών» του υποψήφιου δημάρχου Νικολάου Ζήση. Κόρη του δημοσιογράφου – διατροφολόγου Κώστα Μπαζαίου και εκδότρια του περιοδικού «Μανίνα» αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δημοτικά δρώμενα στα Βριλήσσια, γιατί όπως λέει «δεν ανέχομαι την απραξία και την αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής η οποία υποσχέθηκε πολλά, αλλά ο πολίτης δεν είδε λύση στα καθημερινά του προβλήματα» και καταλήγει: «Θα κάνω τον αγώνα μου και είναι στο χέρι των δημοτών στα Βριλήσσια να με στηρίξουν ή όχι».
Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ
Άλλα λέει το κόμμα, άλλα πράττει η βάση. Συνηθισμένη η κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές. Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στη μάχη του νέου «καλλικρατικού» Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, όπου κονταροχτυπιούνται δύο νυν δήμαρχοι, ο Σταύρος Κόντος από τη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατεβαίνει με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, και ο Γιώργος Αποστολάκης από τη Νέα Χαλκηδόνα, δήμαρχος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ μεν, υποψήφιος όμως χωρίς χρίσμα. Το ζήτημα είναι ότι κόντρα στις επιταγές της Ιπποκράτους δεν πάει μόνο η παράταξη του Αποστολάκη αλλά και μεγάλη μερίδα του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Πρόσφατα, ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ της Νέας Φιλαδέλφειας Δημήτρης Κανταρέλλης δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Γιώργο Αποστολάκη και όχι τον επίσημο υποψήφιο, τον Κόντο!
Στον αέρα η παράταξη
του Γεωργόπουλου
Μπουρλότο στα θεμέλια του συνδυασμού του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Σταύρου Γεωργόπουλου έβαλε η παραίτηση από το ψηφοδέλτιο του μέχρι τώρα αντιδημάρχου Οικονομικών και στενού συνεργάτη του δημάρχου, Δημήτρη Παπουτσή. Δύο μέρες πριν από την κατάθεση του ψηφοδελτίου στο Πρωτοδικείο ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, καταγγέλλοντας προσωπικά τον δήμαρχο για «οικογενειοκρατία» και «ιδιοκτησιακές αντιλήψεις στο ψηφοδέλτιο». Τι είναι όμως αυτό που οδήγησε τον μέχρι πρότινος «πιστό» του να κάνει ηρωική έξοδο; Λέγεται ότι ο Παπουτσής ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ο δήμαρχος λίγο πριν κλείσει το ψηφοδέλτιο έβαλε και τη… γυναίκα του! Με την αποχώρησή του Δημήτρη Παπουτσή ο δήμαρχος μένει με μόλις τέσσερα στελέχη από τη δημοτική του ομάδα στο ψηφοδέλτιό του, ενώ ο αριθμός αυτών που αποχώρησαν στη διάρκεια της τετραετίας ανεβαίνει κοντά στους δεκαπέντε!

***

Με ανανέωση
που ξεπερνά το 90%
Ανανεωμένο και με άρωμα κοινωνίας πολιτών είναι το ψηφοδέλτιο της νίκης του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Παττακού. Με συμμετοχή γυναικών στο ψηφοδέλτιο που ξεπερνά το 40%, για πρώτη φορά σε δημοτικό ψηφοδέλτιο στο Χαλάνδρι! Καταξιωμένοι επιστήμονες, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, νέοι με ευαισθησία, όνειρα και δημιουργικότητα, νοικοκυρές, άνεργοι νέοι, μαζί με τον Κώστα Παττακό αντιπροσωπεύουν όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση του Χαλανδρίου. Όλες και όλοι με όρεξη για σκληρή δουλειά. Είναι το ψηφοδέλτιο που εγγυάται την πορεία της πόλης μπροστά. Με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Με ευαισθησία και πάντα τον άνθρωπο δίπλα στον άνθρωπο.

Πάθος για
ένα νέο Χαλάνδρι
Ο Γιάννης Μάμαλης γεννήθηκε στη Θήβα και κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Παττακού «Χαλάνδρι για τους Πολίτες». Κατοικεί στο Χαλάνδρι από το 1980. Είναι πολιτικός μηχανικός ΤΕ, με ειδίκευση στα Συγκοινωνιακά, εργάζεται από το 1984 στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών (δ/ντής Κομίστρου) και έχει διατελέσει υπ/ντής κίνησης στην ΕΘΕΛ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΑ, με έντονη κοινωνική δραστηριότητα στο Χαλάνδρι. Είναι αποφασισμένος με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει να προσφέρει στον Δήμο Χαλανδρίου, ώστε μέσα από την παράταξη «Χαλάνδρι για τους Πολίτες» να αναδειχθεί η νέα φυσιογνωμία διοίκησης στον δήμο και να γίνει θεσμός κοινωνικής παρέμβασης για κάθε πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία.
Για τα πλατάνια
Την κοινή αγωνία για την προστασία του περιβάλλοντος, την οικολογία, αλλά και το ιστορικό πράσινο της Κηφισιάς μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε η υποψήφια δήμαρχος Κηφισιάς και επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη Φως», Αγγελική Συνοδινού, με την πρόεδρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νίκη Γουλανδρή, γνωστή διεθνώς για τους αγώνες της για την προστασία του περιβάλλοντος. Θέμα της συζήτησης ήταν το ιστορικό πράσινο της Κηφισιάς με τα μεγάλα πλατάνια τα οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γουλανδρή, είναι πάνω από 100 ετών και αξίζουν σεβασμού και προστασίας από κάθε δημότη και κάθε δημοτική αρχή.
QQQ Ο Παναγιώτης Καπετανέας, νυν δήμαρχος Βάρης, είναι ο ουσιαστικός αντίπαλος του Κασιδόκωστα στον νέο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Η επιτυχημένη θητεία του στη Βάρη και οι εξαγγελίες του για ελεύθερες παραλίες και κοινωνική μέριμνα είναι τα ισχυρά «ατού» που διαθέτει για τη «μάχη» των εκλογών, όπως βέβαια και το εξαιρετικό του ψηφοδέλτιο. Ο Π. Καπετανέας στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, τον Συνασπισμό και τους Οικολόγους, ψηφίζεται όμως από δημότες που ανήκουν σ’ όλες τις παρατάξεις γιατί αυτόν ξέρουν και αυτόν εμπιστεύονται!


Σχολιάστε εδώ