«Να ανεβάσει η ΕΡΤ τους μικρούς της περιφέρειας»

Μία ακόμη υπηρεσία από την κρατική τηλεόραση ζητούν τα περιφερειακά κανάλια, που δηλώνουν ότι δεν έχουν να πληρώσουν για να ανέβει το τηλεοπτικό τους σήμα σε κάποια από τις πλατφόρμες που προσφέρουν σήμερα οι δύο πάροχοι δικτύου, η Digea με το MPEG4 και η Digital Union με το MPEG2.
Η πρόταση, με μορφή έκκλησης, έγινε και στην κυβέρνηση από μικρά τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας, που λένε πως δεν μπορούν να πληρώσουν και γι’ αυτό η ΕΡΤ, υλοποιώντας τον ρόλο που έχει ως δημόσια τηλεόραση και επειδή έχει το ανταποδοτικό τέλος, θα πρέπει να καλέσει τα περιφερειακά κανάλια σε έναν φορέα για την ψηφιακή, στον οποίο θα μετέχουν με πολύ μικρή συνδρομή!
Το οικονομικό πρόβλημα είναι μεγάλο, ειδικά στην περιφέρεια, και οι τιμές των δύο παρόχων δικτύου όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα φαντάζουν απαγορευτικές.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Digea για να ανεβάσει το τηλεοπτικό σήμα ενός καναλιού ζητάει 2.500 ευρώ ανά κέντρο εκπομπής, δηλαδή για την Αττική 5.000 ευρώ τον μήνα για τα δύο κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού. Η Digital Union, από τη δική της πλευρά, λέει πως το τιμολόγιό της είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και ζητάει από τα περιφερειακά κανάλια από 1.700 ευρώ έως και 400 ευρώ για τα μικρά κανάλια που δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν. Με το σύστημα MPEG2 δηλώνεται πως εκπέμπουν ψηφιακά ήδη 16 μικρά περιφερειακά κανάλια.


Σχολιάστε εδώ