ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΣΕ… περίοπτη θέση έχουν βάλει στη Ρηγίλλης το βίντεο με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου ότι, όποια κι αν είναι η αναθεώρηση του ελλείμματος, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει μέτρα που θα θίγουν μισθωτούς και συνταξιούχους. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά θεωρούν ότι είναι θέμα ημερών, ή έστω λίγων εβδομάδων, να διαψευσθούν στην πράξη οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού. Ότι, αργά ή γρήγορα, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί, κάτω από τις πιέσεις και της «τρόικας», να πάρει και νέα μέτρα που θα πλήξουν μεγάλες κατηγορίες πολιτών, ενδεχομένως και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Στο αρχείο της Ρηγίλλης βρίσκεται και το βίντεο με την υπόθεση του Αστακού: με τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει ότι η επένδυση θα προχωρήσει κανονικά και τρία 24ωρα μετά να ανακοινώνεται η… ματαίωσή της!
oΟΙ αυστηρές ποινές που προβλέπει ο νόμος για όσους υπερβαίνουν το όριο των προεκλογικών δαπανών δεν φαίνεται να πτοούν ορισμένους υποψηφίους. Και υποψήφιες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα (σύζυγος επιχειρηματία) έχει τυπώσει πολυτελές οκτασέλιδο φυλλάδιο, το κόστος του οποίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, προσεγγίζει το όριο. Προσθέστε σʼ αυτό τα έξοδα για προεκλογικά κέντρα, συνεργεία για τη διανομή του προεκλογικού υλικού κ.ά.
Στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν υποψήφιοι όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων Θ. Μπεχράκης, ο οποίος έχει περιορίσει τα έξοδα σε μια μικρή, λιτή κάρτα με τα απαραίτητα στοιχεία. Ενώ κάνει προεκλογική εκστρατεία με τον κλασικό τρόπο. Πόρτα πόρτα, δηλαδή. Μαγαζί σε μαγαζί…
oΤΗΝ περασμένη Τετάρτη ο Γ. Ραγκούσης πήγε και μίλησε στα Χανιά στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου με το ΠΑΣΟΚ Μ. Σκουλάκη. Εκδήλωση καθαρά κομματική και μόνο. Ωστόσο τόσο η αναγγελία της εκδήλωσης όσο και η ομιλία του κ. Ραγκούση «ανέβηκαν» στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.
Το ίδιο έγινε και με την ομιλία του στην εκδήλωση με Σγουρό και Καμίνη την περασμένη Κυριακή. Εντάξει, ανέκαθεν επί ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση και κόμμα ήταν σε πλήρη ταύτιση, αλλά πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα! Για την ιστορία, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Μ. Σκουλάκη ο κ. Ραγκούσης μίλησε ενώπιον 150-200 ατόμων. Στα Χανιά αυτό. Στην Κρήτη δηλαδή…
oΤΕΛΟΣ δεν έχουν οι… «παράπλευρες απώλειες» από τις περίφημες δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου περί «διεφθαρμένης χώρας»! Σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Έκθεση Λιμπεράντζκι) γίνεται αναφορά στη «γενικευμένη διαφθορά του δημοσίου τομέα στο σύνολο της διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, όπως παραδέχεται ο έλληνας πρωθυπουργός»!
Σημειώνεται ότι το κείμενο εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρά τις αντιδράσεις των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Στις σχετικές διαμαρτυρίες τους, ευρωβουλευτές των άλλων κρατών αντέτειναν το επιχείρημα «αφού το λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σας, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε». Λεπτομέρεια: Η εν λόγω έκθεση ψηφίσθηκε τον περασμένο Μάιο, που σημαίνει ότι οι αναφορές του κ. Παπανδρέου κάνουν τον γύρο της Ευρώπης αρκετούς μήνες τώρα.

***

sΚαλημέρα, πρόεδρε, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στον επίτιμο. Και… καλή πρόοδο, θα προσθέσουμε!


Σχολιάστε εδώ