Και κλάμα η κυρία… Λυρική Σκηνή

Φαίνεται ότι εκτός της κυβέρνησης, που χύνει μαύρο δάκρυ για κάθε απόλυση και μείωση μισθού, άρχισαν να κλαίνε και οι Οργανισμοί. Άκουσον, άκουσον το σπαρακτικό κλάμα της διοίκησης της Λυρικής:
Προς τάδε μονωδό ή χορωδό ή χορευτή
«Η ΕΛΣ σάς χρωστά πολλά. Ανήκετε στο δυναμικό των εργαζομένων που χάραξαν την ιστορική πορεία της. Εσείς με την αφοσίωση και την υποδειγματική σας αγάπη για το λυρικό θέατρο δώσατε πνοή στην καλλιτεχνική παραγωγή και αποτελεσματικότητα στο έργο της. Γνωρίζω ότι, όταν επενδύεις σ’ έναν Οργανισμό, τον νιώθεις πλέον καλύτερα απ’ το σπίτι σου. Όπως επίσης έχω αισθανθεί τη ρωγμή στην καρδιά που αισθάνεται κάποιος όταν του ζητούν ν’ αφήσει το σπίτι του. Δεν είναι αυτονόητο ούτε εύκολο. Έχουμε την πεποίθηση ότι αποχωρώντας ως συνταξιούχος στη σημερινή δύσκολη κατάσταση της ΕΛΣ δεν σημαίνει ότι κλείνετε έναν κύκλο ζωής πίσω σας, αντίθετα ανοίγετε ένα νέο κεφάλαιο, γιατί ο πολιτισμός μας θα έχει πάντα ανάγκη τη στήριξή σας. Εύχομαι να μπορέσετε να παραστείτε στην εκδήλωση που θα οργανώσει η ΕΛΣ μέσα στη χρονιά για να τιμήσει εκείνους στους οποίους χρωστά. Σας ευχαριστούμε για το σημαντικό και αναντικατάστατο έργο σας.
Με βαθιά εκτίμηση
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής
Τζοβάνι Πάκορ
και ο πρόεδρος Ν. Μουρκογιάννης»
Αυτή η… επικήδεια επιστολή επιδόθηκε σε ορισμένους ενεργούς καλλιτέχνες της Λυρικής με σύμβαση αορίστου χρόνου. Αλήθεια, ποιος έκανε τις επιλογές των προσώπων, δεν γνώριζε τη σχέση εργασίας τους με το θέατρο; Πάει κι αυτός ο νόμος, κύριε υπουργέ, τον καταργήσατε; Επιτέλους θα αφήσετε και κάτι όρθιο σε αυτήν τη χώρα; Με μια χούφτα λυρικούς καλλιτέχνες αορίστου χρόνου θα εξοικονομήσετε για τον προϋπολογισμό της ΕΛΣ από το υπουργείο σας; Και πότε θα τους αποζημιώσετε; Ήδη χρωστάτε σε τέσσερις απολυμένους μονωδούς εδώ και οκτώ μήνες τις αποζημιώσεις τους. Ή αυτή είναι η αρχή του τέλους της Λυρικής, του πλήρους αφανισμού των καλλιτεχνών της, ώστε να κλείσει οριστικά; Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη μία και μοναδική μας όπερα και τους αδαμάντινους καλλιτέχνες της που διαπρέπουν σε όλη την υφήλιο.


Σχολιάστε εδώ