ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΡΕΥΜΑ» ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Βλέποντας τη δημοσκοπική έκρηξη του Γ. Δημαρά (χτυπάει την είσοδο στον δεύτερο γύρο) αλλά και τη σχετικά καλή πορεία του Α. Μητρόπουλου (στηρίζεται από τον ΣΥΝ), κάνουν λόγο για αναχώματα τα οποία στήθηκαν σε μια προσπάθεια να μη φτάσει η ψήφος των ψηφοφόρων στον Θ. Παφίλη, που είναι ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης, της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια της Αττικής.
«Κρύβονται πίσω από το Μνημόνιο», τονίζουν, οι επίσημοι και ανεπίσημοι υποψήφιοι των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», προσπαθώντας όλοι μαζί να εμποδίσουν τον λαό να κάνει τη δυσαρέσκειά του δύναμη ψηφίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση, τον μόνο συνδυασμό που αποκαλύπτει και αντιμάχεται το σύνολο της πολιτικής που ακολουθείται σήμερα. Και φυσικά δεν χαρίζονται σε κανέναν.
Για τη ΝΔ αναφέρουν ότι φτάνει στο σημείο μέχρι και να εμφανίζεται ως η γνησιότερη έκφραση καταδίκης του Μνημονίου, τη στιγμή που όχι μόνο στηρίζει όλα όσα υπαγορεύει το Μνημόνιο, αλλά ανταγωνίζεται με το ΠΑΣΟΚ για την πατρότητά τους.
Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε, καλούν σε ψήφο ενάντια στο Μνημόνιο, αλλά υποθηκεύουν την ψήφο που ζητάνε –μέσω του Α. Μητρόπουλου– στην υπηρεσία του «καλού ΠΑΣΟΚ», στην εξασφάλιση δηλαδή ενός άλλοθι στην κυβέρνηση προκειμένου αυτή να συνεχίσει μετά τις τοπικές εκλογές ένα νέο κύμα επίθεσης κατά των λαϊκών στρωμάτων. Για δε τους διάφορους «ανεξάρτητους» τονίζουν ότι ναι μεν λένε ότι οι κάλπες πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα καταδίκης του Μνημονίου, αλλά την ίδια στιγμή τα μέτρα που αυτό περιλαμβάνει και τα στηρίζουν και τα διαφημίζουν.
Δεν γίνεται, τονίζουν, να λες ότι διαφωνείς με το Μνημόνιο και ταυτόχρονα να υποστηρίζεις την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, όπως κάνει η ΝΔ, στέλεχος της οποίας είχε δηλώσει ότι, εάν έλειπαν οι απαραίτητες ψήφοι για την έγκριση του Μνημονίου από τη Βουλή, η ΝΔ θα ψήφιζε το Μνημόνιο. Δεν γίνεται, συνεχίζουν, να είσαι πολέμιος του Μνημονίου, αλλά να στηρίζεις την παράδοση του δημόσιου πλούτου (λιμάνια ή ενέργεια) στα μονοπώλια.
Δεν είναι πειστική, αναφέρουν, η εναντίωση στο Μνημόνιο και η υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών την ίδια στιγμή που ανέχεσαι τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία και στην πρόνοια, που οδηγεί στην είσοδο των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο, όπως κάνει ο ΣΥΝ.
Στην ανάλυση που κάνουν στο ΚΚΕ ξεκινούν από το ότι τα πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει σήμερα η κυβέρνηση δεν ήταν απλώς επιταγή του Μνημονίου, αλλά προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Και ξεκαθαρίζουν: «Την κατάργηση της σταθερής εργασίας δεν την επινόησε το Μνημόνιο. Την παράδοση των σιδηροδρόμων, των υδάτινων πόρων, των οδικών αξόνων στα μονοπώλια δεν την έφερε ξαφνικά ως ιδέα το Μνημόνιο τον περασμένο Μάιο».
Όλα αυτά τα μέτρα, τονίζουν, προβλέπονται από χρόνια από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Στρατηγική της Λισσαβώνας και υπαγορεύονται σήμερα από τις ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας». Στη στρατηγική αυτή, καταγγέλλουν, βάζουν πλάτη το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΝ με τον ΛΑΟΣ, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.
Συμπερασματικά αναφέρουν ότι δεν είναι το Μνημόνιο η ρίζα των προβλημάτων του λαού, που οξύνονται, ούτε η γενική και αόριστη «αντιμνημονιακή πολιτική» είναι αυτή που θα προστατεύσει τα λαϊκά δικαιώματα. Γι’ αυτό, λένε στο ΚΚΕ, η μόνη διέξοδος είναι η πάλη κατά της συνολικής στρατηγικής του κεφαλαίου και ένα πρώτο βήμα θα είναι η υπερψήφιση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επικείμενες τοπικές εκλογές.


Σχολιάστε εδώ