Διάδρομοι και Ψίθυροι

ξΣυγχωνεύσεις τραπεζών προβλέπει το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα η UBS, με ένα deal μεταξύ Alpha Bank – Eurobank να αποτελεί «το πιο λογικό» για την επενδυτική τράπεζα. Η αντίδραση των δύο τίτλων πάντως φάνηκε αμέσως, εξ ου και έχουν αποδυθεί σε ένα «ράλι» κεφαλαιοποιήσεων. Ίδωμεν για τη συνέχεια…
ξCoca-Cola 3Ε: Βελτίωση μεγεθών στο γ’ τρίμηνο –συγκεκριμένα άνοδος της τάξης του 2,5% στα καθαρά κέρδη– αναμένει η Proton Bank και κρατάει τις συστάσεις της για τον τίτλο.
ξΣτα 6,5 ευρώ «βλέπει» τον ΟΤΕ η Deutsche Βank. Γενικώς οι Γερμανοί «ψηφίζουν» Τηλεπικοινωνίες στην ελληνική αγορά.
ξΟυδέτερη εμφανίζεται στην τελευταία έκθεσή της η HSBC για τη Forthnet. Βέβαια αλλάζει την τιμή στόχο…
ξGoldman Sachs: Εθνική – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Ελληνική Τράπεζα «περνούν» τους στόχους κεφαλαιακής επάρκειας που θέτει ο μεγάλος ξένος οίκος στο τελευταίο του report.
ξΠάντα στον τραπεζικό κλάδο ερώτημα παραμένει το τι θα κάνει η Αγροτική Τράπεζα. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως «παγώνει» η δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Την ίδια ώρα άλλες πηγές επιμένουν πως αυτή θα διεξαχθεί κανονικά και θα είναι επιτυχημένη, τουλάχιστον όσο της Εθνικής και της Τραπέζης Κύπρου – αναλογικά βεβαίως! Οι γνωρίζοντες πάντως λένε πως εκείνη που θα αποφασίσει για την αύξηση της ΑΤΕ είναι η… «τρόικα»!
ξΔΕΗ: Όποιον επαγγελματία χρηματιστή κι αν ρωτήσεις, θα πει ότι ο τίτλος της Επιχείρησης είναι ευκαιρία για τοποθέτηση. Και ότι δεν τίθεται καν ζήτημα θεμελιωδών μεγεθών στα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής. Τώρα το τι μέλλει γενέσθαι με το χαρτί είναι μια άλλη ιστορία.
ξΟΠΑΠ: Ο ανταγωνισμός πάντα λειτουργεί προς όφελος πελατών. Μήπως και των ίδιων των διοικήσεων των εισηγμένων; Μπόνους λοιπόν η «κωδική» λέξη στον ΟΠΑΠ, όχι για τα στελέχη όμως, αλλά για τους παίκτες. Να δούμε πώς θα αντιδράσει ο τίτλος τις επόμενες ημέρες…


Σχολιάστε εδώ