«Εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ στους δήμους όλης της χώρας

Με καράβι ακυβέρνητο που βολοδέρνει στη φουρτούνα μοιάζει το ΠΑΣΟΚ, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με τους πράσινους υποψηφίους που υποστηρίζει… Γίνεται κυριολεκτικά χαμός, αφού σχεδόν σε κάθε πόλη υπάρχει κι από ένας ή δύο ή και παραπάνω αντάρτες, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει δυνάμεις, αλλά και να διασπαστούν οι οργανώσεις του, καθώς τα μισά μέλη του κόμματος στηρίζουν τον επίσημο και τα άλλα τον ανεπίσημο υποψήφιο.
Το γραφείο του Μιχάλη Καρχιμάκη έχει πλημμυρίσει με επιστολές των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Τοπικών Οργανώσεων που περιγράφουν ανάγλυφα την κατάσταση. Τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μέσα από τους υποψήφιους δημάρχους του εικόνα διάλυσης.
Στη Νέα Φιλαδέλφεια η συντονιστική επιτροπή της ΤΟ και ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται, μεταξύ άλλων, ότι αυτοί εκπροσωπούν το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, ότι δεν αναγνωρίζουν τη στήριξη του κόμματος στον νυν δήμαρχο κ. Κοντό και ότι στηρίζουν για υποψήφιο τον κ. Αποστολάκη, που προέρχεται από τη Χαλκηδόνα.
Η ΤΟ του ΠΑΣΟΚ Ερυθραίας, όπου ανήκει οργανωτικά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, θα στηρίξει την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Ιωάννα Κριεκούκη, αλλά με την υποσημείωση ότι δεν της δίνουν λευκή επιταγή, λόγω… ανάρμοστης συμπεριφοράς.
Στη Λυκόβρυση – Πεύκη ο δημοσιογράφος και νυν δήμαρχος Γ. Θεοδωρακόπουλος, που έχει πάρει το χρίσμα, διαπιστώνει ότι το ρεπορτάζ είναι πολύ πιο εύκολο από αυτά που συναντά καθημερινά στην οργάνωση του κόμματός του. Αρκετά στελέχη, μεταξύ αυτών και ο πατέρας του νυν γραμματέα ΓΓΕ, πτέραρχος Πετρουλάκης, δεν υποστηρίζουν αυτόν, όπως λένε στην περιοχή, αλλά τον κ. Φωκιανό, μαζί με τον οποίο έχουν πάει και άλλα στελέχη που σχετίζονται με υπουργούς, όπως ο κ. Μπαλδεράνος, πρώην συνεργάτης του Νίκου Σηφουνάκη και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Με τον κ. Φωκιανό, τον οποίο στηρίζει μέρος του εκεί ΠΑΣΟΚ, τάσσεται και η ΝΔ με τον κ. Καμάτρα. Μάλιστα η Ιπποκράτους έχει λάβει αναφορές πως ο αναπληρωτής γραμματέας της ΤΟ Πεύκης, ο κ. Ιακωβίδης, αλλά και ο κ. Ψύχαλης, γραμματέας της Νεολαίας, δεν στηρίζουν τον επίσημο του ΠΑΣΟΚ και σφυρίζουν αδιάφορα.
Στο Ελληνικό η μάχη γίνεται ανάμεσα στον Χάρη Πασβαντίδη (αντάρτη) και τον επίσημο κ. Κωνσταντάτο.
Στη Βουλιαγμένη το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει σιωπηρά, χωρίς χρίσμα, τον νυν δήμαρχο κ. Κασιδόκωστα.
Περιστέρι: Ο τέταρτος δήμος της χώρας πολιορκείται, χωρίς επιτυχία όμως, από δύο ΠΑΣΟΚ: του Λαλένη και του Κελάφα. Στην Ιπποκράτους φτάνουν τα κακά μαντάτα και γι’ αυτό καταβάλλονται προσπάθειες για να κοντύνουν πολιτικά τον αντάρτη υποψήφιο και να πάρει προβάδισμα ο επίσημος. Η παρουσία του πρωθυπουργού γι’ αυτόν τον σκοπό έγινε. Όχι εναντίον του Παχατουρίδη, που θεωρείται καλός δήμαρχος, αλλά εναντίον του διασπαστή, όπως χαρακτηρίζουν τον αντάρτη υποψήφιο.
Πάτρα: Ο υποψήφιος Γιάννης Δημαράς, αντάρτης του ΠΑΣΟΚ, έχει πολλές ελπίδες να κερδίσει τον δήμο από τον επίσημο του ΠΑΣΟΚ κ. Κατσικόπουλο. Ο κ. Δημαράς, που μόνο στο όνομα και το επώνυμο μοιάζει με τον υποψήφιο της Αθήνας, στηρίζεται και από τον ΛΑΟΣ και από τον Συνασπισμό και, όπως λέγεται, στον δεύτερο γύρο ο δήμος μάλλον θα περάσει στα χέρια του.
Καλάβρυτα: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει σιωπηρά το νυν δήμαρχο Λαζουρά της ΝΔ, ενώ υποψήφιοι σε άλλο ψηφοδέλτιο κατεβαίνουν οι Παπαδάτος και Κοντογιάννης, ο οποίος είναι πολιτικός φίλος του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Φλώρινα: Η επίσημη υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Όλγα Μούσιου έχει να αντιμετωπίσει τον βουλευτή Γιώργο Λιάνη που υποστηρίζει τον αντάρτη Αιμίλιο Ασπρίδη.
Χαλκιδική: Στον Δήμο Αριστοτέλη υποψήφιος είναι ο πρώην υπουργός Χρήστος Πάχτας, κόντρα στον επίσημο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Βλαχόπουλο. Ο Πάχτας υποστηρίζεται υπογείως από τη ΝΔ ως ανεξάρτητος υποψήφιος, αλλά και από τον έτερο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο άλλος βουλευτής, ο Γ. Δριβελέγκας, υποστηρίζει τον επίσημο υποψήφιο.
Στη Θήβα ο πρώην γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Αγγέλου θα είναι υποψήφιος με τον διασπαστή αντάρτη, όπως τον χαρακτηρίζουν, Χαλβατζή, που προέρχεται από τον συνδικαλιστικό χώρο.
Στην Άμφισσα η κόντρα μεταξύ της βουλευτού Αφροδίτης Παπαθανάση και του γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται σε πολλά επίπεδα. Στον Δήμο Δελφών υπάρχει απροθυμία στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του πράσινου υποψηφίου.
Πύργος: Κατόπιν ανταλλαγμάτων, όπως αναφέρει η επιστολή βουλευτών του νομού, στηρίζουν τελικά τον Νώντα Κυριαζή.
Στην Ανδραβίδα το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τον Παναγιωτόπουλο, ενώ τον αντάρτη Δημητρόπουλο τον υποστηρίζουν δύο από τους τέσσερις γραμματείς των ΤΟ στην περιοχή.
Σίφνος: Στο νησί των καλοκαιρινών αποδράσεων του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τον υποψήφιο Κασιώτη, ενώ μέλη της ΝΕ και ο αντιδήμαρχος τον Μπάμπουλη.
Κάλυμνος: Εδώ έχουμε τρία διαφορετικά ΠΑΣΟΚ με τρεις υποψηφίους που συναγωνίζονται ποιος έχει το χρίσμα: Ρούσος, Διακομιχάλης και Γαλουζής. Οι σφουγγαράδες τα έχουν δει όλα, δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν…
Το ίδιο και στην Πάτμο, τρεις υποψήφιοι, ενώ ο επίσημος είναι ο διοικητής του ΟΑΚΑ Στόικος.
Στους Λειψούς υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ είναι ο επί 26 χρόνια δήμαρχος Σπ. Μπενέτος, που τώρα δηλώνει ότι δεν θέλει να έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τα λαμόγια, όπως γράφει στην επιστολή του.
Κως: Υποψήφιος, κόντρα στον επίσημο του ΠΑΣΟΚ είναι ο φίλος του Κ. Σκανδαλίδη, πρώην υφυπουργός και βουλευτής Καϊσερλής.
Χάλκη: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Τάκη Χρυσοβέργη και η νυν δήμαρχος στηρίζει τον υποψήφιο της ΝΔ στη βάση μιας συμφωνίας που είχαν κάνει στις προηγούμενες εκλογές.
Αλεξανδρούπολη: Επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ είναι ο Μιχ. Κογιουμτζής, αλλά με τον αντάρτη νυν δήμαρχο Αλεξανδρή είναι υποψήφιος ο γραμματέας της ΤΟ του ΠΑΣΟΚ και ο νομάρχης Κοχλούρης. Λέγεται μάλιστα ότι ο αντάρτης υποστηρίζεται και από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ε. Τσιαούση.
Σαμοθράκη: Ο πρώην αντινομάρχης Ατζανός είναι υποψήφιος κόντρα στον επίσημο του ΠΑΣΟΚ Χάνο. Φαίνεται πως η νίκη της Σαμοθράκης θα παιχτεί στον πόντο…
Σουφλί: Με τον ανεξάρτητο, αλλά νεοδημοκράτη, υποψήφιο κατεβαίνει στις εκλογές, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, που παραιτήθηκε και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ενώ ο πρώην γραμματέας της ΝΕ κατεβαίνει με δικό του συνδυασμό στις εκλογές.
Δράμα: Δράμα και εδώ για το ΠΑΣΟΚ, αφού ο επίσημος υποψήφιος Κ. Χαρακίδης έχει να αντιμετωπίσει τον κ. Σιούτο με τον οποίο έχουν συνταχθεί τέσσερα μέλη της ΝΕ.
Στη Νάουσα ο Καραμπάτζος, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, έχει απέναντί του την Ίλια Αποστόλου μαζί με γραμματείς ΤΟ. Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών θα αναμετρηθούν στις κάλπες δύο ΠΑΣΟΚ.
Σέρρες: Επίσημος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ ο Φωτιάδης και αντάρτης ο Αγγελίδης. Μαζί με τον αντάρτη και ο γραμματέας της ΤΟ του ΠΑΣΟΚ της πόλης.


Σχολιάστε εδώ