Στηρίζουν στον Σγουρό με όλα τα μέσα

Στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού ο αντιπρόεδρος (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) της
ΑΔΕΔΥ και γραμματέας της
ΠΑΣΚ/ΔΥ, ο κ. Κώστας Παπαντωνίου, από τους πιο σκληρούς πολέμιους του Μνημονίου της ντροπής και των μέτρων που επιβάλλει. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο και το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ (καθηγητές) Γ. Μανιάτης επίσης πολέμιος του Μνημονίου.
Πέραν της έκπληξης που προκάλεσε η είδηση της Τρίτης, αργά το βράδυ, της προσχώρησης των δύο συνδικαλιστικών στελεχών στο ψηφοδέλτιο που προτείνεται και στηρίζεται από το
ΠΑΣΟΚ, το ερώτημα που τώρα εγείρεται είναι: Οι κ. Παπαντωνίου (κυρίως αυτός) και ο κ. Μανιάτης θα συνεχίσουν να είναι κόντρα στην κυβερνητική πολιτική ή θα αλλάξουν «ρότα»; Προφανώς ο κ. Παπαντωνίου «χρεώνεται την ευθύνη να αλλάξει το κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους με τη θέση ότι η προσχώρησή του έγινε για να πιέσει να αλλάξει η καταστροφική για ασφαλισμένους και συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κυβερνητική πολιτική». Αν θα πείσει, όμως, είναι άλλο ζήτημα.
Άγνωστο το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του κ. Σγουρού και του κ. Παπαντωνίου που είναι από τους «αρχαιότερους» συνδικαλιστές στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ (επί 25 χρόνια είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής). Είναι προφανές ότι ο «εκλεκτός» για περιφερειάρχης Αττικής του ΠΑΣΟΚ κ. Σγουρός, θορυβημένος από τις διαρροές ψηφοφόρων προς τους άλλους υποψηφίους και κυρίως προς τους κ. Αλ. Μητρόπουλο και Γ. Δημαρά, αναζήτησε πρόσωπα που θα ανέκοπταν την πολιτικά επικίνδυνη στάση δεδομένων -υπό άλλες συνθήκες- ΠΑΣΟΚιτών. Οπότε τα αποζήτησε (και τα βρήκε) στα πρόσωπα των κ. Παπαντωνίου και κ. Μανιάτη.
Μπαίνοντας στον στίβο της πολιτικής, ο κ. Παπαντωνίου εγκαταλείπει τον συνδικαλισμό και τη διαδρομή του ως συνδικαλιστικό στέλεχος. Αν δεν έχει ήδη παραιτηθεί, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ θα υποβάλει εντός των ημερών την παραίτησή του καθώς ήδη άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία. Αν θα ξεπεραστούν τα προβλήματά του με τα ηγετικά κλιμάκια ΠΑΣΟΚ – κυβέρνησης (με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου δεν αντάλλασσε ούτε καλημέρα ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ εξαιτίας της αντιϋπαλληλικής θέσης του), ο χρόνος θα δείξει. Πολλά (και κακεντρεχή) τα σχόλια για τον κ. Παπαντωνίου από αρκετούς «συντρόφους» του, της
ΠΑΣΚΕ/ΓΣΕΕ.


Σχολιάστε εδώ