Οι… αντάρτες πήραν φαλάγγι τους «επίσημους» του ΠΑΣΟΚ και στη Βʼ Πειραιά

Πανικός έχει πιάσει το ΠΑΣΟΚ στη Βʼ Πειραιά. Οι «αντάρτες» του Κινήματος έχουν πάρει φαλάγγι τους «κεχρισμένους» υποψηφίους και στην Ιπποκράτους έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Αλλά και το τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν πάει… πίσω. Άρον άρον ο πρόεδρος της ΝΕ στη Β΄ Πειραιά Β. Αλαΐσκας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Γρ. Γουρδομιχάλης συγκρότησαν επιτροπές στις οποίες μετέχουν όσα στελέχη απέμειναν… εκτός των αντάρτικων συνδυασμών και προσπαθούν να αποτρέψουν την… καταστροφή που βλέπουν να έρχεται.
Η προσπάθειά τους, αν και άπελπις, δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα, καθώς οι υποψήφιοι του Κινήματος δεν… περπατάνε με τίποτα και η βάση είναι εξοργισμένη με τις επιλογές της Ιπποκράτους. Πάντως η προσπάθεια συνεχίζεται και, όπως λένε τόσο ο Αλαΐσκας όσο και ο Γουρδομιχάλης, θα παλέψουν μέχρι το τέλος.
Απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, πάντως, μάταιος θα είναι ο κόπος τους. Στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη ο ανεξάρτητος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ Στ. Λογοθέτης προχωρά ακάθεκτος, ενισχυμένος με τα πλέον σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα ο Αντώνης Λιντζέρης και Μ. Ζαχαρόπουλος, πρώτοι σε σταυρούς στον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ο ένας και μέλος του ΔΣ του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας (που σημαίνει απεριόριστες διευκολύνσεις σε ψηφοφόρους) ο δεύτερος, έχουν ενταχθεί στον συνδυασμό του. Μαζί τους και η Ι. Μπελώνη, πρώτη σε σταυρούς σύμβουλος του δημάρχου Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη που είναι ο επίσημος υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον ενοποιημένο δήμο. Ακόμα και ο γραμματέας της ΤΟ του ΠΑΣΟΚ στον Ρέντη δεν πήγε με τον Ιωακειμίδη αλλά με τον Λογοθέτη!
Η Δ. Μόσχου, που ήταν η επικεφαλής του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας, με επιστολή της στην Ιπποκράτους δηλώνει ότι δεν κατεβαίνει και καταγγέλλει την επιλογή Ιωακειμίδη!
Στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη υπάρχει κι άλλος ένας ανεξάρτητος υποψήφιος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Μαρωνίτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Νίκαια – Ρέντης Σύγχρονη Πόλη» που κατέθεσε την περασμένη Κυριακή το ψηφοδέλτιό του για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Δύο μέρες μετά, ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε σε συγκέντρωση όλων των υποψήφιων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων. Μέσα σε κλίμα νίκης και ενθουσιασμού, ο κ. Μαρωνίτης τόνισε: «Καταθέσαμε ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, διαψεύδοντας τη μαύρη προπαγάνδα των κομματικών και βουλευτικών μηχανισμών, που έλεγαν ότι δήθεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη και θα αποσυρθούμε. Είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί και θα είμαστε οι νικητές! Το ψηφοδέλτιό μας είναι ένα ψηφοδέλτιο της κοινωνίας των πολιτών και όχι των μεγαλοπαραγόντων που χρόνια τώρα μας δυναστεύουν. Είναι ένας συνδυασμός που συνενώνει όλες τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας. Το 50% των υποψηφίων μας είναι γυναίκες. Το 25% είναι νέα παιδιά. Έχουμε μαζί μας 11 ανθρώπους του πολιτισμού και 13 επιστήμονες. Ό,τι καλύτερο διαθέτει η πόλη μας, στρατεύεται μαζί μας στον αγώνα για να αλλάξουμε τη ζωή μας και να πάρουμε τη μοίρα μας στα δικά μας χέρια».
Στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ο ανεξάρτητος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Τζανής προηγείται σταθερά του επίσημου υποψηφίου Αλ. Χρυσού. Με τον Τζανή συμπορεύεται το σημαντικό στέλεχος του
ΠΑΣΟΚ στο Κερατσίνι, ο γιατρός Γιάννης Τσούτσας, ο οποίος στο σημερινό συμβούλιο είναι ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος του Σαλελέ, όπως και άτομα του στενού περιβάλλοντος του Κανέλλου Λάλου, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Επίσης με τον Τζανή κατεβαίνουν τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Δραπετσώνας Γ. Κατσαντώνης και Κ. Χρονόπουλος.
Στο Πέραμα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχος Γ. Γλύκας χάνει σίγουρα με τα σημερινά δεδομένα, όπως και στη Σαλαμίνα ο Σπ. Σοφράς (δήμαρχος και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ) μάχεται στήθος με στήθος με τον αντάρτη Τσαβαρή που δείχνει ικανός να του κάνει τη ζημιά…


Σχολιάστε εδώ