Λαλιώτης: Ο άνθρωπος που βλέπει, κρίνει και μιλά με τη σιωπή του

Είναι ο άνθρωπος του 4ου ορόφου της Ιπποκράτους που συχνά επισκέπτεται το γραφείο του γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη, με τον οποίο έχει δεσμούς αίματος. Οι σχέσεις τους δεν είναι μόνο πολιτικές, αλλά βαθύτατα κοινωνικές, φιλικές και ανθρώπινες. Τον συμβουλεύει για το τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει στο κόμμα για να βγει από τον λήθαργο όπου βρίσκεται. Όταν ανέλαβε ο Καρχιμάκης, ο Λαλιώτης έδειξε ξαφνικά να γίνεται άλλος άνθρωπος. Εκεί που δεν μιλούσε σε κανέναν, σαν να μην είχε τίποτα κοινό μαζί τους, ξαφνικά το πρόσωπό του άνοιξε, ζωντάνεψε η όρεξή του, χαμογέλασε, βρήκε το κέφι του, ποτέ όμως δημόσια δεν είπε αυτό που πραγματικά βλέπει όλο αυτό το διάστημα, εν όψει μάλιστα και των εκλογών.
Όσοι γνωρίζουν τον Λαλιώτη καταλαβαίνουν ότι δεν είναι και ο πλέον ευτυχής μ’ αυτά που γίνονται γύρω του, κυρίως σε σχέση με την κυβέρνηση, αποφεύγει όμως να λέει τη γνώμη του, γιατί η «θεραπεία» του για απεξάρτηση από την ενεργό πολιτική συνεχίζεται. Ανησυχεί με τις αστοχίες και τις λάθος επιλογές. Βιώνει όσα ζει καθημερινά και ο απλός έλληνας πολίτης. Δεν μιλά, σκέφτεται μόνο πώς εδώ που έφτασαν οι εξελίξεις το ποσοστό του 2009 δεν ξανάρχεται για το ΠΑΣΟΚ, όπως λένε συνομιλητές του, κι αυτό γιατί πλέον ο κόσμος κινείται απελευθερωμένος απέναντι στο κυβερνών κόμμα.
Με τον Μιχάλη Καρχιμάκη κάνουν συζητήσεις στη μεσημεριανή σιέστα, μόλις οι φούριες του γραμματέα «καθίσουν» για λίγο. Ποτέ όμως δεν λένε το παραμικρό για το τι σκέφτονται. Άλλωστε ο Μιχάλης και ο Κώστας έχουν την ικανότητα να συνεννοούνται ακόμη και με τα μάτια. Ωστόσο, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, επειδή ακριβώς γνωρίζει και μπορεί να ερμηνεύει τη στάση των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση, και να διαβάζει τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων όπως κανείς άλλος, γιατί ξέρει να διεισδύει στον πυρήνα, πιστεύει ότι στις εκλογές αυτές ο κόσμος έχει μέσα του ξεπεράσει τον «Καλλικράτη» του Ραγκούση και ψηφίζει με βάση τις προσωπικές του ανάγκες και τις προτεραιότητες της οικογένειάς του. Και επειδή επιπλέον ο κόσμος θεωρεί ότι η ψήφος του δεν απειλεί την κυβέρνηση γιατί αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, θα στείλει τα δικά του μηνύματα με βάση το τι έχει υποστεί αλλά και εν όψει των προαναγγελθέντων νέων μέτρων.
Παρ’ όλα αυτά ο Λαλιώτης «τρώγεται» μέσα του, γιατί είναι βαθύτατα πολιτικό ον, ανεξάρτητα αν αυτήν τη στιγμή αποφεύγει να εκδηλώνεται. Ξέρει να συμβαδίζει με την εποχή του, που κάθε άλλο παρά τον έχει ξεπεράσει. Ωστόσο τίποτα δεν του απαγορεύει να σκέφτεται και να λέει τις απόψεις του σε φίλους όταν αισθάνεται ότι είναι σε… ασφαλές περιβάλλον. Το ΠΑΣΟΚ βάλλεται πανταχόθεν αυτήν την περίοδο, λένε εκείνοι με τους οποίους συνομιλεί. Από τον Δημαρά, τον Μητρόπουλο, τον Κικίλια και τον απλό κόσμο που ψηφίζει. Και όπως παρατηρούν πολλοί στην Ιπποκράτους, ο Σαμαράς έχει καταφέρει να περάσει το μήνυμά του στον κόσμο, ότι ψηφίζοντας τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ είναι σαν να ψηφίζετε υπέρ του Μνημονίου… Όσο για τις εκλογές στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, καλύτερα να μη ρωτήσει κανείς τον Λαλιώτη, που είναι Αρκάς, τι πιστεύει για τον Τατούλη!


Σχολιάστε εδώ