Η ρητορική της ΝΔ

Μέχρι πρότινος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Αντώνης Σαμαράς είχε διαμορφώσει μια ρητορική που στηριζόταν σε δύο αξιωματικές προτάσεις. Το πρώτο αξίωμα έλεγε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 9% και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με λογιστικές αλχημείες το ανέβασε στο 13,8%. Το δεύτερο αξίωμα έλεγε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο. Τώρα που αποκαλύπτεται με στοιχεία της Eurostat ότι το έλλειμμα του 2009 αναθεωρείται προς τα πάνω και σκαρφαλώνει στο 15%, τι απαντά η ΝΔ και ο Α. Σαμαράς; Άραγε θα κατηγορήσει τη Eurostat για λογιστικές αλχημείες; Κι επίσης τι απαντά ο κ. Σαμαράς στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που λέει ότι «χτυπούσαμε το καμπανάκι στις ελληνικές αρχές από το 2008. Πιέζαμε την Ελλάδα το 2008 και το 2009 να πάρει σωστά μέτρα». Μπορεί να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση Καραμανλή δεν πήρε εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέψει τον εκτροχιασμό της οικονομίας;
•Όμως ο κ. Γιούνκερ, επικεφαλής του Eurogroup, τινάζει στον αέρα και το δεύτερο αξίωμα της ρητορικής της ΝΔ και του Α. Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι το Μνημόνιο και τα μέτρα που περιέχει δεν μπορούν να αντιστραφούν ή να τεθούν υπό διαπραγμάτευση. Μετά ταύτα είναι φανερό ότι ο αρχηγός της ΝΔ πρέπει να ανασκευάσει τη ρητορική του ώστε να στηρίζεται σε ορθολογική βάση. Να πει στον ελληνικό λαό τι προτείνει η ΝΔ στηριζόμενος σε λογικά επιχειρήματα – σε τελευταία ανάλυση η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας και ένα κόμμα εξουσίας πρέπει να έχει πειστική εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Εκτός κι αν η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς πιστεύουν ότι αρκεί η αντιμνημονιακή ρητορική για να επανακάμψουν στην εξουσία.
•Το χειρότερο για τον αρχηγό της ΝΔ είναι ότι εγκλωβίστηκε στην υπεράσπιση της διακυβέρνησης Καραμανλή την ώρα που αποκαλύπτεται το τεράστιο έλλειμμα του 2009 και ότι παρά τις προειδοποιήσεις των εταίρων μας δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει τον εκτροχιασμό της οικονομίας. Καιρός είναι ο Α. Σαμαράς να πάρει διακριτές αποστάσεις από τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Καραμανλή διαφορετικά και τώρα και αύριο θα είναι αναγκασμένος να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα.


Σχολιάστε εδώ