Κυνηγούν στα Σκόπια τους έλληνες επενδυτές!

Δεν φτάνει που τα Σκόπια ζουν στην κυριολεξία από τις ελληνικές επιχειρηματικές δραστηριότητες που γίνονται εκεί, αλλά τις… κυνηγούν κι από πάνω!
Το θέμα ανέδειξαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος και Κ. Πουπάκης, με ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία καταγγέλλουν τη FYROM για καταχρηστικές ενέργειες εναντίον ελληνικών επιχειρήσεων.

Αφορμή για την ερώτηση ήταν η πρόσφατη επιβολή ποινής διακοπής της λειτουργίας σε επιχείρηση ελληνικών συμφερόντων στα Σκόπια. Συγκεκριμένα, η πρόφαση ήταν ότι στις αρχές Οκτωβρίου οι ελεγκτικές αρχές της ΠΓΔΜ, σε έλεγχο που διενήργησαν σε μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών ελληνικών συμφερόντων στα Σκόπια, διαπίστωσαν ότι στην ετικέτα ενός προϊόντος από τα περίπου 20.000 του καταστήματος, υπήρχε ελλιπής εγγραφή στη «σλαβομακεδονική».
Μετά 10 μέρες από τη διατύπωση σύστασης, οι ελεγκτές επανήλθαν και βρήκαν 6 επιπλέον προϊόντα με «ελλιπή αναγραφή στις ετικέτες». Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν να επιβληθεί ποινή διακοπής λειτουργίας για 15 ημέρες. Το εν λόγω κατάστημα, που σημειωτέον εγκαινιάστηκε μόλις αρχές Σεπτεμβρίου, αποτελεί μέρος της επένδυσης του Ομίλου Βερόπουλος στην ΠΓΔΜ με ονομασία «Vero Centre» και είναι μια από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη χώρα αυτή τα τελευταία χρόνια.


Σχολιάστε εδώ