Ποιος και γιατί τους έκοψε;

ΜΕ τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η υποψηφιότητα Μπεριάτου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όχι μόνο δεν «τραβάει», αλλά κινδυνεύει με καταποντισμό, ορισμένοι στο Μαξίμου και στην Ιπποκράτους… χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Μετανιωμένοι που δεν… προτίμησαν την Άντζελα Γκερέκου.
Κι όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, η υποψηφιότητά της είχε αποφασισθεί, αλλά αποκλείσθηκε την τελευταία στιγμή και κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Παραμονές των επίσημων ανακοινώσεων (ημέρα Πέμπτη, για την ακρίβεια…) η Άντζελα Γκερέκου κλήθηκε στο Μαξίμου και συνάντησε τον Χ. Παμπούκη. Παράγοντες του πρωθυπουργικού γραφείου είχαν ενημερώσει για το ραντεβού τους δημοσιογράφους, μάλιστα είχαν κληθεί και κάμερες, δείγμα ότι ήταν ειλημμένη απόφαση να δοθεί το χρίσμα στην κερκυραία βουλευτή. Τα πράγματα, λένε οι ίδιες πληροφορίες, άλλαξαν στο διάστημα από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι το Σάββατο. Τι ακριβώς συνέβη κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητoς. Τι μεσολάβησε για να αλλάξει η απόφαση κανείς δεν γνωρίζει. Το γεγονός ότι με την επιλογή της Γκερέκου είχε συμφωνήσει κι ο Γ. Παπανδρέου οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα για «άνωθεν παρέμβαση» και για «έργο συμφερόντων» που ήθελαν να… τελειώσουν την Άντζελα.
Αξίζει να σημειωθεί, ανάλογη εξέλιξη, αλλά προφανώς για διαφορετικούς λόγους, υπήρξε και στην περίπτωση του Μιχ. Τιμοσίδη. Μέχρι την Πέμπτη (πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις) εθεωρείτο σίγουρη η υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης, ωστόσο τελικά ανακοινώθηκε το όνομα του κ. Γιαννακίδη. Και ο κ. Τιμοσίδης αποκαταστάθηκε αναλαμβάνοντας υφυπουργός Υγείας. Προφανώς εκεί δεν ενοχλεί…


Σχολιάστε εδώ