Εκπλήξεις για το ΠΑΣΟΚ θα έχει η μυστική ψηφοφορία για το Βατοπέδι

Από τους πέντε που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, μεγαλύτερες δυσκολίες παρουσιάζουν οι περιπτώσεις των Γ. Βουλγαράκη και Θ. Ρουσόπουλου, καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν τους περιέλαβε στο πόρισμά του, ενώ ειδικώς ο πρώτος είχε παραπεμφθεί στην Προανακριτική με 157 ψήφους, μεταξύ αυτών και των βουλευτών του ΚΚΕ. Μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, ακόμη και υπουργών, επικρατεί έντονος προβληματισμός και αμηχανία, ενώ είναι αρκετοί εκείνοι –οι πληροφορίες μιλούν για διψήφιο αριθμό– που διαφωνούν με τη λογική των παραπομπών και των Ειδικών Δικαστηρίων.
Οι ίδιοι προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η… «βιομηχανία Εξεταστικών», ότι ανοίγει «βεντέτα» με τη ΝΔ που όταν αργότερα ανέβει στην εξουσία θα θελήσει να πάρει την εκδίκησή της για όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες. Παρότι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η γραμμή από το Μαξίμου είναι υπέρ της παραπομπής και των «πέντε», κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές στις ψηφοφορίες.
Ωστόσο, ακόμη κι αν αποφασισθεί –έστω και οριακά– η παραπομπή των στελεχών της ΝΔ, δεν σημαίνει ότι θα εκλείψουν οι κίνδυνοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει το ενδεχόμενο το Δικαστικό Συμβούλιο να αποφασίσει –βάσει της υφισταμένης νομοθεσίας– να επιστρέψει την υπόθεση στη Βουλή, ως αρμόδια να αποφασίσει για την παραγραφή ή μη των αδικημάτων.
Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο, το οποίο και απεύχονται στο Μαξίμου, καθώς αντιλαμβάνονται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι μʼ ένα αδιέξοδο από το οποίο δύσκολα θα απεμπλακούν και πάντως όχι χωρίς σοβαρές απώλειες.
Οι κάλπες θα στηθούν στην ολομέλεια της Βουλής μετά τη σχετική συζήτηση των πορισμάτων στις 16 Νοεμβρίου. Η ψηφοφορία γίνεται χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη, επί της οποίας ζητείται η δίωξη και η απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των 151 ψήφων.


Σχολιάστε εδώ